Un televizor in fiecare casa inseamna informare; televiziunea a fost considerata cel mai puternic mijloc de informare a maselor, televiziunea ne ofera, prin televizoare, stiri si divertisment. Acest lucru a fost valabil cand a iesit primul televizor din fabrica si este valabil si astazi.
Ce s-a schimbat este natura stirilor si divertismentului oferit. Ne uitam la televizor, insa nu mai avem incredere in tot ce ni se spune acolo, zicala “cu televizorul prosteste poporul” devine din ce in ce mai reala.
Dar televizoarele tot se produc si se vand intr-un ritm ce nu spune nimci despre declinul televiziunii, in Timisoara gasesti televizoare la Selgros, si de regula la orice magazin mare de electronice.
Standardele si cerintele noastre s-au schimbat, asta inseamna ca nu mai vrem sa depindem de programul pe care ni-l ofera televiziunea, nu mai vrem sa induram reclame constante ca sa putem consuma un anumit tip de divertisment.
Cu toate aceste schimbari, in televiziune si in perceptia noastra asupra ei, televizoarele nu dispar din casele oamenilor. Televizoarele vom avea si putem avea si fara televiziune, modelele moderne ne permit sa le folosim pentru divertisment si fara televiziune, dupa termenii nostri.
Poti sa te uiti la seriale, la filme, la documentare etc folosind un televizor si fara televiziune, totul datorita internetului.
In aceeasi masura poti sa afli ce informatii doresti, pe internet, nu iti ofera altcineva stiri pe care le considera ei ca ar trebui tu sa le stii, tu iti gasesti singur informatia de care ai nevoie, neprocesata.
Noi alegem, ce vrem sa aflam, ce vrem sa vedem, totul datorita internetului, televizoarele sunt doar mijloace, unelte folositoare, care vor fi folositoare pentru mult timp dupa ce televiziunea va deveni un concept arhaic.
Un televizor mare, subtire poate fi usor conectat la laptop sau direct la internet, tu iti creezi astfel canalele la care vrei sa te uiti si cand vrei sa pui pauza. Nu mai esti obligat sa consumi reclame sau infomatii procesate de trusturi media.