Lemnul de Palo Santo in medicina

Lemnul de Palo Santo in medicina

0 Shares
0
0
0

Helen Keller a spus odata ca “Mirosul este un vrajitor puternic care te transporta pe mii de kilometri si pe toti anii pe care-i traiesti”. Este singurul simt direct legat de emotii datorita lobului limbic al creierului si singurul care niciodata nu doarme. De asemenea, este strans legat de visarea lucida.

Din aceste motive, cand am primit acest stimulent, ne-a incantat literalmente. Lemn palo santo, folosit ca experienta senzoriala intr-un context terapeutic, in special intr-o sesiune de aromoterapie, ofera o experienta care nu este doar sublima, ci si destul de eficienta.

Gasit mai ales in America de Sud, arborele Palo Santo, este cunoscut sub numele de “Lemn Sacru” si, de asemenea cu denumirea latina de “bursera graveolens”. Un arbore magic cu proprietati medicinale extraordinare, are un lemn ce contine compusi aromatici care ies in evidenta atunci cand lemnul este ars ca si lemn de foc sau distilat.

Cu secole in urma, samanii si vindecatorii Inca din Muntii Anzi, foloseau acest lemn in practicile lor spirituale, de curatare si purificare. Printre poporul indigen Maskoy, se crede ca fumul dintr-un foc cu lemn de Palo Santo indeparteaza spiritele rele din sat – iar claritatea cu care arde, face acest lucru evident.

In aromoterapie, se utilizeaza in mod obisnuit sub forma de uleiuri esentiale obtinute prin distilarea cu abur a trunchiurilor de trestie. Acest ulei, plasat direct in nas sau aburat printr-un vaporizator, serveste la eliberarea tensiunii legate de stres si depresie. Spre deosebire de alte plante sau arbori din care uleiurile sunt extrase in mod traditional, Palo Santo necesita doar iluminarea unei mici bucati din lemn uscat, astfel incat sa elibereze un fum in atmosfera.

Acest fum aromatic de lemn este creditat cu capacitatea de a creste vibratiile in organism si este recomandat pentru utilizare atunci cand incepe meditatia. Palo Santo este atat de bogat in proprietati, incat fiecare parte a copacului poate fi utilizata in scopuri medicinale.

Acestea includ utilizari ca purgative, sedative, antiseptice, antiinflamatoare, diuretice si anti-carcinogene. La nivel metafizic, unele grupuri considera ca este un efect eficient de respingere a energiilor negative.

In mod semnificativ, beneficiile arborelui de Palo Santo dureaza in jur de patru pana la zece ani de la momentul in care se inalta trunchiul. Colectorii de lemn din Palo Santo iau in general mostre numai din parti ale copacului din sol si din copaci care au murit din cauza unor cauze naturale.

Peste 40 de tipuri diferite de palo santo sunt cultivate in intreaga lume, in special in America Centrala si de Sud. Folosirea lemnului de palo santo a fost o practica traditionala medicala si religioasa in America de Sud de sute de ani, mai ales in Ecuador, unde se stie ca aduce “noroc”. De fapt, lemnul de palo santo a fost folosit mai intai pe timpul Incasilor, pentru proprietatile sale spirituale purificatoare.

Conform obiceiurilor locale, uleiul de palo santo poate ajuta la protejarea de energia negativa, cunoscuta sub numele de “mala energia”, asa ca este folosit pentru a curata casele oamenilor atat de spiritele rele, cat si de alte energii negative.

0 Shares
You May Also Like