Un review scurt al utilizarii dronelor topografice in constructii

0 Shares
0
0
0

Care sunt utilizarile fotografiei aeriene cu drone in constructii?

Dronele sunt ceva cu care suntem obisnuiti in secolul 21, milioane de exemplare fiind vandute in intreaga lume, iar pasionatii si profesionistii stau la coada pentru a cumpara cele mai recente modele. In timp ce dronele au inceput ca hobby, numarul sUAS (Small Unmanned Aerial Systems) pentru masuratorile topografice a crescut constant.

Acum este comun pentru industrii sa utilizeze drone pentru fotografii aeriane pentru mai multe sectoare, inclusiv constructii. Fotografia aeriana cu drone in constructii a inlocuit aproape in intregime nevoia de zbor cu echipaj uman. La Roexpert Cad, suntem specializati in furnizarea de servicii de inspectie de inalta calitate cu drone in sectorul firmelor de topografie in Oradea.

Unul dintre serviciile in care suntem specializati este studiul topografic si fotografia aeriana in sectorul constructiilor. Astfel, stim tot ce este de stiut despre asta. Datorita experientei noastre in domeniu, stim tot ce este de stiut despre fotografia aeriana in constructii si am creat un review scurt a serviciului pe care il oferim pentru a ne asigura ca intelegeti in ce va bagati. Asa ca, fara alte cuvinte, haideti sa explicam!

Ce este fotografia aeriana cu drone in constructii?

Fotografia aeriana in constructii este un serviciu profesional de inspectie cu drona topografica conceput pentru a ajuta topografii din Oradea si constructorii sa vada diferit proiectele lor. Dronele ofera o perspectiva aeriana prin care se pot observa detalii importante pentru contractanti asupra potentialelor probleme inainte ca acestea sa apara.

Fotografia aeriana cu drone in constructii este instrumentul perfect pentru dezvoltatorii, iar proiectantii trebuie sa ajute la alinierea planurilor la realitate. Inainte de drone, serviciile aeriene erau un efort costisitor, dar dronele au devenit o parte a realitatii de acum. A devenit mult mai accesibil si mai putin costisitor. Cu ajutorul studiului topografic cu drone, au trecut de mult vremurile in care fotografia de santier impunea ca avioanele cu echipaj sa survoleze.

Pretul masuratorilor topografice aeriene era mare inainte, deoarece includea o serie de cheltuieli diferite, cum ar fi plata pilotului, combustibilului, echipamentului si fotografiei. Acum ca stiti ce reprezinta serviciile aeriene cu drone in sectorul constructiilor, haideti sa vedem toate beneficiile fotografiei aeriene cu drone topografice.

Care sunt utilizarile fotografiei aeriene cu drone in constructii?

Dupa cum stiti deja, imagistica aeriana este o optiune eficienta, rentabila, care permite antreprenorilor si dezvoltatorilor de terenuri sa gestioneze in mod eficient etapele progresului constructiei. Ofera date valoroase despre orice, de la planificare pana la finalizare, mentinand, in acelasi timp, termenele la timp, respectand bugetul si oferind informatii precise partilor interesate pe masura ce proiectul avanseaza.

Nu conteaza daca proiectul este o rafinarie industriala, un complex imobiliar comercial sau o dezvoltare de locuinte rezidentiale. Pretul masuratorilor topografice cu drone vor fi mult mai scazute si vor surprinde fiecare unghi al proiectului si vor integra diverse tehnologii utilizate pentru o serie de servicii diferite. Iata cateva dintre lucrurile pe care le poate oferi fotografia aeriana cu drone in constructii si care este pretul masuratorilor topografice cu drone!

Cartografierea terenului

Puteti monta dronele cu tehnologia LiDAR si puteti introduce metode RGB de inalta rezolutie, infrarosu si alte metode de captare a datelor care pot cartografia sute de acri pe zi. Puteti utiliza seturile de date pentru a crea harti topografice foarte precise si/sau prezentari generale ale siturilor. Va va asigura ca intelegeti mai bine terenul, va puteti planifica mai eficient dezvoltarea si locatiile de constructie si va va oferi clientilor informatii actualizate si exacte, de asemenea vor face munca topografilor din Oradea mai usoara.

Evaluari ale calitatii la sol

Cu tehnologie de ultima generatie, cum ar fi imaginile termice si multispectrale, pentru a determina detalii cuprinzatoare si pentru a evalua datele despre calitatea solului inainte de a incepe constructia. Inspectia aeriana a dronei poate ajuta chiar si dupa finalizarea proiectului. Puteti folosi drone topografice pentru a ajuta la detectarea pierderilor de caldura si a scurgerilor de apa in interiorul cladirilor.

Pachete de oferte pentru constructii

De obicei, majoritatea pachetelor de oferte de constructie contin desene preliminare sau schite FEED. Cu ajutorul fotografiei aeriene cu drone topografice, veti putea genera imagini si date foarte detaliate pentru a oferi un pachet de licitatie precis, cu mai putine excluderi din cauza variabilelor necunoscute anterior.

Management de proiect si monitorizare

Dronele topografice sunt echipate cu instrumente avansate de vizualizare care ofera imagini aeriene detaliate si pot inspecta activele de aproape. Aceste drone pot imbunatati modul in care progresul este monitorizat, urmarit si documentat fara nicio indoiala, in timpul unui proiect de constructie.

Inspectii de santier

A merge la inspectii cu o echipa cu personal in jurul santierului este consumatoare de timp si poate deveni chiar foarte periculoasa. Aici intervine drona aeriana. Aceste drone topografice asigura inspectia cuprinzatoare si aprofundata pe care o necesita un proiect, creand in acelasi timp un mediu mai sigur pentru echipa ta.

Marketing & Promotii

Fotografia aeriana cu drona poate avea o serie de beneficii, inclusiv marketing si promotii. Veti putea prezenta proiectul finalizat si veti crea brosuri si materiale de marketing superbe, insotite de imagini aeriene care surprind fiecare unghi, arata un sentiment de amploare, incluzand si zona inconjuratoare si comunitatea.

Cartografie topografica cu drone pentru proiecte de dragare

x Alaturi de constructia traditionala, serviciile de fotografiere aeriana cu drone pot fi folosite si de guvernele locale si contractorii privati pentru proiecte de dragare inainte de restaurarea terenurilor si dezvoltare imobiliara pentru a furniza date importante intr-un timp mai scurt.

Functioneaza perfect pentru proiectele de restaurare de coasta. Daca este structurat pe baza cantitatii de material depus, puteti scana zona si converti datele in harti topografice precise care calculeaza volumul de material depus. De asemenea, accelereaza procesul de topografie si minimizeaza timpul si costurile.

De asemenea, daca aveti intrebari cu privire la flota noastra de drone sau aveti intrebari despre serviciile noastre de inspectie de drone, nu ezitati sa le trimiteti in comentariile de mai jos sau sa ne contactati pe retelele noastre de socializare si va vom lamuri complet, fiind una dintre cele mai serioase firme de topografie din Oradea. Acestea fiind spuse, cam asta este tot ce avem pentru tine astazi. Vom reveni cu ceva nou pentru tine in curand. Pana atunci, numai bine!

0 Shares
You May Also Like