Impactul unei asigurări asupra bugetului propriu

Impactul unei asigurări asupra bugetului propriu

0 Shares
0
0
0

Un accident auto nu este ceva ce se întâmplă zilnic. Asta în cazul în care conduceţi cu precauţie şi respectaţi cu stricteţe regulile de circulaţie. Dar doar pentru că ele nu sunt la ordinea zilei, asta nu înseamnă că ele sunt complet evitabile sau inexistente. Chiar şi cei mai experimentaţi şoferi pot avea un moment de neatenţie, iar acela poate duce la rezultate catastrofale.

Dacă ar fi să ne referim strict la daunele materiale, acestea pot însemna o breşă destul de mare în bugetul dvs. curent, lucru care este cel puţin indezirabil. O asigurare auto pare o soluţie excelentă, totuşi, puţină lume alege una.

Uneori este vorba de supraestimarea capacităţilor proprii, alteori de grija cauzată de preţul asigurării auto. Dar chiar afectează atât de mult asigurarea bugetul? Vă propun să aflăm

Factori demografici

Acestea includ scorul dvs. de credit, locația geografică, starea civilă, vârsta, precum și sexul dvs. Este evident că femeile în vârstă au rate de asigurare mai mari decât omologii lor de sex masculin. Acest lucru se datorează convingerii că femeile au mai multe cazuri minore de accidente decât bărbații mai în vârstă, pe baza nivelului lor de experiență.

Dar această diferență nu este prea mare. Pe de altă parte, bărbații mai tineri au rate de asigurare mai mari decât femeile mai tinere, deoarece primii tind să se afle în mai multe cazuri de accidente decât cele din urmă.

Starea civilă este, de asemenea, luată în considerare la stabilirea tarifelor pentru asigurarea auto și asigurarea generală. Este evident că persoanele singure tind să fie mai implicate în accidente decât persoanele căsătorite, astfel încât ratele lor sunt întotdeauna mai mari. Vă puteți reduce semnificativ tarifele atunci când vă căsătoriți.

Dar măsura deducerii va depinde în mare măsură de istoricul dvs. de conducere. Asigurările dvs. auto și tarifele generale de asigurare se vor reduce dacă rareori intrați în accidente. În unele cazuri, puteți vedea tarifele reduse la jumătate. Deci, istoricul dvs. de conducere este un factor important.

Locația dvs. geografică este, de asemenea, luată în considerare, deși la o scară mai mică comparativ cu istoricul conducerii. Companiile de asigurări simt că cei care locuiesc într-o zonă dens populată, cu mai multe mașini, prezintă un risc mai mare decât cei din zonele slab populate. Așadar, locația dvs. geografică este un factor important care determină tarifele de asigurare auto și de asigurare generală.

Scorul de credit: acesta este un alt factor important care poate afecta tarifele mașinii dvs. și asigurările generale. Companiile de asigurări consideră că persoanele cu un scor de credit mai bun sunt de obicei mai atenți decât cei cu un scor slab.

Cu cât scorul dvs. de credit este mai mic, cu atât veți plăti o primă mai mare pentru asigurarea auto și generală.

Slujba dvs.: profesia dvs. poate fi luată în considerare la stabilirea tarifelor pentru asigurarea auto și generală. De exemplu, jurnaliștii, șoferii de livrare și alții care sunt în permanență pe drum vor trebui să plătească mai mult pentru asigurarea auto.

Acest lucru se datorează faptului că prezintă un raport de risc mai mare în comparație cu persoanele care nu sunt în mod constant pe drum.

La  aceşti factori mai trebuie adăugată şi vârsta maşinii şi alte detalii tehnice.

Impactul propriu-zis, deci variază în funcţie de aceşti factori. Totuşi, pe termen lung, investiţia merită, întrucât aduce beneficii importante.Astfel, puteţi apela oricând la  calculator casco şi asigurare casco ieftină, pentru a evita orice viitoare potenţiale probleme.

0 Shares
You May Also Like