Sfaturi pentru achizitionarea unui proiector

Sfaturi pentru achizitionarea unui proiector

0 Shares
0
0
0

Cupa Mondiala sau Campionatul European de fotbal – prime exemple de vizionari publice. Jocul de fotbal este difuzat pe un ecran mare. Dar vizionarile publice costa adesea o taxa de intrare si nu se poate vedea intotdeauna atat de mult din ecran. Sau exista momente cand vremea de afara este rea, iar statul in pat ar fi o binecuvantare pentru oricine.

Din fericire, exista posibilitatea de a experimenta astfel de evenimente si multe altele cu o imagine grozava, fara a sta in ploaie sau a nu putea vedea nimic. Cu propriul proiector home cinema si ecranul potrivit, se va putea viziona cu usurinta jocul in formatul unui ecran mare. Cu un castron de popcorn, se va putea crea rapid o atmosfera home cinema si „senzatia de cinema” potrivita. Dar un proiector este si suport media util pentru prezentari si jocuri video.

Obiectivul fiecarui proiector este de a proiecta imaginea pe un ecran sau pe o suprafata plana, in mare parte alba,  in mod ideal cat mai mare posibil. Pentru ca acest lucru sa functioneze, proiectorul are nevoie de proiectarea semnalului de imagine pe care il proceseaza, adica decodeaza. Factorul decisiv este sursa de lumina integrata .

Cu cat acest bec este mai puternic, cu atat este mai variabil proiectorul. Se poate folosi si in camere mai usoare. O lampa puternica pentru proiector contribuie, de asemenea, la o imagine buna cu cateva alte proprietati. De fapt, cu becurile mai bune ale unui proiector, nu este nevoie de a intuneca camera la fel de mult. Modul in care functioneaza proiectia in detaliu depinde de tipul de proiector ales. Se poate alege intre LCD, DLP sau LED .

Lumenul este unitatea fotometrica a fluxului luminos. Deci, o putere ce provine dintr-o sursa de lumina. O caracteristica importanta a fluxului luminos este ca acesta descrie puterea care este emisa in toate directiile de catre sursa de lumina . Cu toate acestea, se aplica urmatoarele! Cu cat sunt specificati lumenii mai mari, cu atat este mai puternica lampa proiectorului, dar acest lucru creste si pretul si, de obicei, si consumul de energie.

Adesea se citeste si termenul ANSI Lumen . S-ar putea crede ca lumeni ANSI si lumeni inseamna acelasi lucru. Dar lumenii ANSI descriu puterea de lumina. ANSI inseamna American National Standards Institute. Descrie o metoda de masurare a performantei. Lumenii ANSI indica valoarea luminozitatii. Pentru a obtine aceasta valoare, o zona de 1m2 este impartita in noua zone egale, iar intensitatea luminii este masurata in mijloc. Valoarea medie dezvoltata din aceasta este inmultita cu aria pentru a obtine numarul de luminozitate. Aceasta este data in lux / m2. Lumenii ANSI descriu lumina care atinge de fapt ecranul.

Un proiector Mira 10 poate fi utilizat intr-o mare varietate de moduri. Fie ca este utilizat ca proiector home cinema sau pentru prezentari, depinde de propria persoana. Deci, diferite tipuri sunt, de asemenea, diferite pentru zonele respective. In sine, se poate spune ca ecranul ar trebui sa fie cam la jumatate la fel de lat ca distanta dintre canapea si ecran. De obicei, informatiile despre distante pot fi gasite in instructiunile de utilizare.

Sfaturi pentru iluminat exterior

Pentru ca exterioare dvs. sa aiba un aspect atragator, este important sa luati in considerare dimensiunea spatiului. Acesta va ajuta la determinarea dimensiunii si formei corpului de iluminat, precum si a numarului de wati ai becului de utilizat.

Aplice de perete: o aplica ar trebui sa fie de 25 la suta din inaltimea usii. Cu toate acestea, pentru a evita presupunerile, cel mai bine este sa faceti mai multe incercari inainte de a alege corpurile de iluminat potrivite.

Daca becurile vor fi protejate cu sticla, obtineti 75 – 100 wati. Cu toate acestea, daca este un bec expus, obtineti minimum 60 de wati.

Excesul de iluminat nu va face unic exteriorul unic. Este important sa va alocati timp pentru a va concentra pe luminile exterioare ale casei pe elemente precum amenajarea teritoriului, aleile si usile. Iluminatul este, de asemenea, o modalitate de a accentua elementele casei tale pe care o iubesti cel mai mult.

Verificati din interior modul in care arata caracteristicile de exterior pe care doriti sa le subliniati. Va va ajuta sa determinati cate lumini veti avea nevoie.

Alege becuri led. Pe langa faptul ca economisesti energie, nu va trebui niciodata sa schimbi aceste becuri. Luminile cu energie solara si senzorii de miscare sunt o alta alegere excelenta pentru economisirea energiei, care, la randul lor, va va economisi bani pe termen lung.

Exista multe motive pentru care functionarea luminilor exterioare este benefica. Chiar si atunci cand planificati modul in care doriti sa configurati iluminatul peisajului, veti descoperi ca exista inca beneficii pe care nu le-ati luat in considerare. Daca nu sunteti hotarat sa luati in considerare sau nu iluminatul, iata cateva dintre beneficiile de luat in considerare.

Confortul este motivul numarul unu pentru care oamenii aleg iluminatul exterior al casei. Veti dori sa instalati lumini in afara casei dvs. pentru momentele in care aveti familia si prietenii la o intalnire sau un gratar pe gazon. De asemenea, daca va place sa va bucurati de serile solitare pe balcon, ar trebui sa obtineti iluminare adecvata pentru a putea face exact asta.

0 Shares
You May Also Like