Totul despre iluminarea camerei

Totul despre iluminarea camerei

0 Shares
0
0
0

Camera nu este doar un loc in care poti dormi, este un spatiu in care se pot desfasura alte activitati si, prin urmare, este necesar sa avem un iluminat cu LED-uri pentru caminele care se potrivesc nevoilor noastre.

Cum sa iluminezi o camera

O camera ar trebui sa aiba o lumina omogena, uniforma si fara umbra. Se recomanda crearea unei atmosfere armonioase care sa invite la relaxare si odihna. In acest scop, vom alege o lumina calda, placuta si nu prea puternica. Nivelul de iluminare recomandat este de aproximativ 200 lm.

In iluminatul cu LED-uri pentru incaperile mici, cele mai utilizate sunt plafonierele cu LED-uri sau lampile suspendate. Daca se doreste o lumina mai indirecta, putem opta pentru aplicele de perete. Pe de alta parte, daca camera are un tavan fals, ar fi mai bine sa optati pentru proiectoare incorporate distribuite in asa fel incat intreaga camera sa fie la fel de iluminata.

Pentru a obtine iluminarea generala in incaperi spatioase, putem include si o lampa in picioare, care ne va permite sa cream o atmosfera mai intima atunci cand este necesar. Atunci cand alegeti lampa, este mai bine sa optati pentru una opaca, din tesatura, hartie sau sticla colorata, deoarece acestea filtreaza lumina si creeaza o atmosfera mai relaxanta.

Tipuri de iluminat pentru camera

In continuare, vom trece in revista elementele care ne vor permite sa iluminam camera in mod corespunzator si cu combinatia de lumini necesare pentru orice activitate. Asa cum facem de obicei, vom lua in considerare iluminarea stratificata: generala, ambientala si functionala.

Iluminarea generala a camerelor

Pentru iluminarea generala in camera, optiunile predominante sunt lampile de tavan, plafoanele si farurile. Puteti alege din gama de plafoniere led in functie de stilul de decor pe care il avem sau il dorim pentru camera, cat de spatioasa este si de inaltimea tavanului.

Daca avem un singur punct de lumina pe tavan, o lampa agatata este de obicei cea mai comuna alegere. Vom cauta designul care se potriveste cel mai bine nevoilor noastre printre cei care ofera un unghi mai mare de deschidere a luminii, deoarece vom incerca sa facem iluminarea cat mai uniforma posibil.

Daca utilizati plafoniere, merita sa distribuiti punctele de lumina pentru a evita umbrele.

Luminile de culoare calda sunt de obicei folosite. Dupa cum am mentionat deja, acest tip de lumina invita la relaxare si odihna, facand spatiul mai primitor.

Lumina ambientala

Acest tip de lumina este mai slab decat lumina generala, dar ne permite totusi sa ne miscam in jurul camerei fara a ne impiedica. Este cel mai recomandat pentru cei care au un televizor in camera. Ne putem bucura de un film bun sau de programul nostru preferat fara a ne obosi ochii si fara alte reflectii incomode.

Aplicele care ofera lumina indirecta sunt cea mai buna optiune si sunt, de asemenea, foarte decorative.

Lumini functionale

Aici vom alege lumini care au o functie foarte specifica. Din acest motiv, nu exista o orientare generala, deoarece lumina necesara pentru citire nu este aceeasi cu lumina necesara pentru machiaj.

Am vazut mai sus cum puteti alege o lumina de lectura sau lumini de garderoba. In cazul machiajului, este mai bine sa folositi lumina neutra distribuita vertical pe fiecare parte a oglinzii.

In rezumat, un sistem de iluminat cu LED-uri pentru camera din living ar avea nevoie de o lumina calda in general, pentru camera de distractii o lumina slaba este necesara pentru a viziona filme si o lumina mai concentrata este de ales pentru lectura, de preferinta rece.

0 Shares
You May Also Like