Inregistrare si verificare domenii
Inregistrare si verificare domenii

Domenii de top pentru website-uri de succes ▶ află cum să le alegi

0 Shares
0
0
0

Când ești pe punctul de a lansa un site știi că trebuie să începi cu alegerea unor domenii potrivite. Acest lucru este foarte important, deoarece numele pentru domeniu trebuie să fie cât mai unic și ușor de memorat de către utilizatori.

Începe prin a face o listă de cuvinte-cheie

Primul lucru pe care trebuie să-l faci pentru a alege domeniul potrivit este de a crea o listă de cuvinte-cheie care descriu cel mai bine ceea ce oferă site-ul tău web. Aceste cuvinte trebuie să fie cât mai relevante pentru industria în care activezi, să fie ușor de memorat.

Să luăm exemplul unui blog de modă. În acest caz, te poți folosi de cuvintele:

  • fashion;
  • style;
  • trends;
  • outfits.

Acestea ar fi cele mai potrivite deoarece toate fac referire la modă, iar utilizatorii sunt deja familiarizați cu ele.

Alege un nume scurt, simplu și cât se poate de unic

În ciuda faptului că este foarte important să alegi un nume cât se poate de relevant pentru afacerea ta, acesta nu trebuie să fie prea complicat sau prea lung. Un nume scurt, simplu și foarte ușor de reținut și scris este cel mai bun pe care-l poți alege.

În plus, utilizatorii vor avea mai mare încredere într-un website care este ușor de reținut și are o denumire clară. Legându-ne de același exemplu, un domeniu potrivit ar putea fi fashiontrends.com deoarece este ușor de reținut spre deosebire de bestfashiontrendsintheworld.com.

Numele unor domenii trebuie să fie ușor de scris și de pronunțat

Atunci când ești în căutarea unui domeniu potrivit, este important să te asiguri că se poate pronunța și scrie ușor. Acest lucru va ajuta utilizatorii să-și amintească mai ușor adresa web site-ului tău și să o acceseze mai ușor.

De asemenea, un nume de domeniu potrivit simplu te va ajuta inclusiv în strategia de SEO al website-ului tău.

Alege domeniul cu extensia relevantă

Te vei întâlni de o mulțime de extensii disponibile pentru numele de domeniu:

  • .com;
  • .net;
  • .org;
  • .info și multe altele.

Cele mai comune extensii care se folosesc, de care te-ai lovit și tu cel mai mult ca și utilizator al internetului este .com și .net, deoarece sunt cele mai ușor de reținut. În cazul în care numele domeniului tău nu este disponibil cu extensia dorită, încearcă să-l alegi pe cel relevant pentru industria în care activezi.

Astfel, pe același principiu al exemplelor, dacă ai o afacere care activează în domeniul educației, te poți orienta după o extensie precum .edu.

Nu uita să verifici disponibilitatea unor domenii

După ce ai întocmit o listă de cuvinte-cheie relevante și te-ai decis asupra numelui de domeniu, următorul pas este de a verifica dacă cele alese de tine sunt disponibile. Există mai multe site-uri care-ți permit să faci acest lucru, precum Bluehost.

De asemenea, trebuie să verifici și disponibilitatea numelor de domenii pe diferite extensii, iar în cazul în care numele pe care ți-l dorești este indisponibil cu extensia preferată, orientează-te după alta la fel de potrivită.

Evită numele de domenii protejate prin marcă înregistrată

O regulă de aur în alegerea domeniului este să eviți numele care sunt protejate prin marcă înregistrată, deoarece vei fi obligat să renunți la acesta sau chiar să plătești o sumă mare de bani pentru a-l putea folosi.

Prin urmare, asigură-te că ești original. În cazul în care te împotmolești, este recomandat să ceri ajutor, deoarece numele domeniului este foarte important pentru succesul web site-ului afacerii tale.

0 Shares
You May Also Like