Recomandare de pompă de căldură pentru următorul sezon rece

0 Shares
0
0
0

Într-o lume în care tehnologia devine din ce în ce mai avansată, cei care caută soluții inteligente pentru confortul termic al locuințelor pot găsi în pompa de căldură Ariston Nimbus Pocket 80 M NET R32 – 8kW un aliat de nădejde. Cu o gamă impresionantă de caracteristici de top și un preț adecvat, această pompa de căldură redefinește eficiența și controlul termic.

Pentru a începe, sa ne uitam la agentul frigorific R 32, o caracteristică esențială a acestei pompe de căldură.

 

 

Cu un potențial de încălzire globală (GWP – Global Warming Potential) cu două treimi mai redus decât cel al agentului frigorific R410A, R32 la Ariston Nimbus Pocket 80 M NET R32 – 8kW reprezintă un pas mare în direcția sustenabilității. De asemenea, performanța atinge niveluri uimitoare, cu o eficiență de până la 204%. Dar aceasta este doar vârful aisbergului. Ariston NET oferă o conectivitate excelentă, iar controlerul NET HD Sensys care poate fi montat pe perete îmbunătățește experiența utilizatorului prin navigare intuitivă și control complet al sistemului.

 

Ce este o pompă de căldură?

 

O pompă de căldură reprezintă un sistem de încălzire sau răcire care transferă căldura între două medii, de obicei între aerul exterior și interiorul unei clădiri. Utilizând principiile termodinamicii, o pompă de căldură poate fi eficientă și economică în furnizarea de confort termic pentru locuințe și spații comerciale. Acest sistem nu generează căldură prin ardere, așa cum ar face un cazan sau un șemineu, ci mai degrabă captează căldura existentă dintr-un mediu și o transferă într-un altul, datorită unui agent frigorific.

Pompele de căldură sunt extrem de versatile și pot funcționa în diverse moduri, în funcție de necesitățile utilizatorului. Acestea pot funcționa ca sisteme de încălzire în sezonul rece și ca aparate de aer condiționat în sezonul cald. Prin inversarea fluxului agentului frigorific, ele pot schimba direcția transferului de căldură, ceea ce le face ideale pentru a furniza atât încălzire, cât și răcire într-o singură unitate.

Tipuri de Pompe de Căldură

Pompele de căldură pot fi clasificate în funcție de mediul din care extrag sau în care transferă căldura. Astfel, avem pompe de căldură aer-aer, aer-apă, apă-apă și geotermale. Fiecare tip are avantajele și dezavantajele sale, precum și domenii de aplicare specifice. De exemplu, pompele de căldură geotermale sunt eficiente, dar costul de instalare poate fi ridicat. Pe de altă parte, pompele de căldură aer-aer sunt mai ușor de instalat, dar pot fi mai puțin eficiente în climatul foarte rece.

 

Avantajele termostatului Sensys la pompa de căldură

Cronotermostatul modulant Sensys HD se distinge printr-un design elegant și o interfață intuitivă, permitând controlul de la distanță și chiar prin comenzi vocale. Utilizatorii se pot bucura de un control modulabil al temperaturii bazat pe temperatura camerei și pot combina acesta cu o sondă externă pentru o eficiență și mai mare. Ecranul color TFT de 4.3” facilitează o navigare ușoară și permite vizualizarea graficelor și diagramelor de consum energetic și cheltuieli.

 

 

Informații tehnice despre pompa de căldură aer-apa Ariston Nimbus Pocket 80 M NET R32 – 8kW

Cu un spectru larg de temperaturi de funcționare și performanțe diferite la diferite grade, această pompă de căldură își găsește utilitate într-o varietate de condiții climatice. De exemplu, la o temperatură a aerului de +7°C și o temperatură a apei de 35/30°C, pompa are o putere termică nominală de 7,41 kW și un COP nominal de 3. În condiții mai drastice, cum ar fi o temperatură a aerului de -7°C, puterea termică nominală crește la 8,00 kW, iar COP-ul nominal ajunge la 4,80. Aceasta înseamnă că pompa este eficientă nu doar în condiții optime, dar și în cele mai dificile.

În concluzie, pompa de căldură aer-apa Ariston Nimbus Pocket 80 M NET R32 – 8kW reprezintă o soluție de top pentru cei interesați de eficiență energetică, sustenabilitate și control inteligent al confortului termic. Cu un set robust de caracteristici și accesorii opționale, aceasta este cu adevărat o pompă de căldură pentru viitor.

 

0 Shares
You May Also Like