Unde-poti-incheia-polita-de-asigurare-RCA

Unde poti incheia polita de asigurare RCA?

0 Shares
0
0
0

In primul rand, trebuie sa mentionam faptul ca asigurarea RCA este obligatorie pentru toti proprietarii de autovehicule, care in cazul in care nu au incheiata o astfel de polita de asigurare, ar face mai bine sa nu iasa cu masina din garaj.

De ce? Pentru ca sansele ca ei sa fie depistati in trafic sunt foarte mari, iar in acest caz se vor alege atat cu retinerea certificatului de inmatriculare al masinii, dar vor avea de platit si o amenda usturatoare pentru fapta lor.

Asigurarea RCA este extrem de importanta datorita faptului ca in cazul producerii unui accident rutier, soferul pagubit va fi despagubit de catre firma de asigurari la care soferul vinovat de producerea accidentului, are polita platita.

O astfel de polita de asigurare se poate incheia pe o perioada de un an sau pe o perioada de 6 luni, in cazul in care discutam despre autoturismele inmatriculate deja in Romania. Se poate incheia insa si o polita de asigurare pe o perioada de doar o luna de zile, in conditiile in care discutam despre masinile care au numere rosii si care urmeaza sa fie inmatriculate in Romania.

Referitor la suma pe care soferul pagubit o poate primi de la firma de asigurari la care are celalalt sofer implicat in accident (soferul vinovat de producerea accidentului) polita de asigurare, aceasta este stabilita de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, dupa ce se va analiza foarte bune cazul.

In mare parte, o firma de asigurari poate sa despagubeasca un sofer nevinovat cu o suma care poate fi mult mai mare de 150.000 de euro in cazul in care accidentul s-a soldat doar cu pagube materiale.

Situatia se poate schimba insa foarte mult in cazul in care discutam despre acele accidente rutiere care au drept consecinta si vatamari corporale sau decese. In aceste situatii, firmele de asigurari pot ajunge sa plateasca chiar si 1.000.000 de euro drept despagubire.

Ei bine, acestea sunt doar cateva dintre detaliile cele mai importante pe care un proprietar de autovehicul trebuie sa le cunoasca inainte de a incheia o polita de asigurare pentru masina sa.

Politele de asigurare se pot incheia la orice firma de asigurari auto din orice oras al tari, iar proprietarul masinii trebuie sa aiba asupra sa cartea sa de identitate, dar si documentele masinii, respectiv cartea de identitate a masinii si certificatul de inmatriculare al acesteia (talonul).

Politele de asigurare se pot incheia si la biroul oricarui brocker de asigurari, iar aceasta varianta este mult mai avantajoasa decat prima, pentru ca un brocker de asigurari poate incheia o polita de asigurare la orice firma de pe piata.

Nu in ultimul rand, cei care trebuie sa isi plateasca polita de asigurare a masinii, pot opta pentru un rca online, asa ca isi pot incheia asigurarea de acasa, accesand site-ul unei firme de asigurari, si completand polita de asigurare cu datele masinii.

Asadar, politele de asigurare rca se pot incheia in diferite locatii, asa ca soferii nu au nici o scuza pentru a nu isi incheia o polita de asigurare rca.

0 Shares
You May Also Like