Noul model sport Audi R8

Noul model sport Audi R8

0 Shares
0
0
0

Noul model sport Audi R8 ( echipat cu anvelope 175 65 R14 ) este combinatia perfecta intre design spectaculor si perfectiune . Constructia unui astfel de autoturism reprezinta o adevarata provocare pana si pentru cei mai experti proiectanti din lume . Este prezentat publicului in doua versiuni : Coupe si Spyder.

Partea frontala primeste un plus de agresivitate prin pozitionarea celor patru cercuri Audi pe capota , si nu pe supafata grilei radiatorului asa cum eram obisnuiti . Singleframe-ul si prizele late sustin un sistem de racire al motorului si al franelor in conditiile rularii la viteze foarte mari .

Acesta super-masina este echipata cu un nou concept de faruri cu tehnica LED . Dispune de un nou sistem de iluminare statica in curbe , un sistem ce se activeaza automat in functie de adancimea unghiului pana la 70 km/h , si o functie ce declansaza automat semnalizarea la rularea cu pana la 40 km/h .

Stopurile , la fel ca si farurile , dispun de o tehnologie LED . Stopurile pentru sistemul de franare sunt formate din 24 de diode . Semnalizarea din partea inferioara este alcatuita din 30 de diode care ofera o iluminare dinamica . Directia spre care se indreapta autoturismul este accentuata de cele 7 unitati de LED-uri .

Sideblade-ul specific sectiunilor laterale este un element spectaculos de design . In cazul versiunii V10 sideblade-urile sunt semnificativ mai late in timp ce la versiunea V8 prezinta un finisaj din carbon pentru un aspect mai dinamic , mai usor .

Eleronul retractabil este manevrat printr-un buton amplasat pe plansa de bord sau in functie de viteza de deplasare a autoturismului .

Interiorul foarte bine structurat , ergonomic este asemanator unui monopost de Formula 1 .

Design-ul sportiv al volanului multifunctional cu trei spite si structura scaunelor ofera un aer pur de sportivitate accentuat de calitatea materialelor utilizate .Prezinta o eleganta desavarsita prin utilizarea acentelor de un negru lucios si a aplicatiilor din aluminiu . Tapiteria este realizata din piele Feinnappa cu aplicatii de diamant .

Spatiul de depozitare este foarte functional find capabil sa adaposteasca 100 de litri sub capota si 90 de litri in spatele scaunelor .

Motorul este subliniat de un sistem de iluminare optional in momentul in care autoturismul este stationat ( dotare pentru modelele R8 V10 si Coupe ).

Constructorul propune trei versiuni de motorizare cu tractiune integrala quattro: V8 de 4,2L FSI capabil sa dezvolte 430 CP ( 316 kW) , V10 FSI de 5,2 L cu 386 kW si 525 CP si versiunea V10 Plus 50 CP si 404 kW. Noul concept de motor central face ca greutatea autoturismului sa se localizeze pe axa verticala pentru a asigura o amplasare echilibrata pe osie . Centrul de greutate este pozitionat mai jos datorita unei bai plate de ulei .

Toate aceste trei versiuni de motorizare au la baza o tehnologia FSI , adica o injectie directa , la fel cu cele prezente la masinile de Formula 1 . Acesta tehnologie presupune injectia directa a convustibilului in camera de ardere pentru crearea unui amestec ideal al carburantului cu aerul pentru a obtine o ardere la cele mai inalte standarde de eficienta si implicit rezultate fantastice .

Audi V8 promite un consum mediu cuprins intre 12,4 L si 14,9L pentru fiecare 100 de km si maxim 346 de g/km emisii de dioxid de carbon .

0 Shares
You May Also Like
Istoria papalitatii

Istoria papalitatii

Preeminenta (primatul) episcopului Romei asupra intregii Biserici Catolice, o institutie cunoscuta sub numele de “papalitate”, a avut nevoie…