Probleme comune ale motorului

Probleme comune ale unui motor

0 Shares
0
0
0

In orice vehicul motorul se numeste inima. Deci, ce ar putea fi mai dezastruos decat sa vedeti ca aceasta parte de baza a masinii este afectata de probleme comune ale motorului? Deci, trebuie sa aveti grija corespunzatoare de masina dvs. pentru a va asigura ca motorul este in stare buna.

Atata timp cat este mentinut bine, nu trebuie sa fiti incordat. Puteti amana orice intretinere programata, gandindu-va la ce s-ar putea intampla mai rau. Dar, pe termen lung, problema poate deveni una complicata, iar reparatia va poate costa foarte multi bani, pentru ca se poate ajunge in situatia in care este necesare o inlocuire motor.

In continuare vom prezenta cateva dinre cele mai comune probleme ale motorului, iar dvs. ar trebui sa fiti atenti iar daca va confruntati cu acestea, sa mergeti cu masina in service, pentru ca in caz contrar mai mult ca sigur va fi necesar sa achizitionati un alt motor de la dezmembrari Lilieci piese auto second hand, iar in functie de marca si modelul masinii, pretul motorului va poate costa o mica avere.

Motorul nu va porni

Este cea mai frecventa problema legata de motor cu care se confrunta frecvent proprietarii de masini. Daca problema este cu bateria, motorul va scoate un sunet de clic, dar nu se va bloca. Pe de alta parte, o masina cu problema de combustibil sau de aprindere va manevra, dar nu va porni. Unele dintre motivele pentru care un motor nu porneste sunt bateria descarcata, cablurile de baterie corodate, pompa de combustibil defecta, filtrul de combustibil blocat, intreruperea comutatorului de aprindere si defectarea releului motorului de pornire.

Supraincalzire

Un nivel scazut al lichidului de racire este vinovat pentru problema supraincalzirii. Un radiator ars, furtunurile infundate, termostatul motorului rupt, dopurile libere sau rupte si un sistem de racire la scurgere, garnitura de cap suflata sau crapata pot cauza probleme de supraincalzire. Supraincalzirea repetata poate provoca daune grave ale motorului, iar in cazul in care nu este remediata problema la timp, se poate ajunge la situatia de a fi necesara inlocuirea motorului, cu un motor de la dezmembrari Lilieci.

Oprirea masinii in timpul conducerii

Blocarea unei masini in timpul conducerii este legata de problemele motorului. O masina care se opreste brusc in mijlocul drumului reprezinta un risc major pentru siguranta. De fapt, ezitarile minore pot provoca accidente daca este o strada aglomerata sau un drum dificil si stancos.

Problemele legate de conducta de combustibil, filtrul de combustibil si bujii ar putea fi motivele de blocare si ezitari. Cu toate acestea, este posibil sa nu fie intotdeauna legate de motor, dar ar trebui sa il analizati de catre un mecanic profesionist.

Fum sau abur

Un motor care scoate fum sau abur nu este niciodata un motiv de bucurie. Ar trebui sa va duceti imediat masina la un atelier de reparatii auto daca apare o astfel de problema. Problema se poate intampla din cauza garniturilor uzate, a cilindrilor rai, a inelelor deteriorate, a carterului slab si a utilizarii gresite a uleiului. Daca nu faceti acest lucru la timp, sansele de a trece pe la dezmembrari Lilieci pentru a cumpara un motor second hand cresc foarte mult.

Zgomote

Uneori, problemele cu motorul va avertizeaza prin zgomote. Daca observati un sunet ciudat sau unic impreuna cu ciocanirea sau vibratiile, ar trebui sa acordati atentie. Astfel de zgomote si vibratii pot indica un starter slab, o curea de distributie uzata sau alte probleme grave ale motorului. Ignorarea acestor probleme poate avea consecinte grave, iar necesitatea de inlocuire a motorului nu ar trebui sa va surprinda in aceste conditii.

Apa in motor

Conducerea masinii prin ape mari sau furtuna puternica poate deteriora rau motorul. Daca apa intra in motor, aceasta poate indoi tijele pistonului, lasand motorul in conditii distruse. Adesea apa poate ajunge in camera de ardere care trece prin galeria de admisie. Nu uitati, aici este amplasata bujia. Asadar, imediat ce trece apa, va puteti confrunta cu probleme ale motorului cauzate de unul sau de toate acestea.

Ei bine, acestea pot fi cateva dintre problemele comne ale motorului, asa ca daca veti avea ghinionul sa va confruntati cu vreouna dintre acestea, ideal ar fi sa mergeti cat mai repede cu masina in service. Ignorand aceste probleme, cel mai probabil veti distruge complet motorul, iar singura solutie ramasa ar fi aceea de a inlocui motorul, insa veti cheltui o multime de bani in acest caz.

0 Shares
You May Also Like