Hankook Tire foloseste inteligenta artificiala pentru proiectarea anvelopelor

0 Shares
0
0
0

Hankook Tire & Technology a aratat rezultate tangibile in eforturile sale de a introduce inovatia tehnologica si transformarea digitala prin dezvoltarea sistemului Virtual Compound Design (VCD), care prezice proprietatile compusilor din cauciuc utilizand informatii artificiale.

Sistemul VCD este o tehnologie care cu ajutorul inteligentei artificiale va permite sa creati cea mai buna metoda de combinare a compusilor, prezicand caracteristicile componentelor fara a efectua teste efective, pe baza datelor acumulate in timpul dezvoltarii compusilor de cauciuc.

Procesul de dezvoltare este foarte complicat, deoarece compozitia anvelopei, care este un amestec de peste 15 tipuri de materiale, inclusiv cauciuc natural si sintetic, precum si negru de carbon, are diverse proprietati in functie de diferite tipuri de variabile, cum ar fi temperatura, presiunea, ordinea injectiei si raportul componente ale fiecarei materii prime pentru a obtine roti perfecte.

De regula, dezvoltarea complexa a unui nou compus dureaza de la sase luni la trei ani, spune un specialist ethnic, dar este de asteptat ca aceasta perioada sa fie redusa cu 50% atunci cand se utilizeaza inteligenta artificiala.

Noul sistem de dezvoltare functioneaza intr-o platforma cloud, creand duble digitale de obiecte reale si repeta procesul de reflectare a rezultatelor obtinute cu ajutorul modelarii virtuale in realitate. Expunerea reciproca la realitate si realitatea virtuala ajuta la gasirea celor mai bune optiuni.

Zeci de mii de bucati de date sunt analizate folosind Amazon Web Service, o platforma de calcul cloud si TensorFlow, motorul de inteligenta artificiala Google si continua sa evolueze prin invatarea automata.

Eforturile de inovare ale Hankook Tire au inceput ca un proiect intern de cercetare si au fost accelerate si consolidate prin colaborarea cu institutul de cercetare din Coreea.

De cand Hankook a semnat un acord cu Institutul de Stiinta si Tehnologie din Coreea (KAIST) pentru a efectua cercetari in domeniul tehnologiilor viitoare la inceputul acestui an, a inceput colaborarea la proiect. De atunci, acuratetea analizei datelor s-a imbunatatit semnificativ, iar acum fiabilitatea acestora a crescut cu peste 95%.

Aplicand cu succes inteligenta artificiala pentru a prezice proprietatile compusului, Hankook Tire intentioneaza sa extinda tehnologia la intregul proces de dezvoltare a anvelopelor, de la selectia materialelor, proiectarea si testarea pana la productie, inclusiv productia in masa.

Hankook dezvolta tehnologii inovatoare orientate spre viitor folosind o retea globala de cercetare construita in jurul Hankook Technodome, centrul sau de cercetare de ultima generatie.

Anul acesta, Hankook Tire a obtinut realizari notabile castigand toate cele trei renumite premii de design din lume si si-a dovedit competitivitatea in materie de design de nivel mondial.

Pentru a merge mai departe, compania intentioneaza sa exploreze activ modele inovatoare prin investitii continue in cercetare si dezvoltare si proiecte comune care sa conduca viitoarea industrie auto in calitate de companie globala.

0 Shares
You May Also Like