Sfaturi pentru a alege veioza sau lampadarul potrivit

Sfaturi pentru a alege veioza sau lampadarul potrivit

0 Shares
0
0
0

Te intrebi de ce este necesar sa faci cea mai buna alegere atunci cand vine vorba despre corpurile de iluminat din locuinta ta? Ei bine, acestea sunt obiecte care daca le alegi cu inspiratie de pe https://www.zingo.ro/veioze-si-lampi, pot deveni rapid piesele de rezistenta ale incaperii.

Trebuie sa tii insa minte un singur lucru: daca vei alege aceste corpuri de iluminat pentru acasa, si vei face cupmara veioze sau lampadare nepotrivite, acestea vor strica tot outfit-ul.

Este foarte important sa cunosti cateva detalii importante care te pot ajuta sa faci alegerile corecte, iar in randurile care urmeaza am pregatit pentru tine, o lista a celor mai importante detalii pe care trebuie sa le ai in vedere. Cu siguranta daca vei tine cont de acestea, vei face alegerile potrivite.

Tipul corpului de iluminat

Atunci cand trebuie sa faci alegerea corpurilor de iluminat, ai posibilitatea de a alege lampadare sau veioze, iar in functie de necesitati, vei putea face alegerea cea mai buna.

  1. Veioze

In ceea ce priveste veiozele, acestea au dimensiunile mai mici in comparatie cu lampadarele, si pot fi asezate pe birou, pe o masuta sau pe un obiect de mobilier. In dormitor de exemplu, se pot aseza doua noptiere pe cele doua noptiere de langa pat.

Daca iti place sa citesti seara cand te pui in pat, cu siguranta o veioza asezata pe noptiera de langa pat este ideala, dat fiind faptul ca aceasta iti va oferi lumina de care ai nevoie pentru a putea sa citesti cartile preferate.

Poti sa folosesti insa o veioza si la birou de exemplu, sau asezata pe un obiect de mobilier pentru a decora o anumita incapere a locuintei.

  1. Lampadare

In ceea ce priveste lampadarele, aceste corpuri de iluminat sunt ma inalte decat veiozele, iar acestea nu vin asezate pe obiecte de mobilier sau pe masute; ci sunt asezate direct pe podea.

Se pot folosi lampadare ca inlocuitoare ale lustrelor, mai ales atunci cand se doreste sa se obtina luminarea intregii incaperi, insa cu o lumina mai calda in comparatie cu cea oferita de lustra din incapere.

Dimensiuni

In ceea ce priveste dimensiunile, indiferent ca ai nevoie de un lampadar sau de o veioza; dimensiunile joaca un rol foarte important. Inainte de a face alegerea unui astfel de obiect, este foarte important sa tii cont de suprafata locului in care corpul de iluminat va fi asezat. Masoara spatiul respectiv, pentru a te asigura ca faci alegerea cea mai potrivita.

De exemplu, pentru hol poti alege o veioza pe care sa o asezi pe masuta din spatiul respectiv, insa alege veioza de dimensiuni reduse, pentru a nu fi imburdata cand treci pe langa ea.

Functionalitate

De-asemenea, este foarte important ca inainte sa alegi un astfel de corp de iluminat, sa tii cont de intrebuintarile pe care urmeaza sa le aiba. De exemplu, pentru o zona de citit, poti sa optezi pentru o veioza care are abajurul transparent, astfel incat lumina oferita sa fie potrivita pentru a putea citi fara probleme.

Iti doresti ca ambianta din incapere sa fie mai intima? In aceste conditii poti alege sa folosesti o veioza cu abajurul opac, pentru ca in aceste conditii, lumina oferita de aceasta va fi mai blanda si cu siguranta mult mai placuta.

Stil

De fiecare data cand alegi veioze sau lampadare, dar si diferite alte accesorii pentru locuinta, este necesar sa tii cont de stilul acestora. Este deosebit de important sa te asiguri ca aceste obiecte se potrivesc perfect cu toate celelalte elemente de decor pe care le ai in casa.

Exista veioze clasice perfecte, care se pot integra perfect int orice casa sau apartament care este amenajat in acest stil, asa cum exista si veioze moderne sau vintage printre altele.

Abajur

Forma abajurului este necesar sa se potriveasca perfect cu baza veiozei. In cazul in care aceasta are forma rotunda, abajurul trebuie sa aiba forma rotunda. Pentru o veioza care are baza patrata sau rectangulara, abajurul trebuie sa aiba forma patrata.

Un alt detaliu foarte important in ceea ce priveste forma abajurului, este ca aceasta trebuie sa se potriveasca perfect cu forma obiectului de mobilier pe care este asezata veioza.

Materiale

Exista diferite materiale din care se pot fabrica veiozele, insa acestea trebuie sa fie caracterizate de trei calitati importante: calitate, rezistenta si aspect.

Culori

Exista o multime de culori in care pot veni veiozele si lampadarele. Este foarte important sa faci alegerea in functie de celelalte obiecte de decor care se afla in incapere, iar veioza sau lampadarul trebuie sa se integreze perfect in cromatica incaperii.

Putere

Nu in ultimul rand, trebuie sa mentionam puterea corpului de iluminat, care de obicei este cuprinsa intre 40 W si 120 W. In functie de necesitati si preferinte, vei putea alege o veioza sau un lampadar care are o putere mai mare sau mai mica.

0 Shares
You May Also Like