Merele producatorilor zac necumparate la margine de drum – realitatea expusa de Botosaneanul

0 Shares
0
0
0

Stim cu totii ca micii producatori sunt dezavantajati de faptul ca in marile magazine nu le este acceptata marfa. Nu sunt nici uniti in mici asociatii sau forme de organizare care sa ii ajute in vreun fel. Ajung sa faca piata, pe cont propriu si nimic mai mult. Se intampla din nou, in Botosani acum, sa vedem risipa de fructe.

Conform unui trust de presa Botosani si anume botosaneanul.ro la Cucorani judetul Botosani merele zac la margine de drum, necumparate. Un exemplu in acest sens este afacerea unui producator local, detinator de livada. Detine o suprafata de 14 hectare unde ingrijeste meri, peri, ciresi si pruni. Investitia este dublata nu doar de efortul depus, ci si de investitia financiara. Iar anul acesta productia este una buna. In zadar insa, daca nu sunt si cumparatori.

Merele zac, altii cumpara din import – un caz tipic romanesc

Conform aceleiasi surse, Botosaneanul.ro, producatorul in cauza are aproximativ 200 de tone de mere. Nu are insa cumparatori pentru ele. Magazinele de orice fel, cu atat mai putin cele mari, supermarketurile si hipermarketurile din zona si nu numai nu accepta astfel de marfa la vanzare. In lipsa de optiuni, producatorul a decis sa isi expuna efectiv productia la margine de drum. Nici asa insa nu exista succes, din pacate.

Initiativa acestui producator a mers si mai departe de atat. Si-a strigat oful si in mediul online, in social media. A rezolvat ceva? Nu. Ba chiar a propus celor care isi doresc sa culeaga mere sa o  faca gratuit, din livada sa. Nimeni nu a raspuns acestui apel.

In lipsa de masuri, statul sarac si el cu finante si initiative, anul acesta se pare ca este la fel ca si in cei precedenti, cand marfa de la producatori se strica. Preferam in schimb sa cumparam rapid din magazine, marfa de import.

Botosaneanul, sub lupa noastra

Astfel de stiri sunt pe prima pagina a trustului Botosaneanul. Aflam de aici si despre noile masuri, de altfel un update al masurilor deja luate si intrate in vigoare. Botosaneanul ne tine la curent cu realitatea din acest judet.

Botosaneanul.ro redacteaza constant stirile ce apar. Un singur click va tine la distanta de informari constante. Sistemul public, local, cel politic si nu numai sunt dezbatute aici. Informeaza-te ce se intampla in jurul tau!

0 Shares
You May Also Like