Tipuri de gazduire web

Diferite tipuri de gazduire web

0 Shares
0
0
0

Gazduirea web este extrem de importanta dat fiind faptul ca un site nu poate fi vizibil si nu poate fi accesat in conditiile in care nu este gazduit de catre un server.

Ei bine, pana la alegerea unui pachet de web hosting trebuie ales un nume de domeniu, apoi numele de domeniu trebuie inregistrat. Acesta trebuie sa fie simplu, scurt si usor de memorat.

In ceea ce priveste web hostingul, trebuie mentionat faptul ca exista mai multe tipuri de gazduire web, asa ca in continuarea acestui articol vom dezbate pe scurt acest aspect.

In primul rand se poate opta pentru un pachet de gazduire shared sau shared hosting. In acest caz, cei care opteaza pentru un asemenea pachet de web hosting vor fi gazduiti de catre un server, insa vor fi nevoiti sa imparta serverul respectiv cu multe alte site-uri.

Pentru un blog personal de exemplu, un astfel de server este perfect. Marele avantaj pe care il are acest tip de gazduire este pretul mic, pe cand marele dezavantaj este acela ca resursele alocate fiecarui site sunt limitate.

In cazul in care un site foarte popular beneficiaza de shared hosting, cu siguranta va consuma mai multe resurse decat cele alocate, asa ca va afecta celelalte site-uri care beneficiaza de resurse ale serverului respectiv.

Un alt tip de gazduire web este reseller hosting, care este un cont de hosting partajat, si care are instrumente suplimentare care trebuie sa ajute proprietarii contului de hosting sa vanda mai departe spatiul de gazduire. Aceste pachete sunt bine dotate cu o interfata de administrare, dar si cu un software de facturare pentru a putea fi facturati clientii.

Pentru cei care au nevoie de mai multe resurse exista si o alta posibilitate, si anume posibilitatea de a opta pentru un server de tip VPS (Virtual Private Server). Aceste VPS-uri impart un server fizic in mai multe servere numeroase. Acest pachet de web hosting se aseamana cu gazduirea shared, doar ca are mult mai multe resurse. Aceste servere se impart pe baza de nume, IP-uri si porturi.

Un alt tip de gazduire web la mare cautare in prezent este Cloud web hosting, tehnologie care permite ca sute de servere individuale sa lucreze impreuna, pentru ca serverul sa para foarte mare. Avantajul acestui tip de gazduire este acela ca website-ul poate sa faca fata fara probleme cresterii traficului, iar in cazul in care traficul este in scadere, consumul de resurse de diminueaza automat.

Pentru cei care au nevoie de foarte multe resurse, cea mai indicata solutie ar fi aceea de a opta pentru un pachet de gazduire dedicata. Pentru un magazin online de exemplu este ideal un asemenea pachet de web hosting, insa aici trebuiesc cunostinte de programare pentru a putea fi administrat serverul.

Ei bine, dupa cum se poate observa, exista diferite tipuri de web hosting, asa ca fiecare isi poate alege gazduirea web in functie de nevoi.

Cei interesati, pot face aici un click pentru preturi, iar astfel vor afla detalii despre fiecare tip de gazduire web in parte, si isi vor putea alege pachetul pe care il considera perfect pentru nevoile lor si pentru site-ul sau blogul lor.

0 Shares
You May Also Like