Mobila casei tale – sfaturi pentru a alege corect

Mobila casei tale – sfaturi pentru a alege corect

0 Shares
0
0
0

Atunci cand alegi un anumit tip de mobilier, se acorda atentie compatibilitatii sale cu solutia de fundal a interiorului. Este important sa nu para voluminos, sa fie usor de montat si sa aiba mecanisme fiabile de deschidere si inchidere. In plus, trebuie sa alegeti culoarea si materialul potrivit. Uneori, aceste nuante contribuie la crearea unei atmosfere de confort acasa chiar si intr-un apartament mic, cu un design incomod. Vezi aici mobila bucatarie la comanda.

Amenajarea mai multor spatii.

Setul de mobilier si amenajarea acestuia sunt individuale pentru fiecare camera a apartamentului. Depinde de forma unei anumite incaperi si de dimensiunile sale.

Depinde foarte mult si  de tipul de design. Daca camera este ingusta si lunga, este necesar sa plasati mobilierul intr-un mod liniar. Daca incercati sa-l plasati diferit, va fi dificil sa va deplasati in jurul camerei. In acelasi timp, va fi dificil sa implementati elementele de mobilier transformabile.

Este necesar sa se aranjeze mobilierul intr-un apartament cu un dormitor, tinand cont de principiile de zona. Acest lucru va aduce o organizare discreta a spatiului, va face aranjamentul armonios. Cu amenajarea corecta a mobilierului, este posibil sa mariti vizual camera, sa o umpleti cu lumina .

Bucatarie

Designul bucatariei poate fi liniar, in forma de L si in forma de U. Daca bucataria este mare, este posibila si amenajarea unei insule de mobilierIn versiunea liniara, corpurile sunt plasate de-a lungul unui perete. In plus, in aranjament folosesc dulapuri de podea si de perete, suporturi de sticle incorporate, frigidere inguste, rafturi deschise si inchise.

In functie de design, puteti dota bucataria cu un bar. Poate fi folosit pentru a separa zona de gatit de sala de mese. Barul este un element excelent de zonare; poate fi folosit pentru modele liniare si insulare. Puteti cumpara un apartament cu insula in bucataria spatioasa.

Insula poate fi liniara, situata sub forma unui rand de dulapuri de podea paralele cu castile instalate. In plus, insula poate fi un bar (sub forma unui bar cu scaune). In bucatariile mari, insula poate fi situata in centrul camerei. In acelasi timp, poate fi un set de dulapuri de podea cu chiuveta simpla sau dubla, o masa pentru taierea carnii etc

Mobilierul poate fi instalat in moduri diferite, dar luand in considerare regula triunghiului de lucru. Potrivit acestuia, aproximativ aceeasi distanta ar trebui mentinuta intre chiuveta, frigider si aragaz. Masa de luat masa cu scaune poate fi amplasata:

  • de-a lungul peretelui cu un design liniar;
  • in centrul bucatariei intr-o camera mare;
  • in coltul unei camere patrate;

Profitati la maximum de spatiu:

Pentru a alege mobilierul de bucatarie trebuie sa fii constient de spatiul pe care il ai. O optiune buna este sa folositi programe de design pentru a crea un desen cu masuratori reale a ceea ce va fi bucataria dvs., in acest fel veti putea decide mobilierul care este cel mai adaptat la realitate.

Daca aveti o bucatarie in L, trebuie sa fiti deosebit de meticulosi atunci cand alegeti mobilierul de colt, deoarece o alegere proasta va poate face sa aveti un spatiu minunat in acel colt irosit.

Cum iti poti alege corect culorile pentru interior

Exista mai multe tipuri de roti de culoare, de la o versiune simpla care prezinta doar culorile primare si culorile de baza precum verde, portocaliu si violet, pana la cele mai complexe cu un numar nelimitat de nuante si nuante.

O parte a rotii de culoare va afisa culorile calde, cum ar fi rosu, portocaliu si galben.

Culorile reci, cum ar fi albastrul, verdele si violetul, vor fi pe site-ul opus.

Schemele de culori monocromatice in interioare au devenit foarte populare, deoarece este greu sa gresesti. Un interior care foloseste o paleta monocromatica va folosi diferite nuante de aceeasi culoare, cum ar fi negru si gri. Pentru a gasi o schema monocromatica, va veti uita doar la o singura felie a rotii de culori.

Pentru a descoperi diferite culori care functioneaza bine impreuna, veti dori sa va uitati la culorile complementare. Le puteti gasi uitandu-va peste roata de culori. De exemplu, albastru pe o parte si galben pe cealalta.

Culorile analogice vor include mai multe felii (de obicei trei) din roata de culori. Acestea sunt culori care functioneaza bine impreuna, fara contrastul pe care l-ati experimenta prin utilizarea unei scheme de culori complementare. Privind roata de culori, veti vedea un exemplu de culoare analoga, cum ar fi verde, albastru si violet sau galben, galben-verde si verde.

Pe masura ce parcurgeti roata de culoare, este o idee buna sa luati in considerare modul in care culoarea afecteaza spatiul si starea de spirit a camerei dvs. Diferitele temperaturi, tonuri si nuante vor afecta, de asemenea, modul in care o persoana se simte in interior.

Culorile calde tind sa fie mai vibrante si tind sa inspire incredere. Aceste culori functioneaza de obicei bine in spatiile de luat masa si de divertisment, deoarece sunt primitoare si promoveaza intimitatea.

0 Shares
You May Also Like