Te-ai plictisit de aspectul curții tale și vrei să îl transformi? Descoperă ce trebuie să iei în considerare!

Te-ai plictisit de aspectul curții tale și vrei să îl transformi? Descoperă ce trebuie să iei în considerare!

0 Shares
0
0
0

La finalul fiecărei zile solicitante, cea mai bună metodă de relaxare poate fi timpul petrecut în grădina ta. Înainte de a începe amenajarea curții trebuie să stabilești nevoile tale și cum vei organiza acest loc. În funcție de spațiul și de bugetul de care dispui gradina poate varia – de la un loc de joacă, la o gradină de legume sau un loc de relaxare. Dacă stai la curte, mai jos vei găsi o listă cu idei pentru decorarea acestui spațiu.

          Iată mai jos lista cu 5 aspecte de care să ții cont în amenajarea grădinii tale

  1.     Mobilier

Pentru a crea un spațiu cât mai primitor și confortabil, este necesar să alegi mobilă de exterior practică, dar și comodă. Obiectele de mobilier sunt foarte diverse și e important să le alegi în funcție de nevoile pe care le ai. Pe lângă mese și scaune poți adăuga hamace și șezlonguri pe care te poți relaxa și bucura de vremea frumoasă. Dacă îți dorești să ai și un loc ferit de razele soarelui, alegerea unei umbrele este o idee foarte bună – aceasta poate fi pusă în apropierea mesei, astfel încât să poți servi prânzul sau alte gustări la umbră, alături de cei dragi.

  1.     Lumini

Iluminatul poate face mare diferență între o grădină simplă și una primitoare. Fie că alegi să pui luminițe în copaci, să folosești lămpi solare, felinare sau lumânări, aspectul curții tale va fi îmbunătățit, și cu ajutorul lor, poți crea o atmosferă romantică și călduroasă. E important cum amplasezi luminile, astfel încât plantele, aleile și obiectele decorative să poată fi ușor observate. 

  1.     Plante

Cu ajutorul plantelor poți crea diverse spații decorative. Ele te vor ajuta să îți stilizezi grădina și în funcție de cele pe care le alegi, poți crea diverse teme. Dacă îți place zona mediteraneană, un Măslin European de 170 cm pe care îl poți găsi pe verdena.ro, ar putea să îți inducă atmosfera de vacanță și mare de fiecare dată când stai în grădină. În caz că ești pasionat de gătit, poți cultiva plante aromatice care au și un aspect plăcut și care îți vor folosi și în bucătărie. Orice preferințe ai avea în materie de plante, este bine să știi că le poți comanda simplu și rapid, fără să îți bați capul cu livrarea, mai ales dacă acestea sunt voluminoase!

  1.     Spațiu de joacă pentru copii

Dacă ai copii, crearea unui spațiu de joacă în curtea ta probabil va fi o mare bucurie pentru ei. În funcție de locul și bugetul de care dispui, vârstă și dorințele lor, poți adăuga trambulină, leagăn, un tobogan sau un spațiu cu nisip. Indiferent de opțiunea pe care o alegi, cei mici sigur vor îndrăgi acest loc din plin. 

  1.     Foișor

Pe lângă toate elementele pe care le poți pune în gradina ta, foișorul poate fi unul dintre cele mai importante lucruri de luat în calcul. Pe lângă faptul că așa vei avea un spațiu potrivit pentru relaxare, pentru luat masa împreună cu prietenii și familia, aici mai poți adăuga și un grătar sau loc special pentru a găti pe timpul verii. 

Pentru a te bucura la intensitate maximă de anotimpul cald și de curtea casei tale amenajarea grădinii va facilita acest lucru. Petrecerea timpului în aer liber poate fi o modalitate bună de a te relaxa, de a te deconecta de la stresul vieții cotidiene și de a te conecta cu natura.

Sursa foto: pexels.com

0 Shares
You May Also Like