Prima mașină? La ce trebuie să fii atent înainte de a o scoate din garaj

0 Shares
0
0
0

După zeci de strategii de economisire și un milion de speranțe, ai reușit într-un final să îți achiziționezi primul automobil și nimic nu te-ar putea încânta mai mult decât să îi testezi cauciucurile pe șosele. Chiar dacă obstacolul cel mai greu, strângerea sumei necesare și vânarea ofertei celei mai avantajoase, a trecut, înainte de a-ți testa mașina pe drumurile publice, trebuie să fii atent la anumite aspecte și măsuri preliminare dacă dorești ca experiența cu prima ta mașină să fie sigură, plăcută și în conformitate cu prevederile legale în materie.

 

Iată câteva sfaturi utile în momentul în care vrei să conduci prima ta mașină:

 

  • Să respecți cerințele impuse în funcție de vechime

Fiind la prima ta mașină, cel mai probabil ai obținut și permisul de conducere de curând. În cazul acesta, dacă ai o vechime mai mică de un an, conform prevederilor din codul rutier, ești obligat ca până la împlinirea termenului de un an să conduci cu semnul special pentru “începători”.

 

  • Să îți faci o asigurare RCA

Asigurarea de Răspundere Civilă Auto este indispensabilă deplasării cu automobilul pe drumurile publice și totodată utilitatea sa practică constă în faptul că în cazul unui accident rutier prejudiciile materiale cauzate vor fi acoperite de respectiva asigurare, fie că este vorba de prejudicii suferite de propriul automobil, sau de unul altul, prejudicii pentru care tu ești cel responsabil. Această asigurare este în sine foarte costisitoare dar poți apela cu încredere la o asigurare auto în rate, pe care o poți găsi la diverși prestatori de asemenea servicii, precum asiguraricontactless.ro. Astfel, primul pas birocratic de făcut înainte de a conduce pe drumurile publice este să îți realizezi asigurarea RCA.

 

  • Să fii sigur că ești suficient de familiarizat cu ea

Foarte important înainte de a conduce o mașină nouă este să te familiarizezi preliminar cu toate comenzile, funcțiile și particularitățile specifice ale mașinii. Nu te lăsa surprins în trafic de anumite aspecte sau particularități, punându-ți în pericol viața ta și a celorlalți participanți în trafic. Fii sigur că știi să folosești toate comenzile, că știi să recunoști deficiențele și problemele care ar putea apărea și de asemenea, fii sigur că ai scaunul și oglinzile potrivite în așa fel încât să îți fie mult mai confortabil condusul și că atenția îți poate fi sporită.

 

  • Să verifici că ai toate obiectele necesare în ea

De la ochelari de soare până la trusă  de prim ajutor, asigură-te înainte de a porni cu mașina al drum că este echipată corespunzător și că ai în ea toate accesoriile necesare și documentele obligatorii, depozitate într-un compartiment ușor accesibil și sigur.

 

Pe lângă o plăcere uriașă, o primă mașină presupune și multe responsabilități, de care trebuie să ții cont înainte de a conduce cu aceasta pe drumurile publice. Astfel dacă nu vrei să vă puneți în pericol pe tine și ceilalți participanți la trafic, dacă vrei să conduci și să respecți prevederile legale și dacă vrei ca experiența aceasta să fie una cât mai plăcută, ia în considerare sfaturile de mai sus.

 

Sursa foto: pexels.com

 

0 Shares
You May Also Like