Care sunt avantajele traiului la casa?

Care sunt avantajele traiului la casa?

0 Shares
0
0
0

In cazul in care intentionezi sa iti cumperi o casa sau un apartament si nu stii daca sa alegi traiul la casa sau la bloc, acest articol iti poate fi de mare folos, pentru ca te ajuta sa descoperi care sunt cele mai importante avantaje ale traiului la casa.

Citeste asadar pana la final, si vei descoperi o multime de informatii interesante, care in mod evident te vor ajuta sa faci cea mai buna alegere.

  1. Ai mai multa liniste

Fara doar si poate, atunci cand locuiesti la casa, ai parte de mai multa liniste decat cei care locuiesc la bloc. Nu vei mai auzi cand vecinul de langa tine da o gaura in perete cu masina de gaurit, sau cand foloseste aceasta unealta pentru a lucra altceva in casa.

Cand locuiesti la bloc il auzi pe vecinul de deasupra cand este la baie si trage apa, sau auzi certurile vecinilor. Cand locuiesti la bloc de-asemenea te pot deranja vecinii care asculta muzica. In plus, nu putini au fost cei care s-au trezit inundati de vecinii de deasupra.

  1. Ai mai mult spatiu

Stim cu totii ca la casa ai mai mult spatiu decat la bloc, deci iata inca un motiv intemeiat pentru care este recomandat sa alegi traiul la casa. Vei putea alege o viata la casa, si cu siguranta vei putea sa te bucuri de propria gradina, vei putea depozita diferite obiecte si diferite lucruri in anexele locuintei, deci vei avea de castigat si din acest punct de vedere.

Cand aducem in discutie mai mult spatiu, ne referim fireste si la curte. Acesta este un mare avantaj pentru ca iti poti amenaja curtea dupa cum doresti si poti avea propriul garaj in curte, sau iti poti lasa masina pur si simplu in curte. Va fi mult mai in siguranta in curte decat in parcarea din fata blocului. Deci, si acesta este un aspect la care cu siguranta trebuie sa te gandesti.

  1. Ai propria gradina

Ce poate fi mai placut decat o zi de primavara sau o zi de vara, in care stai in foisor si iti savurezi cafeaua? Plus de asta, poti alege sa iti amenajezi foisorul intr-o zona in care sa te bucuri de umbra, sau poti sa folosesti plasa umbrire cu scopul de a-ti umbri curtea.

Cand ai propria gradina, iti poti construi un gratar frumos din caramida refractara, unde sa faci in zilele de week-end gratar. Poti de-asemenea sa iti amenajezi curtea in functie de preferinte, cu pavaj sau cu gazon.

  1. Te poti ocupa de agricultura

Atunci cand locuiesti la casa, te poti ocupa chiar si de agricultura pentru propriul consum, iar acesta este cu siguranta un motiv de bucurie. Nu mai trebuie sa iti faci griji ca mergi la supermarket si gasesti doar legume de import, sau fructe care nu sunt foarte gustoase.

Cand te ocupi de agricultura in propria gradina, poti sa cultivi rosii, castraveti, ardei, vinete, salata sau alte legume in functie de propriile preferinte.

Poti cumpara seminte, plasa umbrire, si alte cele necesare pentru agricultura pentru propriul consum, de la diferite magazine online sau offline.

Dupa cum se poate vedea din randurile anterioare asadar, traiul la casa reprezinta fara doar si poate, una dintre cele mai bune decizii pe care o poti lua. Vei avea parte de o multime de avantaje importante.

Probabil te intrebi daca exista si dezavantaje ale traiului la casa, pentru ca orice lucru vine la pachet atat cu un numar de avantaje, cat si cu un numar de dezavantaje. In continuare vei putea descoperi pe scurt care sunt si dezavantajele traiului la casa.

  1. Ai mereu cate ceva de lucru

Atunci cand locuiesti la casa, ai mereu cate ceva de lucru pe langa casa. Fie mai ai de reparat ceva la gard, fie ai de lucru in gradina daca te ocupi de agricultura, fie trebuie sa tunzi gazonul, fie trebuie sa speli pavajul, etc. Cert este faptul ca vei avea mereu de lucru pe langa casa.

  1. Cheltuieli mai mari

Atunci cand locuiesti la casa, cu siguranta ai cheltuieli mai mari. O casa este mai spatioasa, deci acesta este lesne de inteles ca si consumurile vor fi mai mari. In plus, la casa lucrarile de intretinere sunt mai scumpe decat la bloc, acesta putand fi de-asemenea un alt dezavantaj.

  1. Pretul achizitiei

O casa este mai scumpa in comparatie cu un apartament. Este firesc acest lucru, mai ales ca o casa are si propria curte.

Asadar, acestea sunt in mare parte atat avantajele cat si dezavantajele de care te poti bucura in cazul in care alegi sa te muti la casa. Tinand cont de numarul mare de avantaje, si analizand si micile dezavantaje, cu siguranta este mult mai rentabil sa iti indrepti atentia spre o casa, decat spre un apartament.

 

0 Shares
You May Also Like