SeoAccounts.net
Diverse

Mos Craciun a fost o persoana reala?

Unul dintre motivele intemeiate datorita caruia asteptam cu totii Craciunul, este reprezentat de asteptarea cadourilor din partea lui Mos Craciun.

Mos Craciun este cel mai popular personaj care are legatura cu Craciunul, iar cei mici isi doresc nespus de mult sa il vada pe mos. Tocmai din acest motiv, gradinitele opteaza pentru serviciul de inchiriere Mos Craciun, astfel incat mosul sa fie prezent la serbarile celor mici.

Marile centre comerciale opteaza de-asemenea pentru serviciul de inchiriere Mos Craciun, astfel incat mosul sa fie prezent in mall, iar cei mici sa fie incantati de prezenta acestuia.

Ei bine, dar cine este cu adevarat Mos Craciun? Au existat zeci de legende, si se povesteste foarte mult despre acesta. Exista atat de multe filme dedicate mosului, motiv datorita caruia vom discuta in continuare despre legenda americana a mosului.

Daca va intrebati de ce discutam despre legenda americana a lui Mos Craciun, ei bine, pentru ca majoritatea filmelor dedicate lui Mos Craciun sunt realizate in Statele Unite ale Americii.

Pentru multi copii care traiesc in Statele Unite, in special pentru cei care s-au comportat bine tot anul, cea mai interesanta parte a Craciunului este descoperirea pachetelor impachetate ascunse sub pomul de Craciun si a dulciurilor ascunse in ciorapi atarnati de semineu.

SeoAccounts.net

Copiilor li se spune adesea ca cadourile au fost lasate de Mos Craciun in timpul calatoriei sale nocturne anuale in jurul lumii intr-o sanie trasa de noua reni zburatori. Cum au fost atat de multi oameni de acord cu aceasta poveste?

Indiferent daca credeti sau nu ca Mos Craciun este o persoana reala care intra in casa fiecarui copil printr-un cos de fum pentru a lasa cadouri, figura legendara si traditia daruirii de cadouri pot fi identificate colonistilor olandezi.

Cand s-au stabilit in ceea ce este acum New York in timpul secolului al XVII-lea, si-au adus legenda despre Sinterklaas si obiceiul de a lasa cadouri pentru copii in ajunul zilei de 6 decembrie.

De acolo, astfel de lucrari literare din secolul al XIX-lea, precum poezia cunoscuta drept Noaptea dinaintea Craciunului si o campanie publicitara Coca-Cola de la mijlocul secolului XX a transformat Sinterklaas dintr-un episcop sfant in Mos Craciun cu barba alba, cu cap rosu pe care americanii il recunosc astazi.

Dar cine este Sinterklaas, domnul in varsta imbracat ca un episcop care aduce cadouri copiilor olandezi la inceputul lunii decembrie?

El se bazeaza pe Sf. Nicolae din Myra, care, conform traditiei crestine, a fost episcop in acel mic oras roman in secolul al IV-lea. Reputatia lui Nicolae pentru generozitate si bunatate a dat nastere legendelor minunilor pe care le-a facut pentru saraci si nefericiti.

Conform unei povesti, Nicolae a refacut viata prin rugaciune trei copii care au fost taiati de un macelar si pusi in butoaie de muraturi. O alta poveste descrie cum un tanar Nicolae a furnizat in secret zestre de casatorie aruncand aurul pe cosurile de fum alor trei fete pe care saracia le-ar fi impus in prostitutie si ca aurul a aterizat intr-un ciorap lasat sa se usuce pe semineu.

Moartea lui Nicolae pe 6 decembrie este acum sarbatorita drept ziua sarbatorii lui. Pretinsele ramasite ale sale au fost scoase din biserica sa din Myra in 1087 in Bari, Italia. Situl a devenit ulterior o destinatie populara pentru pelerinii din toate colturile lumii.

Astfel de povesti despre Sfantul Nicolae au crescut de-a lungul celui de-al II-lea mileniu si s-au amestecat cu alte traditii – precum si cu faptele unui alt Sf. Nicolae (din Sion) – astfel incat el a devenit o figura la fel de legendara cum este acum Mos Craciun.

Cu toate acestea, in timpul secolului XX, mai multi istorici au incercat sa-l deblocheze pe Nicolae istoric din mit. Ancheta lor i-a determinat sa se indoiasca de existenta episcopului.

El nu a lasat nicio scriere si nu a avut discipoli. Numele lui nu a fost mentionat in niciun text contemporan; cea mai veche referinta este la peste 200 de ani de la presupusa moarte, iar prima biografie a fost scrisa la aproximativ 300 de ani dupa aceea.

In timp ce incertitudinea din jurul existentei sale s-a reflectat in intrari revizuite despre Nicolae in cartile de sfinti, mai multi istorici au sustinut ca Sfantul Nicolae a trait si a facut multe acte de bunatate si generozitate.

Acestia au sustinut ca lipsa documentatiei in timpul vietii sale nu a fost o dovada a absentei sale si au solicitat reconsiderarea textelor care au fost ignorate. Alti devotati afirma ca constructia de biserici dedicate lui in timpul Evului Mediu timpuriu este suficient de doveditoare.

Argumentele si descoperirile ofera cateva motive convingatoare pentru a nu ignora complet existenta lui Nicolae. Deci, dupa toate spusele, putem determina daca Mos Craciun a fost o persoana reala? Raspunsul depinde de fiecare imparte, si numai dvs. puteti sa decideti daca credeti sau nu in existenta mosului.

Etichete
avmall.ro

Articole asemanatoare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close