Ghid pentru alegerea unui scaun auto pentru copii

Ghid pentru alegerea unui scaun auto pentru copii

0 Shares
0
0
0

Dupa cum bine stim cu totii, parintii trebuie sa se gandesca sa cumpere inca din prima zi de viata pentru bebelusul lor un scaun auto, astfel incat sa il poata duce acasa de la spital, iar ulterior sa se poata deplasa cu masina intreaga familie.

Cu atat de multe tipuri de scaune auto pentru bebelusi sau copii care sunt in clipa de fata disponibile in magazinele online de specialitate precum www.babymatters.ro/, cat si la magazinele offline si la magazinele second hand pentru ca trebuie sa recunoastem ca exista parinti care cauta si in asemenea locuri scaune auto pentru cei mici; cu siguranta cumpararea unuia poate fi un lucru destul de confuz.

Tocmai din acest motiv, am dorit sa venim in intampinarea parintilor care cauta un scaun auto pentru copiii lor, asa ca am creat o scurta lista de verificare, pe care acestia trebuie sa o aiba la indemana in momentul in care cauta scaunul potrivit pentru copii lor. Asadar, sunteti pregatiti sa vedeti care sunt cei mai importanti factori de luat in considerare?

  1. Faceti o lista restransa

Cu siguranta este recomandat ca atunci cand va indreptati atentia spre un magazin online de specialitate, sa aruncati o privire spre fiecare tip de scaun auto in parte. De-asemenea, si cand cautati scaune auto la magazinele din oras, trebuie sa le vedeti pe toate, insa cu siguranta nu toate vor fi o optiune potrivita.

Faceti o lista scurta cu scaunele auto care va plac si cu orice masini in care ati putea sa-l folositi, de exemplu pentru a sti daca un scaun care va place, este compatibil cu masina dvs. De-asemenea, daca si sotia dvs. conduce si are alta masina, este important sa va asigurati de faptul ca alegeti un scaun auto care sa fie compatibil cu ambele masini.

Discutati cu prietenii si familia cu copiii si intrebati daca puteti arunca o privire la orice scaune auto pentru copii pe care le au. Intrebati-i care sunt beneficiile tipului pe care l-au ales, deoarece acest lucru va poate oferi o idee despre ce va place si ce este important pentru dvs.

De asemenea, puteti cauta caracteristici ale scaunelor auto specifice si puteti citi recenzii in ceea ce priveste calitatea materialelor si mai ales in ceea ce priveste siguranta anumitor modele de scaune de la magazinele online, pentru a va ajuta sa faceti o lista scurta.

Apoi, cand aveti sa zicem 5-6 astfel de scaune trecute pe lista, cu siguranta trebuie sa mergeti la urmatorul pas pe care il vom prezenta in acest articol, deci cititi in continuare.

  1. Comparati scaunele auto

Asigurati-va ca ati facut cercetarea si ati comparat o serie de tipuri si marci diferite de scaune auto. S-ar putea sa existe o anumita caracteristica care va place sau de care aveti nevoie, sau bugetul dvs. ar putea fi un factor semnificativ de luat in considerare in decizia dvs.

Cel mai bine este sa incercati de fapt cateva scaune auto in masina daca puteti, inainte de a lua decizia finala de a cumpara unul. Acest lucru va ofera sansa de a compara cat de bine se potriveste un scaun care va place si care vi se incadreaza in buget, precum si usurinta de a-l introduce si de a-l scoate din masina.

Nou-nascutii vor avea nevoie pentru inceput de un scaun auto orientat spre spate. Toti bebelusii incep cu un scaun auto pentru bebelusi orientat spre spate, deoarece calatoria inapoi este o parte importanta a prevenirii ranilor in caz de accident.

  1. Verificati detaliile

Este important sa va asigurati ca scaunul auto pe care aveti de gand sa il cumparati are dimensiunea sau tipul potrivit pentru inaltimea si greutatea actuala a copilului dumneavoastra. Consultati tabelul online pentru scaune auto (de pe site-ul magazinului online de unde doriti sa faceti achizitia) ca ghid pentru a va ajuta sa alegeti tipul corect de scaun auto.

Toate scaunele auto ar trebui sa fie aprobate de UE, asa ca este foarte important sa va asigurati de faptul ca, cautati eticheta „E” pe scaun. Multe masini moderne au conectori izofix incorporati. Isofix este conceput pentru a facilita instalarea scaunului auto. Asadar, merita sa verificati conectorii isofix din masina dvs., care ar putea fi ascunsi in crapaturile dintre captuseala scaunelor auto.

  1. Incercati inainte de a cumpara

Aflati daca scaunul auto se va potrivi in masina sau masinile in care ar merge. Puteti verifica informatiile producatorului scaunului auto si informatiile despre vehiculul auto pentru a va asigura ca acestea vor fi compatibile.

Unii comercianti cu amanuntul vor avea personal instruit in magazinul lor, care va fi bucuros sa va ajute sa montati si sa testati un scaun auto in masina dvs. Este posibil sa trebuiasca sa sunati in prealabil la magazin si sa rezervati o programare pentru acest serviciu.

  1. Instalati-l si testati-l

Chiar daca bebelusul dvs. nu s-a nascut inca, este o idee buna sa exersati in prealabil montarea scaunului. Daca intentionati sa va intoarceti acasa cu masina de la spital imediat ce sotia dvs. a nascut, amintiti-va ca trebuie sa aveti in masina un scaun pentru copii.

Exersati sa introduceti scaunul auto, sa il reglati si sa il scoateti din nou inainte de data nasterii copilului dumneavoastra. Nu merita frustrarea de a va lupta cu un scaun auto nou, cand nou-nascutul a sosit deja. Deci, asigurati-va ca ati incercat scaunul auto de cateva ori in prealabil inainte de a face achizitia. Acesta este un aspect foarte important pentru ca daca faceti acest lucru, aveti siguranta ca totul functioneaza perfect.

0 Shares
You May Also Like