Principii pentru amenajarea rafturilor

Principii pentru amenajarea rafturilor

0 Shares
0
0
0

Pentru vanzarea cu amanuntul fiecare locsor din spatiul destinat vanzarii conteaza si de aceea noi va prezentam si cateva modalitati si metode prin care sa stimulati vanzarile bazate pe gestionarea buna a spatiului dar si pe un management foarte eficient pe rafturi.

Indiferent ca e vorba de rafturi pentru magazin sau rafturi paleti discutam aici despre reguli de baza si despre puncte cheie din magazin care trebuie sa se urmareasca cu scopul de a plasa produse pe raft iar scopul final va fi cresterea pe care valoarea cumparatorilor o au la toate vizitele in magazine.

Capatul de raft e un punct cheie pentru magazine care inca nu e exploatay de toti comerciantii. Merita oare sa fie exploatat acest spatiu?

Da pentru ca cele mai multe decizii de consum vor avea loc in magazine iar studiile in zona de cumparare arata ca aproximativ una din 3 achizitii sunt planificate specific inainte de vizita in magazine.

In magazin un consumator va lua toate deciziile de cumparare rapid si dupa un timp de cautare minim prin comparatie cu preturile de pe raft.

Faceti capete de raft cu mai multe tematici. Poate sa fie vorba despre activitati de promotii care sa fie corealte si cu evenimente de sezon in sa fel incat capetele de raft sa fie zone in care produsele de sezon sunt prezentate.

Pe capetele de raft va recomandam sa rotiti cat mai mult marfurile, cel putin de doua ori pe luna pentru ca vizibilitatea sa fie imbunatatita.

Se pot plasa si afise acolo si de asemenea va recomandam sa puneti un numar limitat de branduri in capetele de raft. Zonele de extensie sunt produsele mici si usoare.

Zona cu vizibilitate este reprezentata de produsele care au un profit mare, de inovatii si de produse care au o mare frecventa de cumparare. Zonele de aplicare si de prindere sunt zonele in care se afla produse voluminoase mai grele.

Produsele nu se pot aseza la intamplare in rafturi ci va fi necesar si important sa respectati mai multe reguli pentru a va mari vanzarile sunt si planograme stabilite care genereaza vanzari mari pe anumite suprafete de vanzare.

De asemenea mai sunt si alte trucuri ce pot sa maximizeze vanzarile. In capetele de raft va trebui sa puneti produse noi sau produse care au oferte speciale.

Produsele cu un castig mare trebuie sa fie expuse in zonele centrale. Pentru a putea fi creata o imagine cat mai unitara culoarea de baza de pe raft trebuie sa fie crem sau alb si banda de afisare a preturilor sa fie ori rosie ori de o culoare care poate a scoata in evidenta eitchetele.

Pentru a putea fi creata o imagine unitara culoarea de baza pe care o are raftul trebuie sa fie cat mai neutra cu tinta.

De asemenea va trebui sa creati si un spatiu pentru racire in unitate mai ales in magazinele alimentare unde articolele cu rulajul mare sunt in general bauturi racoritoare precum apa , lactatele si berea. Studiile arata ca toate acestea sunt consumate in cel mult doua ori .

0 Shares
You May Also Like