Istoria cafelei Lavazza

Istoria cafelei Lavazza

0 Shares
0
0
0

Cu totii bem cafea. Unii bem cafea pentru beneficiile sale, altii beau cafea pentru ca s-au obisnuit ca dimineata sa bea cafea si sa fumeze o tigara inainte de a merge la servici. Espresso Cafe ne ofera posibilitatea de a achizitiona cafea de la cele mai renumite branduri de pe piata, iar unul dintre acestea este Lavazza.

In prezent, Lavazza nu este doar cea mai importanta companie de cafea din Italia, ci si una dintre marile companii de cafea de pe Pamant, care opereaza in peste 90 de tari, atat in ​​sectorul serviciilor alimentare, cat si in cel al vanzarilor. Daca sunteti un iubitor de cafea, sansele sunt mari sa fi avut placerea de a gusta cel putin odata din renumita cafea Lavazza. Iata cateva fapte interesante din spatele uneia dintre cele mai cunoscute si legendare companii din Italia.

Istoria Lavazza

Istoria Lavazza incepe cu un magazin alimentar mic, care a fost deschis la sfarsitul celui de al 19 – lea secol de fondatorul companiei Luigi Lavazza. Magazinul neasimilat era (si inca este) situat in orasul cosmopolit Torino, pe Via San Tommaso. Luigi a inceput sa devina cunoscut pentru ca amesteca diferite cafele pentru a se potrivi gusturilor clientilor sai, ceea ce l-a facut foarte popular si l-a ajutat sa-si construiasca o mare clientela.

De-a lungul timpului, ceea ce a fost odata un mic magazin alimentar s-a transformat intr-o cafenea. Specialitatea sa de a praji boabele de cafea si de a vinde amestecuri de cafea de casa a dat atat de multa faima acestei unitati, incat a devenit in cele din urma Luigi Lavazza SpA  si a inceput activitatea formala a cafelei.

In jurul perioadei in care Lavazza incepea sa ia masuri initiale pentru a fi observat la o scara mai mare in afara Piemontului, o noua fabrica de prajire a cafelei Lavazza a fost inaugurata in 1965 in Settimo Torinese, o municipalitate situata in provincia Torino. Aceasta a fost cea mai mare fabrica de prajire a cafelei din Europa. Impresionant, aceasta aceeasi fabrica este una dintre cele mai importante fabrici de cafea din lume astazi, la cincizeci de ani de la infiintare.

Lavazza inovatie si crestere

Cresterea a continuat pentru Lavazza, dupa ce a inventat un pachet special de hartie pentru depozitarea cafelei in anii 1920 (numit „Pergamin”) si un cositor ambalat in vid in anii ’50. Lavazza a fost, de asemenea, prima companie de cafea din Italia care a introdus o punga ambalata in vid in 1971, care este inca folosita si astazi. Aceasta a fost o idee inovatoare care a schimbat intreaga industrie a pietei de cafea.

Posibilitatea fara probleme de a etansa toata calitatea, prospetimea si aroma cafelei a permis clientilor sa stocheze cafeaua acasa zile intregi si a permis distribuirea mai larga. Aceasta si alte inovatii au ajutat-o ​​continuu pe Lavazza sa castige peste tot cei mai pretentiosi clienti italieni, precum si pe majoritatea iubitorilor de cafea din intreaga lume.

Anii 80 marcheaza clar epoca extinderii internationale si de peste mari a companiei, mai ales avand in vedere faptul ca diverse companii filiale s-au deschis in mai multe tari, precum Statele Unite ale Americii, Regatul Unit, Germania, Franta si Austria, urmate de Spania si Portugalia in anii 90, respectiv 2001.

Lavazza in zilele noastre

Astazi Lavazza, cu reteaua sa extinsa si distributia larga, poate fi gasita in peste 90 de tari din Suedia pana in Noua Zeelanda, trecand pe langa Africa de Sud si Bolivia, oferind cele mai bune varietati de cafea din intreaga lume catre numeroase tari si culturi diferite.

Anual, Lavazza estimeaza sa vanda aproximativ 2 miliarde de capsule de cafea si 14 miliarde de cani de cafea, ceea ce inseamna aproximativ 38 de miliarde de kilograme de cafea (84 de miliarde de lire sterline). Si nu este de mirare ca 60% din veniturile anuale de 1,2 miliarde provin de pe piata sa nationala, Italia unde consumul de cafea nu este doar un ritual zilnic, ci un mod de viata!

Lavazza este cu siguranta in fata unei istorii a succesului. Dar este, de asemenea, in fata unei istorii a unei familii muncitoare si dedicate, care a lucrat cu pasiune pe parcursul a patru generatii directe, pentru a obtine nu numai un standard de inalta calitate pe propria cafea, ci si pentru a-si mentine traditia particulara si pretioasa, care ii garanteaza gust caracteristic si originalitate intr-un mod pe care toata lumea il recunoaste la nivel mondial.

Nu numai ca, Lavazza a ajutat la crearea unei culturi autentice si legitime a espresso-ului, aducand aceasta placere tipica italiana populatiilor care aveau costume diferite, dar, de atunci au imbratisat pozitiv excelenta nu numai a cafelei Lavazza, ci si a tuturor marcilor de cafea italiene.

Istoria cafelei Lavazza este una lunga (120 de ani pana acum) si una pentru care iubitorii de cafea sunt recunoscatori!

0 Shares
You May Also Like
Istoria papalitatii

Istoria papalitatii

Preeminenta (primatul) episcopului Romei asupra intregii Biserici Catolice, o institutie cunoscuta sub numele de “papalitate”, a avut nevoie…