Masajul prenatal: eliminati durerile si disconforul provocate de sarcina

Masajul prenatal: eliminati durerile si disconforul provocate de sarcina

0 Shares
0
0
0

Ce este un masaj prenatal?

Masajul prenatal este un tip de masaj similar cu masajul obisnuit – are ca scop relaxarea muschilor tensionati, relaxarea petelor, imbunatatirea circulatiei si a mobilitatii, si te face sa te simti bine.

Dar masajul prenatal este, de asemenea, personalizat la nevoile femeilor insarcinate si a corpurilor lor in schimbare, iar terapeutii instruiti in masajul prenatal isi ajusteaza corespunzator tehnicile. Daca esti interesata de masaj prenatal eficient, intra pe Mobilemassage.ro.

Prezenta unui copil in interiorul dvs. va schimba centrul de greutate si pune foarte mult stres asupra spatelui, gatului, muschilor abdominali si a umerilor. Sarcina va relaxeaza, de asemenea, ligamentele, ceea ce inseamna ca articulatiile pelvine sunt mai putin stabile si va schimba, de asemenea, postura, tragand pelvisul inainte.

Adaugati la aceasta greutatea suplimentara pe care o purtati si s-ar putea sa ajungeti la o durere inferioara a spatelui.

Un terapeut de masaj prenatal instruit stie unde este probabil sa fie localizata aceasta durere si poate usura aceasta zona prin masaj terapeutic. De asemenea, va sti care sunt tehnicile si zonele pe care trebuie sa le evite.

Care sunt beneficiile masajului in timpul sarcinii?

Cercetarile privind beneficiile terapeutice ale masajului pentru femeile gravide sunt limitate, dar studiile sugereaza ca masajul prenatal poate:

  • Imbunatatiti starea de spirit si reduce nivelul de stres
  • Reducerea depresiei si anxietatii prenatale
  • Reducerea riscului nasterii premature si al greutatii scazute la nastere la sugarii apartinand unor femei cu depresie prenatala
  • Reducerea umflarii picioarelor (dupa masajul piciorului)
  • Obtinerea unui masaj de sarcina poate, de asemenea, sa va aduca o stare de spirit mai relaxata pentru a va ajuta sa faceti fata la toate schimbarile majore care se intampla in viata dvs.

Daca decideti sa mergeti la un specialist in masaj, este important sa spuneti terapeutului dvs. de masaj, care zone ale corpului dumneavoastra au nevoie de atentie. Spuneti-i imediat daca ceva – inclusiv pozitia dvs. – cauzeaza disconfort in timpul masajului.

Cum pot gasi un bun terapeut de masaj prenatal? Obtineti recomandari de la spitalul dvs., furnizorul de servicii medicale sau prieteni. Daca aveti deja un terapeut de masaj preferat, intrebati daca are un antrenament in masajul prenatal sau poate recomanda un coleg care o face.

De asemenea, puteti vizita diferite clinici care au angajati astfel de terapeuti. Cand va intalniti cu terapeutul, reamintiti-i ca sunteti insarcinata inainte sa incepeti sesiunea.

Cat costa un masaj prenatal? O sesiune de o ora poate costa oriunde intre 60 si 150 de dolari, in functie de locul in care locuiti. Verificati prestatiile dvs. de asigurari de sanatate: Unele planuri acopera o parte din costul unui masaj daca puteti obtine o prescriptie de la medicul dumneavoastra din motive medicale, cum ar fi durerile de spate.

Daca planul dvs. de sanatate include un cont de economii de sanatate (HSA) sau daca aveti un cont flexibil de cheltuieli (FSA), puteti plati pentru masaj din oricare cont si puteti economisi bani in impozite. Veti avea nevoie doar de documentele de la furnizorul dvs. care sa arate ca masajul este medical necesar.

0 Shares
You May Also Like