Este posibil sa cumperi o casa cu un credit de nevoi personale?

Este posibil sa cumperi o casa cu un credit de nevoi personale?

0 Shares
0
0
0

Cumpararea unei case este o decizie majora. Aceasta implica achizitionarea unui imobil si este, de obicei, insotita de cererea de finantare pentru achizitionarea acestuia. In cele mai multe cazuri, aceasta finantare vine sub forma unui credit ipotecar, deoarece sumele sunt mari, iar termenul de rambursare este, de asemenea, ridicat.

Dar tocmai atunci cand suma de cumparare a casei nu este atat de mare, motivata in principal de faptul ca este o locuinta la mana a doua, poate ca sunt multi care considera creditul de nevoi personale ca o solutie financiara pentru cumparare in locul creditului ipotecar. Alegeti un credit prima casa care sa va ajute sa obtineti locuinta dorita.

Suma care urmeaza sa fie finantata influenteaza alegerea tipului de imprumu

Putem afirma ca achizitionarea unei locuinte printr-un credit de nevoi personale este perfect posibila, mai ales atunci cand accesul la un credit ipotecar este complicat de o suma redusa de achizitie. Si asta pentru ca suma care este necesara va fi esentiala atunci cand accesati un mijloc de finantare sau altul. Multe banci acorda credite ipotecare de la cel putin 50.000 de euro, deci daca valoarea casei este mai mica, poate ca entitatea nici macar nu ia in considerare creditul ipotecar pentru a finanta achizitia, iar creditul de nevoi personale este cea mai buna optiune.

Ce trebuie luat in calcul daca cumperi o locuinta cu un credit de nevoi personale?

In principal trebuie sa tii cont de doua puncte cheie daca te gandesti sa cumperi o proprietate cu un credit de nevoi personale care sunt suma si termenul. Suma maxima pe care entitatile o pun de obicei la dispozitia clientului printr-un credit de nevoi personale nu depaseste de obicei 50.000 de euro sau 70.000 de euro, deci suma achizitiei nu trebuie sa depaseasca aceasta suma.

Pe de alta parte, termenul de rambursare este, de asemenea, important, deoarece, in cazul creditelor de nevoi personale, perioada de rambursare, adica rambursarea imprumutului nu depaseste de obicei 10 ani si chiar si in multe entitati nu este mai mare de 8 ani. Acest lucru implica faptul ca timpul de rambursare a acestuia nu este la fel de larg ca in cel al unui credit ipotecar care poate ajunge la 40 de ani si ca intreaga suma va trebui rambursata intr-o perioada mai scurta de timp.

Vom lua in considerare atunci cand recurgem la un credit de nevoi personale pentru a cumpara o casa:

  • Pana la 70.000 € imprumut de nevoi personale.
  • Perioada de returnare mai mica de 10 ani.

Credit de nevoi personale sau ipoteca?

Pentru a decide intre creditul ipotecar sau de nevoi personale, va trebui, de asemenea, sa acordati atentie costurilor asociate fiecarui tip de finantare.

In ceea ce priveste ratele dobanzilor (pretul finantarii), este necesar sa se evalueze atat ratele creditelor ipotecare cu rata fixa (in prezent, rata medie a creditului ipotecar fix este de 2,86%, conform datelor Institutului National de Statistica), cat si rata variabila (in prezent la 2,13%). Euribor astazi este la minime istorice”, luand intotdeauna in considerare faptul ca ratele oferite de banci in materie de credite ipotecare vor fi intotdeauna mai mici decat in cazul creditelor de nevoi personale.

De ce sa fii independent si sa te muti singur

„A fi asa cum ar trebui sa fii” poate deveni focalizarea ta si descoperi ca adevarata ta personalitate se pierde. Poti fi atat de ocupat sa faci lucrurile corecte pentru altcineva, incat uiti sa faci lucrurile corect pentru tine.

Cand traiesti singur, nu trebuie sa fii preocupat de ceea ce cred altii despre tine. Nimeni nu va fi afectat de ceea ce faci. Nu trebuie sa te conformezi cu ceea ce crezi ca ei vor sa fii. Deci poti fi doar tu insuti.

Cand incepi sa fii tu insuti, vei practica mult mai multa acceptare de sine si iubire de sine. Inveti sa ai mai multa incredere in tine. Cand traiesti singur, totul depinde de tine. Iti dezvolti propriile idei si opinii. Vei invata de ce esti capabil fara constrangerile gandirii altora.

Un avantaj practic de a trai singur este ca nu trebuie sa impartiti baia. Va fi loc suficient pentru toate lucrurile tale si nu mai trebuie asteptat. Cand curatati baia, ramane curata.

Cand locuiesti singur poti alege daca vrei zgomot sau liniste. Poate ti-ar placea sa ai muzica sau ti-ar placea sa te uiti la televizor. Puteti alege ce ascultati sau ce vizionati. Poti fi responsabil de telecomanda.

Starea spatiului tau de locuit iti poate afecta starea de spirit. A trai singur iti ofera mult mai mult control asupra mediului inconjurator decat atunci cand traiesti cu altii. Poti avea casa ta asa cum iti place. Poti fi extrem de ordonat sau neingrijit. Orice ti se potriveste. Il poti decora asa cum iti place si aranja mobila dupa cum doresti. Casa ta reflecta doar personalitatea ta.

0 Shares
You May Also Like