Merita sa alegem o piscina din poliester?

Merita sa alegem o piscina din poliester?

0 Shares
0
0
0

Fiecare dintre noi dorim ca in zilele de vara sa ne racorim atunci cand afara este foarte cald, si ce solutie ar fi mai buna decat o piscina in propria curte?

In trecut, piscinele erau considerate un lux. Si acum pot fi considerate un lux, insa cu toate acestea, din ce in ce mai multe familii opteaza pentru o piscina in propria curte, mai ales cand preturile acestora sunt atat de atractive.

Acum, exista posibilitatea de a alege piscina din diferite materiale precum beton, aluminiu, otel inoxidabil sau piscina din poliester. In plus, pretul pentru accesorii si echipamente pentru piscine precum un furtun aspirartor piscina D38 mm x 10 metri, sau pentru un filtru pisicina cu cartus Star Clear sau clapeta pentru skimer piscina, nu este foarte mare.

De-asemenea, exista diferite accesorii pentru piscine, si chiar sisteme de iluminat la cele mai atractive preturi. Tinand cont si de pretul redus al unei piscine din poliester, este firesc ca oamenii sa isi doreasca o astfel de piscina in propria curte.

In continuare veti putea sa aflati unele informatii utile despre o astfel de piscina, deci merita sa cititi pana la final, mai ales in conditiile in care va ganditi sa opatati pentru o piscina in curte pe vara viitoare.

Piscina privata este o achizitie majora care trebuie sa fie bine planificata si ar trebui sa ramana fara daune pentru o lunga perioada de timp datorita costurilor relativ mai mari comparativ cu alte bunuri.

Asa-numitele piscine din poliester sunt o optiune interesanta, destul de accesibila. Acestea sunt livrate complet sub forma de piscine dintr-o singura bucata si pot fi instalate in gradina rapid si usor, fara probleme.

Piscina fabricata din poliester: La ce sa ne asteptam?

La inceput, este deosebit de important sa mentionam faptul ca o piscina din poliester are urmatoarele avantaje:

  • Piscina este livrata ca o piscina dintr-o singura bucata, gata facuta.
  • Piscina in ansamblu poate fi scufundata rapid si usor in groapa de piscina excavata.
  • Bazinul dintr-o singura bucata este realizat strat cu strat (constructie de tip sandwich, proces de asezare manuala), de obicei manual.
  • Aceste piscine dintr-o singura bucata nu au nici cusaturi, nici conexiuni sudate, care apar de obicei atunci cand mai multe componente trebuie conectate intre ele.
  • Pietrisul spalat poate fi, de asemenea, selectat aici ca optiune pentru umplerea betonului slab.
  • fundatie din beton nu este absolut necesara, unele modele pot face fata si unui pat de pietris gros de aproximativ 10 cm.
  • Instalare usoara si rapida in gradina casei, fara costuri majore de constructie.
  • Aceasta piscina este durabila, robusta, excelent izolata si se caracterizeaza printr-o suprafata placuta si neteda.
  • Punctele neurale precum intrarea sunt in mod natural antiderapante.
  • Pentru etanseitatea piscinelor private, se emit garantii de la 10 la mai mult de 20 de ani.

Aceasta lunga lista de caracteristici si avantaje vorbeste de la sine. Desigur, si alte tipuri de constructii, de exemplu din ceramica, pot convinge.

Cu toate acestea, avantajele acestui tip de piscina din poliester sunt atat de evidente incat, majoritatea celor care opteaza in prezent pentru o piscina in propria curte, aleg aceasta solutie.

Poliester sau GRP – ce este?

Desigur, prima intrebare care ar putea aparea este ce se intelege exact prin constructia de poliester in acest context. Ce material este de fapt folosit aici? Practic, poliesterul este un plastic produs sintetic, care este produs in diferite forme si pentru diferite domenii de aplicare.

In acest context, se aleg in principal asa-numitele rasini poliesterice nesaturate si nesaturate (UP), care sunt de asemenea, utilizate ca rasini matrice ieftine impreuna cu materiale plastice intarite cu fibre.

In special, pentru aceasta constructie de piscina este utilizat un plastic armat cu fibra de sticla (GRP pe scurt), care este compus din aceasta rasina matriciala si fibre de sticla ca element de stabilizare si armare.

Bazinul de poliester consta in cele din urma in mai multe straturi din aceste materiale plastice si este pus impreuna strat cu strat. In functie de producator, exista diferite aranjamente ale stratului; materialele plastice utilizate si compozitia lor pot varia, de asemenea.

In cele din urma totusi, rezultatul este un bazin care nu este doar impresionant din punct de vedere vizual, ci si robust, durabil si functional. Se ofera o izolatie completa. De mentionat este faptul ca etanseitatea absoluta uneori de zeci de ani, este garantata datorita acestei constructii stratificate fara sudura.

Daca sunteti interesat de o piscina din poliester, aveti o gama larga de optiuni. In functie de furnizor, puteti alege un produs personalizat sau puteti opta pentru unul dintre numeroasele modele predefinite.

In conditiile in care piscinele din acest material au atat de multe avantaje, si totodata in conditiile in care puteti gasi echipamente si accesorii piscine la preturi atractive, ar fi pacat sa nu alegeti o asemenea piscina in curtea dvs.

0 Shares
You May Also Like