servicii seo

Metode de promovare ale unui site

0 Shares
0
0
0

Atunci cand detii un site si doresti ca acesta sa fie promovat, trebuie intai sa inveti cum sa faci acest lucru. Desigur, posibilitatile de promovare ale unui site sunt multiple, insa nu toate dintre acestea sunt benefice. Si spun asta deoarece, cel mai important motor de cautare, adica Google, penalizeaza in ultima perioada de timp site-urile promovate prin anumite metode.

Una dintre metodele cele mai folosite in urma cu cativa ani pentru promovare site-uri, nu mai da rezultate favorabile in ziua de azi. Si aici este vorba despre inscrierea site-urilor in directoare, metoda care in ziua de azi este penalizata drastic de motoarele de cautare.

De exemplu, Google beneficiaza astazi de Penguin 2.1, care este facut exact cu scopul de a detecta si penaliza siteurile inscrise in directoare web.

O alta metoda destul de folosita in ziua de azi pentru promovare site-uri consta in publicarea acestora in retelele de socializare. Si aici vorbim despre cea mai importanta dintre aceste retele de socializare, si anume Facebook.

Trebuie mentionat ca Facebook-ul este o retea de socializare folositoare pentru absolut orice tip de afacere si asta din cauza faptului ca genereaza mult trafic, insa atunci cand vine vorba de seo, un link pe facebook reprezinta un link de valoare mica.

Si comentariile pe bloguri si in forumuri reprezinta o solutie de promovare a unui site. Insa in ceea ce priveste aceasta solutie, parerile sunt impartite. Unii sunt de parere ca Google penalizeaza comentariile, deoarece le considera pe acestea ca fiind principal sursa de spam.

Altii sunt de parere ca, comentariile in forumuri sunt utile, dar atunci cand acestea sunt existente in numar moderat si in subiecte relevante, strict la subiect si in care sa promovati ceea ce vindeti.

Inca o metoda de promovare a unui site este reprezentata de cumpararea de link-uri. Aceasta metoda este in special penalizata de Google, insa nu este detectata intotdeauna. Mai mult decat atat, cumpararea de link-uri va poate aduce uneori o pozitie mult mai buna in Google, clasandu- va printre primele rezultate.

La fel ca se cele de mai sus, si guest post-urile au fost si vor ramane o buna metoda de promovare a unui site. Insa principala problema este ca in ziua de azi, majoritatea site-urilor de calitate nu mai accepta guest post-uri, iar astfel aceasta metoda de promovare a site-urilor nu prea mai poate fi folosita.

Cele de mai sus sunt cele mai folosite si cele mai bune metode de promovare a unui site, iar daca tineti cont de acestea, cu siguranta site-urile dumneavoastra vor fi mult mai cunoscute si la fel vor fi si produsele pe care le promovati.

0 Shares
You May Also Like
Tipuri de web design

Tipuri de web design

Proiectarea web este procesul de creare a site-urilor web. Inglobeaza mai multe aspecte diferite, inclusiv aspectul paginii web,…