Miedul – ce este si ce beneficii are aceasta licoare

0 Shares
0
0
0

Despre aceasta bautura cu proprietati miraculoase exista informatii ca ar exista de peste 6 000 de ani. Cert este ca a aparut inaintea celei din fructe, cereale sau vita de vie.

Este o bautura ce este supusa procesului de fermentare, anumite perioade de timp, reprezentand un amestec de miere, alcool si diverse mirodenii si ierburi alpine. In functie de continut, poate avea gust dulce moderat.

Se pare ca miedul, cunoscut si sub denumirea de hidromel, reprezenta in perioada preistorica unica substanta dulce concentrata ce se folosea in alimentatie. In vremurile apuse, acesta se prepara mai ales in Dacia, cand apicultura era foarte dezvoltata. Exista si marturii ale istoricilor care vorbesc despre aceasta.

Traditia folosirii miedului se pastreaza si in prezent, nenumarate persoane profitand de consumul moderat al acestuia in scopuri benefice pentru trup. Poate fi realizat in combinatie cu diverse arome si este un deliciu.

Miedul si calitatile acestei licori benefice

Se distinge printr-un deosebit gust, o incantare pentru papilele gustative. Acestea prezinta o sumedenie de avantaje terapeutice, avand un continut bogat de vitamina B, aminoacizi, minerale. Il consuma si cei care sunt constienti de avantajele pe care le prezinta din punct de vedere sexual, amintit fiind cel ce vizeaza sanatatea.

In functie de continut, poate avea si un gust usor acrisor, dar placut, totodata usor acidulat. Continutul de alcool este foarte redus, reprezentand un tonic excelent si cu efect asupra stimularii sistemului nervos.

Iata care sunt cateva dintre efectele terapeutice pe care le poate prezenta consumul, conform cu indicatiile, de mied.

  • Indicat celor ce prezinta carente de minerale, vitamine, oglioelemente in organism;
  • Favorizeaza secretia sucurilor digestive;
  • Are efecte calmante vizavi de hiperexcitabilitatea nervoasa;
  • Combate durerile de gat, guturaiul;
  • Este calmant pentru tuse;
  • Diuretic si purgativ;
  • Are efecte benefice asupra afectiunilor cardiovasculare, respectiv in cazul celor care sufera de boli degenerative la nivelul vaselor de sange;
  • Ofera beneficii in cazul celor suferinzi de astm, bronsita, pneumonie, sinuzita, rinita TBC.

Unii inca obisnuiesc sa il prepare in casa, pe cand altii prefera sa il cumpere gata facut. Se gaseste in magazine naturiste fizice, dar si online, asa cum este cazul site-ului bacanianaturista.ro.

Spre exemplu pe aceasta pagina gasesti mied maturat cel putin 2 ani, realizat din miere de albire provenind de la nectaruri de culoare inchisa. Sunt combinate cu mirodenii selectionate si ierburi alpine, ideal pentru consum.

Aleg un astfel de produs cei care doresc sa combata efectele nedorite mai sus mentionate, printr-o solutie naturala. Are in continut si apa plata cu proprietati deosebite. Perioada de maturare are rolul sau – dupa aceasta, miedul capata o consistenta foarte clara.

Se consuma in cantitati tot mai mari, fapt datorat beneficiilor sale deosebite. Exista si persoane care prezinta reticenta vizavi de consumul acestei substante. Insa pe eticheta produsului sunt notate toate ingredientele sale, astfel ca fiecare poate vedea daca reprezinta o solutie si pentru problema sa, daca nu are continut de substanta la care prezinta alergii spre exemplu.

Daca la randul tau manifesti interes vizavi de o asemenea achizitie, iti recomand site-ul bacanianaturista.ro. Intra pe site si comanda produsul in cantitatea dorita de tine.

0 Shares
You May Also Like