Tu-unde-iti-cureti-covorul

Tu unde iti cureti covorul?

0 Shares
0
0
0

Covorul este unul dintre cele mai importante elemente din interiorul unei incaperi, este un accesoriu care poate avea dimensiuni mai mari sau mai mici, si este acel accesoriu care poate sa iasa cel mai mult in evidenta, datorita culorii, formei, modelului, sau texturii.

Tinand cont de faptul ca tot timpul este calcat in picioare, cu siguranta covorul se poate murdari, se poate umple de praf, se poate pata chiar, asa ca in continuarea acestui articol vom discuta despre cum se curata un covor si despre unde se poate curata covorul.

In primul rand, atunci cand vrei sa iti cureti covorul, poti sa cauti la tine in oras o firma curatat covoare, care dispune de tot felul de echipamente speciale pe care le poate folosi pentru a curata covoarele, si dispune deasemenea de cele mai eficiente solutii pentru curatarea covoarelor.

Specialistii din cadrul unei astfel de firme, iti vor aspira si iti vor curata covorul impecabil, dupa care te vor anunta ca poti sa pleci dupa el, sau in cazul in care firma dispune de transport, iti poate aduce covorul pana acasa.

In cazul in care consideri ca poti sa faci fata cu succes unei asemenea misiuni, atunci poti sa te ocupi si personal de curatarea covorului, asa ca poti sa il cureti chiar acasa, in locuinta ta, sau in fata blocului, pe bara de batut covoare, ori in curte, daca locuiesti la casa.

Atunci cand vrei sa iti cureti pe cont propriu covorul, mai intai de toate trebuie sa il aspiri cat se poate de bine, pentru a indeparta tot praful, sau daca nu, o solutie si mai eficienta ar fi sa scoti afara covorul pe bara de batut covoare din fata blocului, sau pe bara pe care o ai in curte pentru a bate covorul.

In acest caz, tot praful va fi indepartat, iar astfel, vei putea sa incepi sa aplici solutia speciala pentru curatarea covorului, si vei freca covorul cu o perie, pentru a-l curata.

In cazul in care insa, pe suprafata covorului si-au facut aparitia anumite pete, cum ar fi de exemplu ceara topita, sau chiar si guma de mestecat, atunci ar trebui sa folosesti o spatula sau un cutit pentru a indeparta pata, dupa care ar trebui sa aplici peste zona afectata o coala mare de hartie alba, iar apoi sa treci peste coala respectiva cu fierul de calcat.  Va trebui sa repeti aceasta operatiune pana in momentul in care pata va disparea in toatalitate.

Daca observi faptul ca al tau covor incepe sa aiba culorile mai sterse, atunci ai putea sa freci suprafata covorului cu o varza cruda, pe jumatate taiata, iar in acest fel, culorile vor incepe din nous a iasa in evidenta.

Ideal ar fi sa iti indrepti atentia spre acele parti colorate ale covorului, dar si pe partile care au tot felul de modele imprimate.

Ei bine, cand urmezi insa un astfel de truc, este foarte important sa aspiri inainte covorul, pentru a indeparta tot praful si toate scamele de pe suprafata acestuia.

0 Shares
You May Also Like