La ce trebuie sa fii atent cand cumperi lenjerie pentru pat?

La ce trebuie sa fii atent cand cumperi lenjerie pentru pat?

0 Shares
0
0
0

Dat fiind faptul ca lenjeria de pat poate sa fie un factor care influenteaza calitatea somnului, este cat se poate de firesc ca fiecare sa isi aleaga cu mare atentie lenjeria pentru pat.

Ei bine, de regula de acest aspect se ocupa doamnele, asa ca in continuare acestea pot sa gaseasca in acest articol cateva detalii foarte importante care le pot fi de folos in ceea ce priveste alegerea unei lenjerii de pat perfecte.

Mai intai de toate, femeile care se afla in cautarea unei lenjerii de pat, trebuie sa cunoasca dimensiunile patului cu exactitate. Apoi, trebuie precizat faptul ca lenjeria ideala trebuie sa aiba un cearceaf de pat care sa fie cu minim 30 de centimetri mai lung pe fiecare latura, pentru a putea imbraca salteaua.

Femeile care isi doresc un cearceaf de tip husa de elastic, trebuie sa aiba in vedere lungimea ori latimea ori inaltimea saltelei pentru a face cea mai buna alegere.

In ceea ce priveste pilota, aceasta trebuie sa aiba lungimea de cel putin 200 de centimetri, in timp ce latimea trebuie sa fie cu cel putin 20 de centimetri mai mare decat latimea saltelei. De exemplu pentru un pat care are salteaua de 160 x 200 de centimetri, ideala ar fi o lenjerie de pat care sa aiba urmatoarele dimensiuni:

  • Cearceaful: 220 X 250 – 280 centimetri (husa 160 X 200 + 25 centimetri);
  • Husa pilota: 180 X 200 (210) centimetri;
  • Fete de perna: 50 X 70 centimetri, in functie de dimensiunile pernei din dotare.

Materialul din care este confectionata lenjeria pentru pat conteaza si el foarte mult, iar aici de preferat ar fi ca fiecare femeie sa isi indrepte atentia spre lenjeriile de pat care sunt confectionate din firbe naturale.

De exemplu, bumbacul este un material natural, un material care permite ca pielea sa respire, si este capabil chiar sa transfere umiditate de pe piele.

Lenjeriile din bumbac sunt perfecte pentru ca vara tin racoare in timp ce iarna tin de cald. Se pot gasi diferite tipuri de lenjerii din bumbac, pentru ca si bumbacul este de mai multe tipuri. De exemplu, femeile care isi doresc lenjerii de pat mai speciale, pot opta pentru lenjerii din material creponat, sau se pot orienta spre lenjerii din bumbac pur.

Un aspect foarte important de care trebuie sa tina cont toate doamnele si domnisoarele care se afla in cautarea unei lenjerii de pat perfecte, este legat de numarul de fire/cmp inscris pe eticheta produsului.

Acest aspect este foarte important pentru ca rezistenta si calitatea lenjeriei depinde de acest aspect. Tesaturile uzuale au 50-60 de fire/cmp, in timp ce de la 80-150 de fire/cmp sunt tesaturile superioare. Cu cat numarul de fire/cmp este mai mare, cu atat tesatura este mai deasa, mai fina, mai durabila. O asemenea lenjerie poate fi folosita ani de zile.

Asadar, acestea sunt cateva dintre detaliile de care trebuie sa tina cont femeile care se afla in cautarea unei lenjerii pentru pat.

0 Shares
You May Also Like