Intrebari de pus pentru o vizita si o achizitie reusita a unui apartament

Intrebari de pus pentru o vizita si o achizitie reusita a unui apartament

0 Shares
0
0
0

Vizitarea unui apartamente noi Sisesti este un moment important, in timpul caruia puteti aduna o multime de informatii care va vor ajuta sa faceti alegerea corecta inainte de a cumpara. Intalnirea cu vanzatorul, cu agentul imobiliar independent sau cu agentii imobiliari este o ocazie de a obtine raspunsuri la intrebari. Dar trebuie sa aveti reflexele potrivite si sa puneti intrebarile potrivite. Urmati ghidul pentru a gasi un apartament care sa corespunda perfect asteptarilor si preferintelor personale!

  1. Unde anume se afla apartamentul?

Atunci cand va faceti o programare pentru a vizita apartamentul, nu ezitati sa ajungeti mai devreme si profitati de ocazie pentru a va plimba in jurul blocului. Acest lucru va va permite sa adunati informatii si sa puneti intrebari mai specifice despre cartier. Mai presus de toate, veti putea vedea cu ochii vostri cartierul, fie ca este placut (o brutarie, un mini-market, o cresa, o piscina etc.) sau mai putin placut (un santier mare in apropiere, o linie de cale ferata, etc.). Un studiu de mediu este intotdeauna binevenit.

  1. Este fatada cladirii in stare buna?

Exista fisuri? Sunt sparte marginile placii de balcon? Daca da, si intentionati sa cumparati, asteptati-va la unele reparatii si lucrari de renovare in anii urmatori. Nu uitati sa anticipati acest lucru in bugetul pentru apartamente noi Sisesti.

  1. Care este starea generala a apartamentului?

In timpul fiecarei vizite, faceti o inspectie a spatiilor, luati notite cu privire la punctele pozitive si negative pe care le observati, verificati starea generala a proprietatii si faceti fotografii. Acest lucru va va permite sa va ganditi cu atentie daca ar trebui sau nu sa cumparati apartamente noi Sisesti. De asemenea, va puteti impartasi impresiile cu familia, colegii si prietenii (in fine, cu cei a caror opinie o apreciati).

  1. Care este sistemul de incalzire si nivelul de izolare?

Pentru a gasi un apartament care sa nu va rezerve surprize neplacute, este esential sa efectuati un inventar complet al proprietatii. Viitoarele facturi de energie vor depinde in mare masura de acest lucru:

  • Sistemul de incalzire este pe gaz sau electric? Sistemul de incalzire este individual sau colectiv?
  • Care este scorul DPE? Diagnosticul de performanta energetica atesta performanta energetica buna sau proasta a locuintei, acordand o nota: de la A pentru cea mai buna performanta pana la G pentru cea mai proasta.
  • Ferestrele au geamuri simple sau duble?
  • Exista suficiente calorifere pentru fiecare camera? Sunt ele bine plasate? Sunt in stare buna?
  • Daca vizitati casa iarna, verificati curentii de aer pentru a nu risca sa fie curent in casa.
  1. Care este expunerea apartamentului?

Cantitatea de lumina dintr-un apartament joaca un rol important in a face ca acesta sa fie placut de locuit. Pentru a verifica expunerea, observati in timpul vizitei apartamentului daca este posibil sa vedeti cerul din mijlocul principalelor camere de locuit (sufragerie, dormitor) si apoi apropiindu-va treptat de fereastra. De asemenea, analizati cu atentie orientarea apartamentului. De obicei, apartamentul perfect trebuie sa fie asezat la intersectie intre Est si Vest.

0 Shares
You May Also Like