Imprimarea pe hartie nu mai reprezinta o grija

0 Shares
0
0
0

Tehnologia ne-a acaparat fiecare domeniu al vietii noaste, fie ca e vorba de cel privat sau public. Folosim tehnologia acasa, la locul de munca, in timpul liber, practic oriunde. Unii ar putea crede ca toata evolutia asta ne face sa uitam de lucrurile de baza, traditionale, ca de exemplu folosirea scrisului de mana sau a hartiei.

Obisnuim sa nu mai scriem nimic de mana. Nu mai trimitem scrisori, nu mai facem liste de cumparaturi pe hartie, nu mai scriem documentele de mana. Totul se face virtual, electronic.

De fapt, hartia inca este folosita, poate la fel de mult ca si in trecut pentru ca multe documente se redacteaza folosind noile tehnologii, dar se imprima tot pe hartie. Imprimantele sunt indispensabile, mai ales in ceea ce priveste partea profesionala a vietii noastre. Exista imprimante cu tus sau cu laser.

Cele cu tus pot fi reincarcate ceea ce e un avantaj. Cartusele acestora pot fi refolosite, deci sunt reincarcabile. Astfel de imprimante sunt si cele care folosesc cartuse de tip toner refill Canon.

Acestea exita in culori precum negru, albastru, roz si galben, deci culorile de baza folosite pentru imprimarea pe hartie. Denumirea lor in engleza fiind: black, cyan, magenta si yellow care genereaza documente printabile cu denumirea tehnica CMYK (Cyan, Magenta, Yellow Key). Aceste 4 culori sunt cele de baza, iar prin combinarea pigmentilor se obtine orice alta culoare necesara printarii pe hartie.

Imprimantele sunt necesare atat intr-o companie cat si pentru persoanele fizice. Un exemplu foarte bun in acest sens ar fi studentii. Acestora li se cere predarea proiectelor in format printat pe hartie, pentru ca profesorii sa nu mai fie nevoiti sa descifreze scrisul de mana al ficaruia.

In acest sens o imprimata cu toner reincarcabil este un instrumetn care ajuta enorm de mult. Cartusele sunt la preturi accesibile si nu necesita o reincarcare foarte frecventa. Acest lucru depinde si de volumul de pagini printate, desigur.

Acest gen de imprimanta este folosita si in medii de lucru in care printarea documentelor este esentiala: contabilitatea de exemplu. Practic, orice domeniu care necesita imprimarea pe hartie a unor date se poate bucura de beneficiile unei imprimante cu toner reincarcabil, indiferent daca este nevoie de unul color sau nu.

0 Shares
You May Also Like
Istoria papalitatii

Istoria papalitatii

Preeminenta (primatul) episcopului Romei asupra intregii Biserici Catolice, o institutie cunoscuta sub numele de “papalitate”, a avut nevoie…