Mos Craciun si povestea sa interesanta – cum a ajuns Mosul atat de cunoscut?

Mos Craciun si povestea sa interesanta – cum a ajuns Mosul atat de cunoscut?

0 Shares
0
0
0

Mos Craciun asa cum il cunoastem astazi are o poveste interesanta si unica, am putea spune. Chiar daca in prezent il poti inchiria pe Mos de la http://www.casaluimoscraciun.ro/ in trecut lucrurile au fost putin diferite. Iata povestea lui Mos Craciun:

In 1912, actorul Leedham Bantock a devenit primul actor care a fost identificat ca l-a jucat pe Mos Craciun intr-un film. Mos Craciun , pe care l-a regizat si el, a inclus scene fotografiate intr-un proces de culoare limitat, in doua tonuri si a prezentat modele detaliate.  De atunci, multe lungmetraje l-au prezentat pe Mos Craciun ca protagonist, inclusiv Miracle on 34th Street , The Santa Clause si Elf .

Mos Craciun este, de asemenea, un personaj intalnit in toate parcurile si statiunile Disney in timpul sezonului de vacanta si poate fi vazut in timpul diferitelor parade in parcuri. Grota lui este de obicei situata in Fantasyland. In baza de desene animate, Mos Craciun a fost exprimat de mai multe persoane, inclusiv Stan Francis, Mickey Rooney , Ed Asner , John Goodman si Keith Wickham .

Mos Craciun a fost descris ca o imagine culturala masculina pozitiva :

Mos Craciun este intr-adevar singura icoana culturala pe care o avem, care este barbat, nu poarta o arma si este totul despre pace, bucurie, daruire si grija pentru alti oameni. Asta face parte din magie pentru mine, mai ales intr-o cultura in care am devenit atat de comercializati si agatati de imagini fabricate. Mos Craciun este mult mai organic, mai integral, conectat la trecut si, prin urmare, conectat la viitor.

Piesa radiofonica comica a lui Norman Corwin din 1938, The Plot to Overthrow Christmas , plasata in intregime in rima, detaliaza o conspiratie a Diavolului Mefistofel si a unor figuri blestemate ale istoriei pentru a invinge bunavointa lui Mos Craciun, trimitandu-l pe imparatul roman Nero in nord pentru a-l asasina pe Mos Craciun. Printr-o batalie a inteligentei, Mos Craciun se salveaza, cucerindu-l pe Nero i cu bucuriile Craciunului si ii daruieste o vioara Stradivarius . Piesa a fost reprodusa in 1940 si 1944.

Multe reclame de televiziune, benzi desenate si alte media descriu asta ca pe un fel de afacere plina de umor, cu spiridusii lui Mos Craciun actionand ca o forta de munca uneori nemultumita si rautacioasa, facand glume si facand farse sefului lor.

De exemplu, o poveste din Bloom County care tinea din din 15 decembrie 1981 pana in 24 decembrie 1981 il arata pe Mos Craciun respingand cererile PETCO (Organizatia profesionala de fabricare a jucariilor si mestesugurilor elfilor) pentru salarii mai mari, o cada cu hidromasaj in vestiar si „haine noi, cu spiridusii apoi in greva.

Presedintele Reagan intervine , concediaza toate ajutoarele lui Mos Craciun si ii inlocuieste cu controlori de trafic aerian fara munca (o referire evidenta la greva controlorilor de trafic aerian din 1981), ducand la o revolta inainte ca Mos Craciun sa-i reangajeze in mod razbunator in noi pozitii umilitoare, cum ar fi renii sai.

In episodul The Sopranos , „ Pentru a ne salva pe toti de la puterea Satanei ”, Paulie Gualtieri spune ca „Obisnuia sa creada ca Mos Craciun si doamna Craciun conduceau un atelier de cultura acolo. Spiridusii originali erau urati, calatoreau cu Mosul pentru a pedepsi copiii si le dadeau  jucarii celor buni.”

In Kargazstan, un varf de munte a fost numit dupa Mos Craciun, dupa ce o companie suedeza a sugerat ca locatia sa fie un loc de plecare mai eficient pentru livratorii din intreaga lume decat Laponia. In capitala Kargazului, Bishkek , a avut loc un festival de Mos Craciun la 30 decembrie 2007, la care au participat oficiali guvernamentali. 2008 a fost declarat oficial Anul Mos Craciun in tara. Evenimentele sunt vazute ca miscari de stimulare a turismului in Kargazstan.

Recordul mondial Guinness pentru cea mai mare adunare de Mos Craciun este detinut de Thrissur , Kerala , India , unde la 27 decembrie 2014, 18.112 de Mos Craciun au depasit recordul anterior. Derry City, Irlanda de Nord detinea recordul din 9 septembrie 2007, cand un total de 12.965 de persoane s-au imbracat in Mos Craciun sau in ajutorul lui Mos Craciun. Inainte de aceasta, recordul a fost de 3.921, care a fost stabilit in timpul evenimentului Santa Dash din Liverpool City Center in 2005.  O adunare de Mos Craciun in 2009 la Bucuresti, Romania a incercat sa depaseasca recordul mondial, dar nu a reusit cu doar 3.939 de Mos Craciun .

In lupte profesioniste , in editia din 23 decembrie 2019 a Monday Night Raw (filmata pe 22 decembrie), luptatorul independent Bear Bronson s-a imbracat in Mos Craciun pentru a castiga Campionatul WWE 24/7 de la Akira Tozawa la Columbus Circle din New York in timpul unei vizite turistice . excursie. Mos Craciun a pierdut ulterior campionatul in fata lui R-Truth printr-un turnup la Lincoln Center.

0 Shares
You May Also Like
Istoria papalitatii

Istoria papalitatii

Preeminenta (primatul) episcopului Romei asupra intregii Biserici Catolice, o institutie cunoscuta sub numele de “papalitate”, a avut nevoie…