Tehnici și metode de relaxare care te ajută să adormi mai repede

Tehnici și metode de relaxare care te ajută să adormi mai repede

0 Shares
0
0
0

Pentru unele persoane, să adoarmă repede după ce se pun în pat, este destul de dificil. Și pe măsură ce timpul trece, agasarea lasă loc frustrării. Se pare că uneori nu e de ajuns să fii obosit pentru a adormi repede. Ba uneori, efectul este total opus. Ce e de făcut? Înainte de a apela la somnifere sau alte produse chimice, iată câteva tehnici de relaxare care te ajută să adormi mai repede.

O baie caldă înainte de a te pune la somn

Să faci o baie caldă înainte de a te pune la somn și a te bucura de cea mai confortabilă saltea spuma, este o modalitate foarte eficientă de a te relaxa și a provoca somnul. Apa caldă ajută la scăderea temperaturii corpului. Acest lucru trimite un semnal creierului că este timpul să meargă la culcare. Aveți grijă, o temperatură prea ridicată ar putea avea efectul opus.

Muzica relaxantă te ajută și ea înainte de a te pune la somn

Muzica are drept efect calmarea minții și de a te relaxa. Muzica clasică sau melodii special create pentru a te ajuta să adormi pot ajuta la problemele legate de somn. Cel mai bine ar fi să porți unele căști confortabile și să te asiguri că volumul este destul de jos pentru a nu perturba somnul. Pe o saltea 180/200, te vei simți cel mai bine!

Tehnica 4-7-8 pentru a adormi în mai puțin de un minut

Inspirată de yoga și respirație, tehnica 4-7-8 este o tehnică cu cele mai bun rezultat. Este foarte ușor de practicat și poate să fie pusă în practică oriunde.

–          Inspiră profund pe nas timp de 4 secunde.

–          Blochează respirația timp de 7 secunde.

–          Expiră lent pe gură timp de 8 secunde.

Repetă aceste etape pentru a realiza trei cicluri complete.

Uleiurile esențiale te ajută și ele să adormi mai ușor

Aromaterapia te poate ajuta să creezi un mediu propice somnului. Anumite uleiuri, cum ar fi lavanda și mușețelul, sunt renumite pentru proprietățile lor calmante. Suplimentele alimentare precum magneziu sunt și ele de mare ajutor.

Folosirea unui difuzor în dormitor poate crea o atmosferă olfactivă propice pentru a adormi. De asemenea, poți aplica câteva picături pe încheieturile mâinilor sau le poți folosi atunci când faci o baie fierbinte, pentru o experiență și mai relaxantă.

Câteva alimente care te ajută să adormi mai ușor

Triptofanii sunt aminoacizi esențiali pentru reglarea somnului, deoarece promovează producția de serotonină. Îți poți crește aportul de triptofan prin consumul anumitor alimente: curcan, pui, carne de pasăre în general, banane, migdale, nuci caju și produse lactate precum laptele, iaurtul și brânza.

Prin încorporarea acestor alimente în dieta ta, poți favoriza somnul. 

Chiar mai bine: bea un pahar de lapte sau mănâncă o banană înainte de a merge la culcare pentru a vedea cât de repede vei adormi…

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

You May Also Like
Istoria papalitatii

Istoria papalitatii

Preeminenta (primatul) episcopului Romei asupra intregii Biserici Catolice, o institutie cunoscuta sub numele de “papalitate”, a avut nevoie…