Modalitati corecte si gresite de inlocuire a parbrizului

Modalitati corecte si gresite de inlocuire a parbrizului

0 Shares
0
0
0

Parbrizul unui vehicul este o componenta de proiectare foarte importanta, deoarece nu numai ca protejeaza soferul, dar ofera si suport structural pentru vehicul. Parbrizul indeplineste trei functii importante in caz de accident:

  1. Parbrizul impiedica pasagerii sa fie aruncati din vehicul, chiar daca nu poarta centura de siguranta. In cazul in care ocupantul este aruncat din vehicul, atunci acesta este expus riscului ca masina sa se rostogoleasca peste el, precum si sa sufere rani grave legate de impact. Stiati ca 75% dintre cei aruncati din vehicul nu supravietuiesc accidentului?
  2. Parbrizul ofera armatura pentru desfasurarea airbag-ului si actioneaza ca o bariera intre airbag si exteriorul masinii. Daca un parbriz instalat necorespunzator apare in timpul unui accident, airbag-ul nu mai este in interiorul masinii, unde ar trebui sa fie pentru a proteja soferul si pasagerul din fata din fata. In schimb, airbag-ul se deschide pe partea exterioara a masinii, unde este inutil.
  3. Parbrizul ofera pana la 60% din protectia impotriva zdrobirii acoperisului masinii (plafonului), astfel incat acoperisul vehiculului (plafonul) sa nu se prabuseasca intr-un accident de rasturnare. Daca parbrizul cade in caz de accident de rasturnare, acoperisul vehiculului se poate prabusi. Aceasta situatie poate fi mult mai mortala pentru ocupantii vehiculului, deoarece face mai probabila trauma capului.

Lista de verificare pentru inlocuirea parbrizului

Care sunt elementele principale pentru o inlocuire a parbrizului de calitate, cu un parbriz nou ales de pe www.parbrizeacasa.ro? Sunt patru:

  • un tehnician atestat profesional;
  • adezivul potrivit;
  • paharul potrivit, special ales de pe www.parbrizeacasa.ro;
  • garantie.

Cititi mai departe pentru a afla de ce.

Ce ar trebui sa va amintiti cand consultati un tehnician cu privire la un inlocuitor de parbriz? Prima intrebare pe care trebuie sa o puneti tehnicianului este daca este sau nu un tehnician de inlocuire a parbrizului cu experienta. Daca raspunsul este nu, prima intrebare ar trebui sa fie si ultima pe care o adresati acestui tehnician.

Tehnicienii certificati au fost instruiti corespunzator cu privire la metodele corecte de instalare a parbrizelor, iar un parbriz instalat corect va poate salva viata in caz de accident. Chiar nu vreti sa conduceti un vehicul care prezinta un risc major pentru siguranta, care va poate pune in pericol pentru viata si care va costa foarte multi bani pe termen lung.

Asigurati-va ca efectuati diligenta cuvenita si alegeti un magazin de sticla auto bine pus la punct care va garanteaza siguranta si nu taie colturile pentru a economisi cativa bani. Documentati-va si nu va fie rusine sa puneti intrebari. Iata cateva intrebari pe care poate doriti sa le puneti:

Magazinul foloseste adeziv uretanic recomandat de producatori? Sunt instruiti tehnicienii cu privire la utilizarea si aplicarea corecta a uretanelor?

De ce este important acest lucru? Una dintre cele mai periculoase greseli care se fac in mod obisnuit in inlocuirile parbrizului este utilizarea tipului gresit de adeziv. Nu ar trebui sa fie utilizate niciodata materiale precum siliconul. Butil, un sigilant comun, este adesea folosit in locul uretanului ca masura de reducere a costurilor. Banda butilica este un adeziv inferior, deoarece detine doar 60lb pe inch.

Nu are prea multa rezistenta si pur si simplu se desprinde in caz de accident. Daca un magazin foloseste Butyl pentru ca este mult mai ieftin – aveti grija si evitati. Gasiti un magazin auto de sticla care foloseste Urethane, un adeziv de inalta calitate, care detine 600lb pe inch patrat si va va asigura siguranta. Daca ati pus prima intrebare si magazinul dvs. este certificat, este foarte putin probabil sa foloseasca butil.

Atelierul ofera o garantie?

De ce este important acest lucru? Chiar daca magazinul este certificat, lucrurile ar putea merge prost. Daca parbrizul permite scurgeri (fie apa, fie aer), doriti sa fiti sigur ca problema in cel mai scurt timp se va rezolva.

Ce fel de sticla foloseste atelierul?

De ce este important acest lucru? Exista o diferenta de calitate intre parbrizele OEM si cele aftermarket. Furnizorii OEM au controale de calitate stricte si va puteti astepta ca inlocuirea sa fie exact aceeasi cu cea initiala. Produsele aftermarket nu respecta aceleasi standarde de calitate, astfel incat s-ar putea intampla ca veti ajunge sa intampinati unele probleme dupa inlocuire – montare necorespunzatoare, zgomot sau scurgeri de aer / apa.

Dupa instalarea parbrizului, exista cateva lucruri pe care nu trebuie sa le faceti pentru a nu afecta rezultatele lucrarilor de inlocuire. De exemplu, doriti sa asteptati cu spalarea masinii timp de cel putin 24 de ore, pentru a nu deteriora sigiliile. Vreti sa mentineti cel putin o fereastra deschisa pentru a evita presiunea in constructie in interiorul vehiculului, deoarece ar putea sufla o gaura in garnitura, rezultand scurgeri de aer si apa.

Acestea sunt in mare parte cele mai importante detalii pe care ar trebui sa le cunoasteti in momentul in care aveti probleme cu parbrizul si trebuie sa il inlocuiti cu un parbriz nou, ales de pe www.parbrizeacasa.ro.

 

0 Shares
You May Also Like