Tipologia brazilor de Craciun

0 Shares
0
0
0

Din ce in ce mai multe persoane renunta la ideea de a cumpara un brad natural pentru Craciun, si isi indreapta atentia spre brazi Craciun artificiali, asa ca in cele ce urmeaza in acest articol vom discuta putin despre acesti brazi.

Ei bine, in primul rand trebuie precizat ca din punct de vedere financiar un brad artificial este mai atractiv decat unul natural, pentru ca acesta poate fi folosit ani la rand, deci ani la rand se vor economisi niste banuti.

Aspectul brazilor artificiali este unul de nota 10, asa ca acesta este un alt mare avantaj al acestora, care pe deasupra nici nu lasa mizerie in incapere. Deci, tinand cont de aceste detalii, dar si de alte avantaje pe care le au acesti brazi, putem spune ca un brad artificial este ideal pentru orice locuinta de Craciun.

Pentru ca persoanele interesate sa stie cum sa isi aleaga un asemenea brad, in cele ce urmeaza vom discuta putin despre tipologia brazilor de Craciun.

Modele de tip PE de brazi artificiali ies in evidenta prin acele tridimensionale, care sunt confectionate din plastic, si care vin atasate de ramurile care au un aspect foarte realist, care se aseamana foarte mult cu lemnul natural al crengilor.

Mai pe intelesul tuturor, au aceeasi densitate si grosime precum crengile alternativelor din natura. Acesta este si motivul pentru care un brad artificial de tip PE va lasa de fiecare data impresia ca a fost proaspat taiat din padure, indiferent de distanta de la care il vei privi, sau de unghiu din care il vei privi.

Pre – Lit (pre-aprinsi) este o alta categorie de pomi de Craciun artificiali, si face referire la brazii artificiali cu fibra optica si cei cu instalatia incorporata.

In ceea ce priveste brazii artificiali cu fibra optica, trebuie facuta precizarea ca materialul din care sunt confectionati poate fi diferit de la caz la caz, incepand de la plastic, care foloseste fibrele optice pentru a furniza lumina, si pana foarte multe astfel de fibre, aranjate in asa mod pentru a avea forma unui pom de Craciun.

Cei mai des intalniti in locuintele oamenilor sunt pomii de Craciun prevazuti cu crengi de plastic si “ace” fabricate din acelasi material sau chiar din metal. Acestea sunt pre-aprinse cu ajutorul fibrelor optice.

Toate aceste ace pot fi vazute pe intreaga suprafata a bradului si sunt gandite pentru a lumina doar la varfuri. Exista insa si brazi confectionati in totalitate din fibre optice, care sunt caracterizati printr-o baza si un pilon central care ii este asemanator trunchiului de pom de la care acestea se extind, oferind iluminare pe toata lungimea lor.

Pomii de Craciun care sunt prevazuti cu instalatia incorporata sunt acei brazi artificiali dotati cu lumini incorporate de tip LED, care pot fi de culoare alba sau chiar si leduri multicolore. Acestea pot fi schimbate prin simpla apasare a unui buton, si ofera avantajul instalarii rapide a unui asemenea pom.

Mai exact, nu va mai trebui sa te chinui sa agati instalatii printre ramuri, dat fiind faptul ca luminitele acestea deja sunt asezate simetric. Plus de asta, nu va fi nevoie nici sa le dai jos. Totusi, in cazul in care unul dintre becurile LED se va uza, nici un bec nu se va mai aprinde, asa ca va fi nevoie sa cumperi un brad nou.

Produsele de tip “flocked” reprezinta acei brazi incarcati cu zapada artificiala, motiv pentru care acestia au un aspect realist. In cele mai multe situatii, acesti brazi se aseamana cu pinul natural, iar tepii lungi, care au culoare verde inchisa, si varfurile in nuante deschise creaza un look pufos si luminos crengilor din dotare.

Brazii comerciali sau de tip outdoor au aparut pe piata special pentru a fi amplasati afara sau in spatii largi, precum mall-urile, cladirile office sau magazinele.

0 Shares
You May Also Like