Jante din otel sau din aliaj pentru iarna?

0 Shares
0
0
0

Din păcate, nu există un răspuns exact, din motiv că ambele tipuri de jante au avantaje și dezavantaje.

Unii șoferi cred că înainte de sezonul de iarnă este suficient să schimbe anvelopele și să lase jantele anterioare, însă aceasta nu este cea mai rațională decizie. Este mai rentabil să cumpărați un kit nou și să instalați anvelope fixe pe el.

Jantele din oțel sunt mai atractive datorită prețului redus și a comodității în utilizare. Pe de altă parte, la lovirea unui obstacol sau căderea într-o gaură de pe drum, aceste modele se îndoaie, dar sunt, de asemenea, ușor de reparat.

În cazuri extreme, le puteți corecta forma cu un ciocan până la cea mai apropiată stație de service. Aceste tipuri sunt mai grele decât cele din aliaj, din această cauză, conducerea mașinii este mai anevoioasă.  Jantele de oțel sunt sensibile la coroziune, ceea ce reduce durata de viață și agravează aspectul deja neatractiv.

Jante din aliaj metalic sunt mai puternice decât oțelul, sunt mai rezistente la deteriorări. În caz de accident, pot să crape sau să se fisureze și să străpungă anvelopa. Repararea lor este mai dificilă decât a jantelor ștanțate. După un accident grav, este mai ușor să cumpărați un kit nou decât să le reparați pe cele deteriorate.

Totuși, modelele din aliaj sunt mai ușoare, durabile și arată mai atractiv decât cele din oțel. Din cauza condițiilor dure de drum din timpul iernii, protejarea anvelopelor este o misiune dificilă pentru șoferi. Din cauza faptului că pe timp de iarnă găurile din asfalt sunt acoperite cu zăpadă, sunt mai greu de evitat ceea ce dăunează anvelopelor.

Jantele din aliaj metalic sunt mai de durată și rezistă mai ușor la accidente. Dar, din cauza loviturilor frecvente în găuri, jantele din aliaj se fisurează cu timpul. Și dacă există un obstacol mai complicat pe drum, atunci jantelele din aliaj, pot să nu treacă acest test.

Drept consecință, veți avea o anvelopă perforată, care necesită reparații scumpe sau chiar cumpărarea unei anvelope noi.  Principalul avantaj al jantelor din oțel comparativ cu cele din aliaj este reparația mai ușoară. După un accident mai grav  anvelopele din oțel nu pot fi salvate, însă costul unor jante noi este mai redus.

Pe lângă zăpada de pe drum, materialul antiderapant este un alt component care dăunează jantelor. Pe lângă asta dăunează și controlul mașinii din cauza că anvelopele sunt mai grele, iar greutatea nu este repartizată uniform.

Unii automobiliști afirmă că jantele din aliaj se deteriorează din cauza reactivelor, dar această ipoteză este valabilă doar pentru modelele ieftine.

Jantele din oțel și cele din aliaj metalic au propriile aspecte pentru care sunt preferate de șoferi. Cele din oțel costă mai puțin și se repară mai ușor, însă sunt mai grele, mai complicate și au un aspect mai neatrăgător. Pe lângă asta necesită o grijă mai minuțioasă. Jantele din aliaj sunt mai scumpe și mai greu de reparat. Avantajelor lor constau din aspect atrăgător și rezistență.

0 Shares
You May Also Like