Sfaturi intretinere electronice

Sfaturi intretinere electronice

0 Shares
0
0
0

In primul rand vom incepe cu un sfat pentru cei care au electronice pe care vor sa le valorifice. Noi va recomandam sa apelati la un serviciu denumit amanet electronice si veti primi banii pe ele pe loc.

Pentru ca electronicele pe care le detineti sa fie cat mai bune si sa primiti cat mai mult pe ele este recomandat sa fie intretinute cat mai bine. Tocmai de aceea, acest articol este un mic ghid despre cum se recomanda sa ne intretinem electronicele.

Curatarea ecranelor este foarte importanta. Ce poate sa fie mai simplu decat sa luati o carpa si sa dati cu ea de cateva ori peste ecranul de la televizor pentru a il curata de praf?

Daca inmuiati carpa si in putina apa vor ramane niste urme oribile pe ecranul de la televizor. Dupa ceva vreme veti vedea si niste zgarieturi fine pe suprafata de la ecran care se vor accentual al fiecare aplicare a metodei acesteia.

De aceea noi va recomandam sa utilziati substante speciale pentru a curata monitoarele de calculator si de televizor impreuna cu anumite microfibre care vor lasa scame si nu vor zgaria suprafetele sensibile.

Lucrul acesta este si mai important pentru camere video si camere foto si pentru senzorii de la aparatele DSLR care au nevoie de kituri speciale pentru eliminarea prafului. Nu utilizati carpe, spirt sau apa pentru a curata ecranele. Riscati ca acestea sa se zgarie iremediabil.

Utilizati si prize care au protectie. Socurile de curent sunt din nefericire o realitate pentru mai multe locuinte si cu cat electronicele sunt mult mai ieftine cu atat vor avea mai putine protectii care sa le poata salva de la o moarte subita atunci cand curentul care intra in ele deviaza cu mult de la o valoare normala.

Va recomandam sa investiti de fiecare data in prize care au protectie si care pot sa protejeze mult mai bine atunci cand apar varfuri de curetn. Sunt si unele prize care protejeaza cablurile de telefonie, de internet sau de TV. Modelele decente vor porni de la cateva zeci de lei si deci veti avea o investitie minima cu care veti putea sa protejati televizoarele si calculatoarele cu anumite valori mult mai mari.

Utilizati si un ecran UPS pentru a regula tensiunea pentru alimentare care provine de la furnizori in asa fel incat operarea electronicelor sau electrocasnicelor sa nu se intrerupa daca apar caderi de tensiune sau daca se opreste curentul.

Va recomandam sa evitati o asemene reinstalare de sistem care sa fie cauzata de coruperea fisierelor atunci cand cade curentul in timpul operatiei de salvare a fisierelor din hard disk. Un UPS este o solutie ceva mai scumpa si poate ajunge la cateva sute de lei dar este una din cele mai bune optiuni pentru a proteja elecronicele mai sensibile mai ales in acele zone unde curentul care este livrat in case este cu anumite probleme.

Nu utilizati o singura priza pentru absolut toate electronicele. Aceasta problema va fi cauzata in general de o proiectare mai slaba a caselor care erau dotate in general cu cel mult doua prize in camera.

0 Shares
You May Also Like
Istoria papalitatii

Istoria papalitatii

Preeminenta (primatul) episcopului Romei asupra intregii Biserici Catolice, o institutie cunoscuta sub numele de “papalitate”, a avut nevoie…