Sfaturi utile pentru a alege banca potrivita

Sfaturi utile pentru a alege banca potrivita

0 Shares
0
0
0

Alegerea unei banci nu ar trebui sa fie una aleatoare, ci sa tineti seama de anumite criterii de selectie in functie de nevoile pe care le aveti din acest punct de vedere. Acest lucru trebuie facut pentru un motiv bun: utilizarea acestui serviciu se face aproape zilnic, deci este mai bine sa nu faceti o alegere gresita de la bun inceput.

Inainte de toate, luati in considerare nevoile dvs. personale. Cu alte cuvinte, de ce produse aveti nevoie? Economii, credite, construirea de capital pe termen lung? Retineti intotdeauna ca nu exista o solutie ideala, ci doar o solutie adaptata nevoilor si situatiei dvs. In cele din urma, pentru tineri alegerea unei banci-mama este adesea o strategie buna, mai ales daca sunt clienti buni.

In al doilea rand, comparati. Unul dintre criteriile principale in alegerea unei banci este pretul. Nu ezitati sa mergeti sa verificati politica si preturile concurentei sau sa cereti fiecarei unitati de care sunteti interesat o brosura care sa rezume tarifele si conditiile de functionare. Mai mult decat atat, multe site-uri web permit compararea bancilor intre ele din diverse puncte de vedere, cum ar fi descoperirea de cont sau taxele cu cartea de credit.

Acestea pot merge de la simplu la dublu, in functie de fiecare unitate in parte. Bine de stiut: puteti negocia cateva oferte de bun venit, cum ar fi rambursarea taxelor de transfer pentru planurile de economii.

Consilierul bancar este unul dintre cele mai importante personaje in aceasta ecuatie. Alegerea unei banci este, mai ales, alegerea unui bancher. Un bancher bun ar trebui sa va aduca un numar de servicii si sfaturi pentru o mai buna gestionare a finantelor.

Cu toate acestea, dumneavoastra ramaneti prima persoana care trebuie sa isi gestioneze posibilele probleme de bani care pot aparea. Insa nu intotdeauna consilierul bancar poate avea reteta miraculoasa care sa repare problema, oricat de competent ar fi acesta. In mod clar, calitatea relatiei pe care o veti avea cu bancherul depinde si de comportamentul dvs. Cu cat aveti o relatie mai buna, cu atat veti avea mai multe beneficii.

Alegeti banca in fucntie de apropierea de domiciliu. Mai bine sa alegeti o banca nu prea departe de casa decat una pentru care trebuie sa strabati drumuri lungi. Este mult mai convenabil mai ales atunci cand doriti sa va intalniti cu consilierul dvs. bancar (ale carui programe pot fi de multe ori incompatibile cu ale dvs.). In plus, alegerea unei banci in apropierea casei sau a locului de munca inseamna facilitarea procedurilor zilnice, cum ar fi depunerea cecurilor sau retragerea de numerar.

Are banca o retea internationala? Aceasta intrebare este cruciala mai ales atunci cand trebuie sa calatoriti mult peste hotare. Intr-adevar, este relativ costisitor sa se efectueze operatiuni bancare intr-o banca din afara retelei sale.

Prin urmare, preferati cardul bancar international, care ramane cel mai simplu si mai economic mod de plata. Intotdeauna avertizati-va bancherul inainte de a pleca in strainatate si cereti-i, daca este necesar, sa creasca plafonul cardului. Atentie! Inainte de a pleca, verificati oricum ca va puteti alatura bancii dvs. daca exista o problema.

Orientati-va spre o banca cu servicii moderne. Astazi, majoritatea bancilor sunt dezvoltate in acest domeniu. Acestea ofera servicii multiple care raspund diferitelor nevoi ale clientilor lor.

De exemplu, pentru a putea consulta conturile unui utilizator pe Internet, un smartphone sau o tableta este un interes practic incontestabil, foarte apreciat de utilizatori. Bine de stiut: costul acestui serviciu este fie cu abonamentul fara facturare specifica a conexiunii, fie fara abonament la facturarea fiecarei conexiuni. Cu toate acestea, exista inca disparitati intre institutiile financiare, depinde de dvs. sa aflati.

Si de ce nu o banca online? Bancile online au devenit inevitabile. Avantajul lor principal este pretul: comisioane reduse de gestionare sau card de credit gratuit. Daca o banca on-line are costuri de functionare mai mici, asta inseamna mai putin personal! Clientul este liber sa faca ceea ce doreste atunci cand doreste.

Totul se face prin Internet sau prin telefon; este deci o solutie mai degraba recomandata pentru tinerii aflati in permanenta miscare. Marele avantaj este ca nu exista constrangeri de programare sau constrangeri referitoare la locatia bancii.  In cazul in care aveti unele temeri referitoare la siguranta acestora, trebuie sa stiti ca bancile online sunt foarte sigure deoarece tot accesul este protejat de parole. In plus, nu este un lucru neobisnuit sa ai un consilier dedicat si in acest fel toate lucrurile sa functioneze cu cea mai mare usurinta si rapiditate.

Bancile online sunt supuse acelorasi obligatii juridice si comerciale ca si bancile traditionale. Cu bancile online , puteti sa va monitorizati de la distanta si in orice moment conturile dvs., sa efectuati transferuri intre conturile de economii si contul dvs. de debit, sa monitorizati investitiile in actiuni … In plus, aplicatiile pe telefonul mobil sau tableta sunt disponibile si va ofera posibilitatea de a va gestiona finantele fara a fi nevoie de un calculator. Care sunt avantajele si dezavantajele bancilor online? Sa analizam ofertele oferite de bancile online pentru a face alegerile corecte.

Competitia din ce in ce mai mare dintre principalele banci online din lume ofera posibilitatea de a oferi clientilor oferte din ce in ce mai atractive. Daca acum cativa ani, bancile online au oferit clientilor sai numai produse bancare de baza, astazi este o poveste diferita. Promotiile si ofertele comerciale arata ca, daca doriti sa deschideti o brosura, nu veti gasi echivalentul intr-o banca traditionala.

Serviciile bancare online va pot oferi tot mai multe servicii: cont curent, brosuri de economii (adesea la rate mai mari decat bancile traditionale), contul de conturi de valori mobiliare si PEA, asigurare de viata, asigurare la domiciliu, credite imobiliare si de consum, serviciu de tranzactionare eficient: cotatii in timp real, suport decizional, instrumente de alocare a activelor, mijloace de plata: card de credit (adesea gratuit), carnet de cecuri …

Cu toate acestea, unele servicii nu sunt (inca) oferite, cum ar fi produsele de pensie, unele credite (imprumut student) sau unele asigurari (sanatate, etc.).

0 Shares
You May Also Like