Iarna bat-o vina si cu ce tratezi porumbeii in aceasta perioada

0 Shares
0
0
0

Nu toti columbofilii respecta ca la carte tot ce tine de cresterea si ingrijirea porumbeilor. In fapt, unii ar spune ca este o chestiune de intuitie pana la urma. Pasarile sunt atat de diferite unele de altele, incat doar crescatorii, cei care sunt aproape de ele in fiecare zi pot citi mai bine semnele timpurii ale unor boli.

Unii prefera sa ofere tratament de preventie, altii sunt destul de relaxati pana in punctul in care exista boala si trateaza cu produse de calitate. Oricum ar fi, fie ca este vorba despre spiramicina porumbei, de vaccinuri sau de orice alt produs, important este ca acestea sa fie achizitionate de la magazinele de profil. Unul dintre acestea este Produse Columbofile.ro.

Ce tratamente sunt specifice iarna

Nu se poate spune ca exista neaparat per sezon o schema de tratament, caci tratezi oricand apare o problema, nu-i asa? Insa in perioada rece din an poate fi necesara etapa de deparatizare spre exemplu. Tot acum este si timpul perfect pentru a administra un vaccin, pentru tratarea salmonelozei si administrarea unui anticoccidiostatic  inainte de perioada de imperechere.

Sunt poate ceva mai frecvente cazurile de tricomonoza spre exemplu, acestea sunt adesea asociate cu coccidioza. Pot fi folosite produse naturiste in acest sens, cum este otetul de mere in apa de baut, combinatii de usturoi sau ceapa, hrana cu extracte de aceat gen, amestec gata preparat regasit in magazinele de specialitate.

Atentie si la clima. In perioadele mai ploioase este greu de tinut sub control o evolutie a bolilor doar cu produse soft cu extract naturist. Preferati in schimb tratamente de la branduri de renume care au efect garantat.

Tot acum ar fi bine de oferit  o noua doza de vaccin, pentru profilaxie. Chiar daca puii au fost vaccinati in vara anului trecut spre exemplu, imunizarea corespunzatoare este realizata dupa o a doua doza. Nu considerati ca vaccinarea anuala este o pierdere de bani. Pentru ca paramixoviroza spre exemplu a facut ravagii in anii 80. Si a durat ceva vreme pana cand au fost realizate si tratamentele eficiente si dozele de vaccin.

Dupa 3 sau 4 doze de vaccinare se pare ca este formata o imunitate puternica care dureaza toata viata. Daca vaccinati porumbeii dupa varsta de 6,7 ani riscul este destul de mare sa ajunga sterili si sa nu mai aveti generatii de porumbei. Totusi, specialistii avertizeaza de asemenea ca o singura doza de vaccin nu are cum sa fie suficienta.

Produse de calitate regasiti la www.produsecolumbofile.ro.

Contact:

0733 774 303

0 Shares
You May Also Like