Transpalet: ce este, la ce se folosește și cum se manevrează

0 Shares
0
0
0

Un transpalet, fie el manual, semi-electric sau electric, este foarte utilizat de către profesioniștii din domeniul comerțului, logisticii sau industriei. Este vorba despre un dispozitiv foarte ușor de utilizat sau de manevrat, un veritabil indispensabil cu alte cuvinte.

china lesbian sex toys custom baseball jersey best nfl jerseys cheap lace front wigs best sex toys wig shop nike air max 97 mens adidas yeezy boost 700 adidas outlet online nfl shop coupon code nike air jordan 6 nfl dallas cowboys nfl fan shop best female sex toy nike air jordan sale

 

Foarte apreciat de profesioniștii din logistică și industrie pentru ușurința de utilizare și caracterul său practic, transpalet a devenit un echipament esențial în sectorul de manipulare a materialelor. Acesta este utilizat pentru a deplasa încărcături de diferite greutăți pe un sit de producție sau într-un depozit. Există mai multe modele pentru a răspunde unor nevoi specifice.

Ce este un transpalet?

Transpaletul este un echipament sau un dispozitiv care are drept rol ridicarea și transportarea diverselor mărfuri într-un depozit. Acesta este de fapt un fel de căruț cu un braț cu mânere, un șasiu, roți direcționale, un mecanism hidraulic, role și două brațe de furcă. 

Acestea sunt glisate sub palet pentru a ridica și a muta încărcătura. Transpaletul este un dispozitiv de manipulare popular, deoarece necesită foarte puțin efort pentru a fi operat. În plus, economisește o cantitate considerabilă de timp. Poți încărca sau descărca un camion într-un timp foarte scurt.

Cu o înălțime de ridicare de aproximativ 800 de metri un transpalet este capabil să suporte o greutate de până la 5 tone. Este în același timp un dispozitiv polivalent care te poate ajuta la foarte multe lucruri, mai ales dacă vei căuta așa cum trebuie transpalet preț și vei găsi cele mai bune oferte. 

Acesta poate să fie utilizat pentru a transporta paleți sau chiar containere pe distanțe mai scurte. De asemenea, acesta se poate utiliza ca un auxiliar și pentru operațiunile de preluare. De asemenea, preț liza manuală poate fi utilizată ca element suplimentar pentru a alimenta zonele de picking în care se află unitățile de încărcare.

Care sunt diferitele tipuri de transpaleți?

Există mai multe tipuri de transpaleți atunci când vine vorba despre preț liza manuală, pentru a fi sigur că faci cele mai bune alegeri în funcție de nevoi. În funcție deci de buget sau de transpalet preț, poți alege trei modele mari: transpaletul manual, transpaletul electric sau transpaletul semi-electric.

Transpaletul manual

Este un model de transpalet care funcționează manual. Nu are deci nici o instalație electrică. Deci, tracțiunea se va face doar prin depunerea unui efort fizic. Astfel că, acest tip de transpalet este potrivit mai degrabă unor depozite mai mici.

Acesta are două furci cu roți care sunt ușor ridicate pentru a ridica paletul de la sol și pentru a facilita deplasarea acestuia. Înălțimea maximă de ridicare a unui transpalet manual este de aproximativ 30 cm. În unele cazuri (mai rare), aceasta poate fi de aproximativ un metru. 

Acesta poate transporta o sarcină de până la 2.500 kg la o viteză maximă de 5 km/h. Dacă vorbim despre preț liza manuală, trebuie să știi că aceasta este foarte ușoară, astfel încât o poți depozita cu ușurință într-o dubă de livrare.

Transpaletul electric

Chiar dacă au aceeași structură, un transpalet electric nu presupune să se depună același efort ca și în cazul unui model manual. Marea diferență este că acesta este dotat cu un sistem electric. Transpaletul electric oferă de asemenea posibilitatea de a ridica și deplasa o încărcătură mai eficient și mai rapid. Încărcătura sa maximă este de trei tone.

Transpaletul semi-electric

Este vorba despre o combinație dintre cele două. Are o parte electrică și una manuală. Transpaletul semi-electric va permite să lucrezi mai rapid și mai eficient. Acesta poate fi echipat fie cu un sistem de ridicare automată cu tracțiune manuală, fie cu un sistem de tracțiune electrică cu ridicare manuală. 

Datorită costului său relativ mai mic decât cel al modelului electric, transpaletul semi-electric poate fi o investiție excelentă. În plus, spre deosebire de un transpalet manual, acesta contribuie la reducerea considerabilă a volumului de muncă.

Transpaletul nu vine doar în trei modele. Există multe altele cu caracteristici specifice. Printre acestea se numără transpaletul cu ridicare mare.

Transpaletul cu ridicare înaltă

Cunoscut și sub numele de stivuitor, acest model de utilaj poate simplifica considerabil munca manipulatorilor de materiale. Acesta are capacitatea de a ridica furcile și de a plasa încărcăturile la înălțimea potrivită. 

Acest lucru îi scutește pe lucrători să se aplece sau să se aplece de fiecare dată. Furcile transpaletei cu ridicare înaltă pot ajunge la o înălțime de 80 cm. Are o capacitate de încărcare de 1.500 kg. Transpaletul cu ridicare înaltă poate fi manual sau electric. Astfel, îl puteți alege pe cel care vi se potrivește cel mai bine.

Cine poate folosi un transpalet?

Dat fiind faptul că un transpalet este utilizat în depozitele sau societățile de transport, orice profesionist din această structură se poate folosi de el. În plus, nu ai nevoie de calificare sau de o anumită specializare pentru a-l utiliza. Pe de altă parte, operatorul care este însărcinat cu manevrarea echipamentului va trebui să își dovedească cunoștințele, deoarece manipularea încărcăturilor grele implică multe riscuri. 

Prin urmare, operatorul este obligat să urmeze cursuri de formare pentru prevenirea accidentelor. Aceasta este o obligație legală pentru angajatori, care sunt obligați să organizeze cursuri de formare internă pentru a-și instrui angajații, în special operatorii de manipulare, în ceea ce privește utilizarea transpaletelor.

Cum se poate alege un transpalet?

Datorită numeroaselor modele ce există pe piață, poate fi destul de dificil să faci o alegere. Există însă unele criterii de care să ții cont pentru a alege modelul ideal de transpalet, în funcție de nevoi. Poți de exemplu, să ții cont de unele criterii precum capacitatea maximă de încărcare, lungimea furcilor sau înălțimea de ridicare.

  • Capacitatea de încărcare poate varia de la un model la altul

Dar, încărcătura maximă nu depășește cinci tone. Poți face o alegere deci în funcție de acești parametri.

  • Lungimea furcilor este un alt criteriu de care să ții cont

Depinde cel mai adesea de paleții care trebuie să fie transportați.

  • Înălțimea de ridicare depinde și utilizarea de care ai nevoie

Dacă intenționezi să muți bunuri care sunt plasate la o anumită înălțime, trebuie să alegi unul care poate ajunge la nivelul dorit. În orice caz, înălțimea de ridicare a acestor mașini este adesea cuprinsă între 200 mm și 800 mm.

Există o serie de alte criterii, cum ar fi frecvența și locul de utilizare, precum și prețul, pe care le poți lua în considerare, de asemenea, atunci când faci alegerea.

0 Shares
You May Also Like