Tipuri de acoperis potrivite locuintei dumneavoastra

0 Shares
0
0
0

Acoperisul este unul dintre elementele cele mai importante pentru o locuinta impecabila, acesta avand rolul nu doar de a proteja casa, dar de a completa perfect intreaga arhitectura.

De aceea, pe langa o tigla de calitate, cum este cazul tiglei ceramice din Iasiaveti nevoie si de un design care sa completeze frumos intreaga locuinta. De aceea, in articolul de astazi vom prezenta cateva acoperisuri, pe care le puteti alege, in functie de nevoile si preferintele dumneavoastra. Haideti sa le descoperim impreuna! 

Acoperisul in doua ape

Acoperisul in doua ape este unul dintre cele mai cunoscute modele, fiind prezent in vietile noastre inca din copilarie, de la orele de educatie plastica. Cu toate acestea, trebuie sa recunoastem ca modelul ofera un aspect placut locuintei. In plus, acoperisul in doua ape este foarte simplu de realizat, tocmai datorita designului simplu, clasic, oferind si posibilitatea amenajarii unei mansarde.

De asemenea, acesta este foarte util mai ales daca in zona in care locuiti ploua foarte mult, tocmai pentru ca nu permite zapezii sau a ploii sa ramana pe acoperis, acestea scurgandu-se foarte usor.

Mai mult decat atat, daca doriti ca acoperisul dumneavoastra sa reziste mult timp de acum in colo, acoperisul in doua ape va permite sa instalati diferite elemente de ventilatie, menite sa ii prelungeasca durata de viata.

Acoperisul cu o apa

In cazul in care sunteti apropiat de vecini, iar distanta nu va permite sa alegeti un acoperis cu doua ape, puteti opta pentru acoperisul cu o apa. Acesta are un design foarte simplu, clasic putem spune, fiind foarte potrivit indiferent de arhitectura casei, insa potrivindu-se cu precadere locuintele moderne, tineresti.

Pentru un plus de rezistenta, puteti opta pentru tigla ceramica din Iasi, aceasta avand ca proprietate principala durabilitatea, un acoperis din tigla ceramica rezistand chiar si 100 de ani.

Acoperisul in patru ape

Daca va doriti un plus de rezistenta, puteti opta pentru acoperisul in patru ape, acesta fiind foarte stabil, tocmai datorita versantilor care ii confera siguranta.

De asemenea, in cazul in care locuiti in zone mai ploioase, unde fenomenele meteorologice sunt destul de puternice, un acoperis in patru ape va poate fi salva locuinta de la evenimente mai putin placute.

In plus, acoperisul nu permite mentinerea ploii sau a zapezii pe acoperis, tocmai datorita versantilor inclinati, un element foarte important si util in cazul zonelor montane, unde ninsorile pot face adevarate ravagii.

Acoperisul tip terasa

Acoperisul tip terasa este foarte intalnit in cazul blocurilor, dar si al locuintelor mai mici, acesta fiind plat, dupa cum ii spune si numele. Datorita spatiului plat, puteti amenaja fara probleme gradini sau terase in aer liber, mai ales daca va doriti sa aveti o panorama frumoasa asupra orasului dimineata la rasaritul soarelui sau seara, la apusul soarelui.

De asemenea, daca va doriti sa aveti putin mai multa grija de planeta noastra si de mediul inconjurator, acoperisul tip terasa va permite sa montati diferite panouri solare, astfel incat sa obtineti energie solara, prietenoasa cu mediul din jurul nostru.

0 Shares
You May Also Like