Joomla sau Wordpress pentru site?

Joomla sau WordPress pentru site?

0 Shares
0
0
0

Exista o dezbatere permanenta cu privire la care sistem dinte cele doua este mai bun. In ecuatia aceasta mai intra uneori si Drupal insa aceasta platforma e un caz aparte ce nu va fi discutat aici. Daca vreti un site profesional pe Joomla sau WordPress noi va recomandam servicii web design.

Joomla si WordPress reprezinta cele mai populare CMS in primul rand pentru ca se lucreaza foarte usor cu ele.

Aceasta accesibilitate foarte buna a lasat si dezvoltarea a doua mari comunitati de programatori care contribuie prin extensii si module pentru dezvoltarea si pentru perfectionarea celor doua sisteme.

In prezent diferenta este uriasa in ceea cepriveste frecventa de utilizare a celor doua sisteme. Se pare ca 60 de procente din utilizatori si dezvoltatori folosesc WordPress in timp ce doar 6 procente utilizeaza Joomla si asta in conditiiile in care cu ceva vreme in urma procentajele erau de fapt invers.

Ponderea mare a WordPress se datoreaza si caracteristicilor foarte impresionante si inclusiv a interfetei prietenoase, performantelor sistemului de cautare si de optimizare pentru motoarele de cautare, rezolvarea tuturor problemelor de redundanta, navigarea foarte usoara si o structura robusta.

Chiar daca amandoua sistemele sunt platforme cu sursa deschisa si tind sa ofere experiente similare pentru utilziatori sunt si cateva metode prin care ele se diferentiaza si putem lua o decizie prin alegerea acelei platforme care ni se potriveste cel mai bine.

Si Joomla dar si WordPress au o multime de resurse care sa ajute userii sa invete cum ar trebui sa fie utilizate aceste sisteme.

WordPress este cel mai des utilizat manager de continut. Se foloseste usor, platforma e in sursa deschisa si se bazeaza pe limbajul PHP si utilzieaza si MySQL pentru a gestiona baza de date.

Avantajele pe care WordPress le ofera sunt: sursa deschisa a managerului de continut ceea ce inseamna ca accesul la codul sursa are loc in mod gratuit si codul sursa se poate modifica, configurarea usoara este o caracterisica ce a facut ca sistemul sa fie faimos datorita biencunoscutei lansari de cinci minute, personalizarea este foarte buna pentru ca sunt foarte multe teme gratuite care pot sa fie utilizate dar si un numar urias de module, interfata foarte prietenoasa fiind usor de utilizat si intuitivi chiar si pentru persoanele incepatoare si caracteristicile SEO destul de puternice pentru ca are nenumarate module ce permit o buna optimizare pentru motoare de cautare.

Joomla este de asemenea un sistem CMS in sursa deschisa si se bazeaza la fel ca si wordpress pe PHP. In cazul in care vreti sa creati o comunitate cu anumite zone de membrii Joomla e o alegere buna pentru ca se bucura si de aprecierea unor firme mari.

Interfata sa este prietenoasa desi veti avea nevoie de ceva mai multe cunostinte decat in cazul WordPress pentru a putea administra un site.

Comunitatea de dezvoltatori este puternica si de aceea exista numeroase extensii gratuite.

Extensiile sunt diversificate iar Joomla ofera cinci categorii de extensii pentru useri si pentru imbunatatirea continutului de pe site. Fiecare extensie difera in functie de putere, capabilitate si functionalitati.

0 Shares
You May Also Like