Importanta diminuarii utilizarii plasticului

Importanta diminuarii utilizarii plasticului

0 Shares
0
0
0

Avem un singur Pamant, cu resurse limitate si spatiu limitat. Tinand cont de cantitatea de deseuri de plastic pe care o producem si de cat de mult dureaza pana se descompun, este usor de observat de ce tot mai multi specialisti considera ca este important sa reducem cat mai mult deseurile de plastic.

Deci, cum poti face asta? Probabil este imposibil sa eliminam plasticul din viata noastra, dar putem face pasi importanti pentru a reduce cantitatea de plastic pe care o folosim. In magazinul alimentar, opteaza pentru punga de hartie sau, mai bine, adu-ti propriile pungi de cumparaturi reutilizabile cu tine.

Cand iti este sete, nu cumpara apa in sticle de plastic. In schimb, cauta un pahar din dulap si umple-l cu apa de la robinet. Daca  trebuie sa folosesti sticle de plastic din cand in cand, nu le arunca. Recicleaza-le! Si cand nu mai vrei o jucarie din plastic, doneaz-o unei organizatii de caritate sau da-o unui prieten. Unele jucarii din plastic sunt chiar reciclabile! Cauta doar simbolul reciclarii plasticului pe ambalaj.

Desi exista plastic in jurul nostru el ar trebui eliminat. Cauta alternative pentru plastic ori de cate ori este posibil. Atunci cand nu exista o alternativa rezonabila la plastic, asigura-te ca reciclezi plasticul pe care il utilizezi, decat sa il arunci in cosul de gunoi.

Vrei sa aflii cum poti diminua utilizarea plasticului? Poti face o excursie pe teren. Roaga un prieten sau un  membru al familiei sa mearga cu tine la un centru de reciclare. In centru, aflati ce tipuri de materiale pot fi reciclate acolo. Daca este posibil, vorbiti cu cineva care lucreaza la centrul de reciclare. Unde trebuie prelucrate materialele plastice pe care le colecteaza? Cat de multe deseuri de plastic sunt colectate in fiecare an? Folosesti o multime de produse din plastic acasa? Verifica frigiderul, dulapurile de bucatarie, baia si garajul.

Cate tipuri diferite de plastic gasesti in casa ta? Poti face o lista alturi de un membru al familiei. Exista si alte tipuri de produse din plastic pe care le-ai omis? Ce poate face familia ta pentru a reduce deseurile de plastic? Pe baza inventarului de produse din plastic pe care le utilizati in mod regulat, puteti face diferite alegeri in ceea ce priveste materialele pe care le utilizati?

In lumea de azi, nu ar fi usor sa se elimine complet plasticul. Deci, ce poti face pentru a recicla plasticul pe care il folosesti? Ai acasa un cos de reciclare a plasticului? Daca nu, poti face unul! Impartaseste cu prietenii si membrii familiei cat de importanta este reciclarea produselor din plastic. Apoi arata-le cum pot face diferenta punand produsele din plastic in cosul de reciclare, mai degraba decat in ​​cosul de gunoi. Planifica sa ducei obiectele din plastic la un centru de reciclare in mod regulat.

O solutie la fel de buna este sa apelezi la pungile si recipientele de impachetare oferite de  www.neopack.ro care sunt complet biodegradabile si care nu lasa o amprenta majora asupra mediului. Facand o astfel de alegere vei reusi cu siguranta sa diminuezi amprenta asupra mediului pe care familia ta o produce si vei folosi de fiecare data cele mai eco solutii pentru depozitarea si transportul alimentelor

0 Shares
You May Also Like
Istoria papalitatii

Istoria papalitatii

Preeminenta (primatul) episcopului Romei asupra intregii Biserici Catolice, o institutie cunoscuta sub numele de “papalitate”, a avut nevoie…