Tot ce trebuie sa stii despre inscriptionari auto

Tot ce trebuie sa stii despre inscriptionari auto

0 Shares
0
0
0

Inscriptionarea auto a fost este si va fi pentru mult timp de acum inainte o metoda eficienta de promovare traditionala, offline. In urma unor studii s-a ajuns la concluzia ca investitia in aceasta metoda de promovare poate fi amortizata foarte rapid, in multe cazuri fiind nevoie doar sa atragi doar 2 – 3 clienti din aceasta modalitate de reclama.

Tinand cont de faptul ca durata de viata a unei inscriptionari auto poate fi undeva in jur de 3-4 ani, gandeste-te cat de mult profit vei putea sa obtii de pe urma ei. Ba chiar mai mult, poti ajunge sa castigi o gramada de notorietate si popularitate, mai ales atunci cand circuli cu masina in orasele aglomerate, cum este de exemplu capitala Bucuresti, Cluj Napoca sau alte mari orase ale tarii, si in conditiile in care masinile firmei tale sunt zilnic in trafic.

Cat costa o inscriptionare auto?

Pretul pentru un astfel de serviciu este calculat la metru patrat si include atat materialul care se foloseste in timpul procedurii (folia autocolanta), cat si manopera de inscriptionare:

‍Pentru folia cutterata (inscriptionare doar cu texte, numere de telefon) preturile practicate depind de la o firma la alta, insa sunt apropiate.

Pentru folia printata (inscriptionare full cu imagini, elemente grafice policromie) preturile practicate depind de-asemenea de la o firma la alta, insa sunt apropiate.

Pentru a obtine o idee despre pretul inscriptionarii masini, este necesar sa stii ca o inscriptionare partiala te poate costa in jur de 40 – 50 – 60 de euro, in functie de firma care alegi sa iti inscriptioneze masina, in timp ce o inscriptionare full a masinii poate sa depaseasca pragul de 200 de euri, in functie de tipul masinii pe care o detii. Un factor important in stabilirea pretului inscriptionarii auto, este fara doar si poate autocolantul, pentru ca acesta trebuie sa fie de cea mai buna calitate.

Este foarte important sa mentionam faptul ca desi cele mai multe materiale folosite pentru inscriptionari auto arata la fel, acestea nu se comporta la fel pentru o perioada prea lunga de timp. Sunt materiale care au posibilitatea de a rezista pana la 1 an, 2, 3, 4-5 sau chiar si pana la 7-8 ani, insa precizam faptul ca si pretul difera in functie de aceast aspect.

Cine iti poate face grafica / designul

Design-ul pe care il alegi sa fie inscriptionat pe masina ta este foarte important si trebuie sa cuprinda cateva elemente obligatorii, insa de obicei firmele de inscriptionari auto iti vor oferi acest serviciu, fie inclus in pretul lucrarii, fie separat.

De-asemenea, in cazul in care iti doresti ca masina ta sa arate spectaculos, poti opta pentru serviciile unui designer profesionist care iti poate realiza machetarea grafica, cu care te poti prezenta mai apoi la firma de personalizari auto.

Este foarte important de mentionat faptul ca inscriptionarea auto nu necesita intretinere, insa este foarte important sa stii ca in cazul in care vei spala masina cu un jet puternic de apa, nu trebuie ca aceasta sa loveasca elementele inscritionate din lateral ci perpendicular. Depasemenea, apa care ajunge pe masina nu trebuie sa ajunga la unghiuri mici care sa forteze dezlipirea autocolantelor.

Ce trebuie sa sti despre indepartarea autocolantelor de pe masina

‍Este recomandat ca autocolantul sa fie pastrat pe masina pana in momentul in care inceoe sa se deterioreze vizibil, insa din acel moment nu mai trebuie sa astepti mult timp. Daca acesta incepe sa se crape foarte mult, cu siguranta va deveni din ce in ce mai dificil de indepartat.

In cazul in care vrei sa stopezi campania de promovare, poti sa indepartezi singur autocolantele. De-asemenea, le poti indeparta singur chiar si atunci cand vrei sa iti vinzi masina. De-asemenea in cazul in care este cald si masina petrece timp in soare, dupa incalzirea autocolantului, acesta se poate indeparta.

Daca iti doresti sa indepartezi autocolantele pe timpul iernii, atunci este necesar sa folosesti un feon industrial cu aer cald pentru a incalzi suprafete relativ mici si pentru a indeparta autocolantul de pe aceste suprafete.

In cazul in care in urma indepartarii autocolantului raman urme de adeziv pe masina, este necesar sa folosesti o solutie speciala care are rolul de a curata impecabil masina.

0 Shares
You May Also Like