Tractor si subsolator. Lucrare mecanica a solului

Tractor si subsolator. Lucrare mecanica a solului

0 Shares
0
0
0

Tractoarele si subsolatoarele sunt doua dintre cele mai utilizate echipamente agricole pentru pregatirea mecanica a solului. Acestea reprezinta o combinatie esentiala atunci cand se lucreaza pe parcele mari de teren.

Si sunt la fel de importante ca piese Taf pentru pregatirea solului pentru cultivare. Sa vedem acum cum se lucreaza solul cu ajutorul unui tractor si al unui subsolator. Sa incercam sa ne concentram asupra caracteristicilor speciale ale acestor unelte si asupra avantajelor utilizarii lor.

In special in comparatie cu uneltele clasice, cum ar fi plugurile.

De ce avem nevoie de unelte de gradina mecanice?

In ultimii ani, suntem martorii unei asa-numite “reintoarceri la pamant”. Multi tineri decid sa investeasca in agricultura, iar unii dintre ei au si norocul de a detine sau de a folosi o anumita suprafata de teren agricol.

In timp ce in gradina de acasa se lucreaza in mare parte cu unelte manuale, situatia este putin mai complexa atunci cand este vorba de campuri mari. In astfel de cazuri, este necesar sa se ia in considerare utilizarea mijloacelor mecanice. Prin urmare, pentru a gestiona bine aceste campuri, este esential sa se dispuna de echipamentul agricol potrivit.

Cu toate acestea, preturile tractoarelor noi, chiar daca sunt in oferta, pot fi excesive. Si chiar si atunci cand vine vorba de masini folosite, costul poate fi semnificativ. Asadar, daca nu dispuneti de acesti bani, sfatul este sa inchiriati utilaje pe masura ce aveti nevoie de ele.

Inchiriati sau cumparati utilaje agricole pentru toate lucrarile

Daca sunteti proprietarul unei mici afaceri sau daca aveti un teren dedicat cultivarii pentru consumul exclusiv al familiei, cea mai eficienta si imediata optiune este inchirierea de masini si echipamente. Servicii simple si intuitive, va permit sa efectuati orice operatiune direct online, putand alege dintr-o gama larga de masini agricole.

Pe langa posibilitatea de a primi echipamentul ales la fata locului, iata doar cateva dintre avantajele majore ale inchirierii:

  • Stiti de la inceput cat veti cheltui si nu veti fi surprins de cheltuieli neprevazute.
  • In caz de deteriorare sau de functionare defectuoasa a masinii, datorita unei asigurari corespunzatoare, puteti solicita o simpla inlocuire a masinii fara a intrerupe activitatea.
  • Aveti la dispozitie o multime de utilaje agricole de ultima generatie, asa ca puteti opta oricand pentru o unealta noua.
  • Este o alternativa buna pentru cei care doresc sa cumpere un aparat, dar vor sa testeze mai intai toate functiile acestuia.
  • Dispuneti de mai mult spatiu de lucru si puteti efectua toate lucrarile, fara a fi nevoit sa apelati la antreprenori externi.
  • Veti putea sa va ocupati mai eficient de terenuri, finalizand cultivarea si recoltarea la timp.
  • Nu va mai trebui sa platiti pentru intretinere sau depozitare in lunile in care masina nu este utilizata.

Viitorul agriculturii

In ultima vreme, intreprinderile mari si mici au trebuit sa se adapteze la schimbarile climatice constante, la evolutia tehnologica si chiar la criza pandemica globala. Pentru a depasi aceasta perioada de incertitudine, din ce in ce mai multe intreprinderi au considerat ca inchirierea de echipamente este solutia cea mai imediata si mai rentabila.

Prin urmare, cererile sunt in continua crestere, datorita numeroaselor stimulente guvernamentale pentru agricultura si diferitelor dificultati birocratice intalnite in etapele initiale ale achizitiei. De fapt, doar fermierii cu numar de TVA pot cumpara utilaje agricole noi, iar pentru ca acestea sa circule liber pe drumuri trebuie sa fie inregistrate in registrul public al utilajelor agricole.

Fara indoiala, inchirierea reprezinta o forma de investitie care nu trebuie subestimata, una care va permite sa depasiti perioadele majore de incertitudine fara prea multe riscuri. Singura certitudine care nu ne paraseste este ca o agricultura eficienta a fost intotdeauna baza unei alimentatii sanatoase si autentice.

Subsolatorul de pe tractor

In general, utilizarea unui subsolator necesita mai putina putere de tractiune decat un plug. Exista diferite tipuri, de exemplu, cu dinte fix sau cu arc. Adancimea de coborare in sol depinde, de asemenea, de puterea tractorului.

Subsolatorul poate cobori pana la o adancime de 80 cm, dar atunci cand se utilizeaza un tractor mic (si un ripper mic), aceasta adancime este limitata la 40-50 cm. De regula, acest utilaj este atasat la carligul in trei puncte al tractorului si este actionat de ridicarea hidraulica. Subsolatorul patrunde in sol prin intermediul impulsului de ridicare si al miscarii rapide de inaintare a tractorului.

Este un instrument format dintr-un cadru de sustinere si din “dinti” sau “cutite” inclinate spre inainte. Aceste caracteristici permit masinii sa patrunda adanc in sol. Numarul de dinti variaza in functie de modelul de subsolator. Exista 1, 3, 5 si 7 dinti, care sunt de obicei dispusi in doua randuri incrucisate.

Concluzii

Pentru a va face o idee despre eficienta subsolatorului si despre potentialul unui tractor, chiar si pe suprafete mici si medii de teren, se pot lucra aproximativ 500 de metri patrati de suprafata in 30 de minute. Pe scurt, economiile de timp sunt cu adevarat remarcabile.

0 Shares
You May Also Like