Încă ți-e frică de dentist? Află cum a evoluat tehnologia dentară și scapă de frică pentru totdeauna!

Încă ți-e frică de dentist? Află cum a evoluat tehnologia dentară și scapă de frică pentru totdeauna!

0 Shares
0
0
0

Mersul la dentist încă poate fi considerat un coșmar pentru unii oameni, motiv pentru care evită vizitele acestea, fapt care poate avea efecte dezastruoase asupra sănătății lor. Ei bine, află că nu mai este cazul să te temi de dentist. Oprește-te din a-ți mai înrăutăți sănătatea orală din cauza unor frici neîntemeiate, întrucât domeniul dentar este într-o continuă schimbare. Tehnologia dentară a evoluat și continuă să evolueze cu scopul de a transforma experiența pacientului într-una cât mai ușoară. Vrei să descoperi ce inovații dentare există?

Iată 4 exemple de tehnologii avansate în lumea dentară!

  1.     Implanturi dentare

O metodă nouă folosită de către medicii dentiști în cazul persoanelor cu dinți lipsă este utilizarea implanturilor dentare. Utilizarea acestora presupune stâlpi de titan, introduși chirurgical în osul maxilarului pentru a oferi o bază sigură și rezistentă. Pentru persoanele cărora le lipsesc dinții, implanturile dentare oferă o opțiune durabilă și estetică, care îmbunătățește atât calitatea vieții, cât și aspectul estetic al zâmbetului. Întreabă-ți medicul dentist dacă consideră că această metodă este una fiabilă pentru tine sau dacă are alte recomandări mai potrivite situației tale.

  1.     Implanturi dentare All-on-4

All-on-4 este o metodă de implant de ultimă generație care permite utilizarea unei arcade întregi de dinți ficși, folosind doar patru implanturi dentare bine poziționate. Fiind o tehnică rapidă, dacă vrei să apelezi la ea, aici te poți programa pentru dinți ficși în 24 de ore, fără prea multă bătaie de cap și fără o perioadă de recuperare îndelungată. La citransilvania.ro găsești soluții de calitate pentru problemele tale dentare, așa că nu ezita să apelezi la ei. Pentru persoanele care și-au pierdut cea mai mare parte din dantură sau chiar toți dinții, această tehnică inovativă oferă o modalitate eficientă, rapidă și de lungă durată de a reface zâmbetul de altădată.

  1.     Stomatologia digitală

Stomatologia digitală este o arie ce include o serie de tehnologii inovative, cum ar fi imprimarea 3D, scanerele intraorale și radiografia digitală. Acestea fac posibil un tratament dentar realizat cu mai multă precizie. Eficiența este mai mare, iar timpul petrecut pe scaunul dentistului mai redus.

  1.     Coroane și punți realizate din zirconiu

Zirconiul este un material ceramic rezistent, de culoarea dinților, care a devenit din ce în ce mai popular pentru restaurările dentare fixe. Coroanele și punțile realizate din zirconiu sunt extrem de plăcute estetic, dar și rezistente în timp, fiind vorba de un material durabil. Pentru pacienții care caută restaurări dentare fixe, această variantă oferă o alternativă fără metal care seamănă foarte mult cu dinții naturali.

Acestea sunt doar câteva exemple de inovații în domeniul tehnologiei dentare de ultimă generație. Pentru a îmbunătăți îngrijirea pacienților, rezultatele tratamentelor, dar și pentru a oferi alternative de tratament mai plăcute și mai eficiente, se dezvoltă mereu noi tehnologii în aria stomatologică. De aceea, poți să ai încredere în cabinetul dentar pe care îl alegi, fiind sigur că experiența nu va fi atât de neplăcută pe cât credeai.

 

Sursa foto: pexels.com

0 Shares
You May Also Like
Istoria papalitatii

Istoria papalitatii

Preeminenta (primatul) episcopului Romei asupra intregii Biserici Catolice, o institutie cunoscuta sub numele de “papalitate”, a avut nevoie…