Diferenta dintre un amanet auto si un credit cu masina

Diferenta dintre un amanet auto si un credit cu masina

0 Shares
0
0
0

Suntem siguri ca in multe ocazii ati auzit de case de amanet, dar poate ca este posibil sa nu stiti cum  functioneaza cu adevarat si ce beneficii ofera. Putem vedea  ca exista multe mituri despre ele, si poate ca stii deja ca sunt locuri in care poti lasa rapid obiecte  personale pentru a obtine bani rapid. Ei bine, ceea ce vom face este sa va  spunem  cum functioneaza o casa de amanet auto.

Amanetul auto este o practica din ce in ce mai la moda datorita numarului mare de beneficii pe care le poate oferi , mai ales pentru ca putem avea acces la un imprumut mai mare de bani pentru care pot fi amanetate si alte obiecte,cum  ar fi un televizor, un computer sau chiar si bijuterii.

Cu siguranta ai auzit si de credit cu masina si te intrebi daca este identic cu amanetul.

In multe cazuri, a devenit, de asemenea, o alta modalitate de a obtine imprumuturi bune pentru a finanta inceputul unei afaceri sau pentru a face investitii pentru extinderea acesteia. Profitand de ea in cel mai bun mod, se poate lua in considerare o serie de caracteristici:

Creditul auto

Creditul auto functioneaza aproape la fel ca un imprumut bancar normal cu singura diferenta ca vei garanta cu masina ta. Prin urmare, daca nu platesti la timp ratele, exista sansa de a pierde masina si acest lucru se va intampla cu siguranta pentru ca ai semnat pentru asta. Pana aici totul este similar cu amanetul doar ca diferenta consta in perioada pe care vei obtine creditul.

De cele mai multe ori creditul tau va fi lasat si pentru perioade mai lungi de timp, ceea ce la amanet nu se intampla neaparat. Pe de alta parte, la amanet poti amana si prelungi foarte mult durata creditului, ceea ce este foarte important pentru ca iti vei recupera masina.

De asemenea atunci cand faci un credit cu masina nu va trebui sa lasi masina la institutia care iti ofera banii spre deosebire de amanet unde masina ta ramane acolo, pana cand o platesti.

Cu credit cu masina este posibil la anumite IFN-uri sa iei si sume mai mari decat valoarea masinii insa nu tot timpul este valabil acest lucru. De asemenea, in momentul in care faci credit cu masina pot aparea restrictii cum ar fi ca nu vei avea voie sa o vinzi.

Totul depinde insa de firma cu care lucrezi si de conditiile sale. Este important sa citesti foarte bine contractul si nu informatiile de pe site-uri, pentru ca daca citesti informatiile de pe site e posibil ca acesta sa nu fie mereu actualizat sau sa existe si clauze ascunse pe care nu le-au publicat pe site pentru ca ar fi prea lungi si pentru ca site-ul nu este neaparat locul in care sa fie publicate astfel de informatii.

Amanetul auto

Avem doua modalitati de a face asta, in unele locuri, imprumutul este posibil sa fie realizat numai daca lasam masina ca si gaj amanetului de la care imprumutam bani ..un dezavantaj pe care il are aceasta optiune este ca nu veti putea folosi masina pana cand nu platiti datoria. O alta modalitate sunt magazinele de amanet unde vei putea avea vehiculul in posesia ta pe toata durata contractului , asa ca vei continua sa il folosesti atat pentru activitati personale, cat si pentru cele de serviciu, fiind capabil sa aduci banii imprumutati, mult mai rapid.

Evaluare a masinii :este o parte importanta, pentru ca dupa ce acest proces este terminat, iti vor spune care este suma maxima de bani pe care o vor putea imprumuta in schimbul masinii. Aici conteaza mai multi factori, de exemplu  modelul de masina, valoarea estimata si conditiile existente ale acesteia, an de fabricatie etc.

  • Cerere de documentare:in cazul in care sunteti de acord cu suma pe care o vor imprumuta, casa de amanet in cauza, ceea ce face este sa va solicite o serie de documente de baza, cum ar fi buletin, actele  vehiculului si alte informatii pe care le vor revizui, analiza si ulterior vor putea aproba imprumutul. Acesta este unul dintre avantajele caselor de amanet, deoarece documentatia este destul de accesibila.
  • Imprumut:in cazul in care totul este in ordine, imprumutul care trebuie acordat,  trebuie depus in contul clientului,din motive de securitate… desi exista locuri in care de obicei se ofera numerar sau cecuri.

Dupa cum  puteti vedea, optiunile sunt destinate persoanei care poate accesa acel imprumut de care are nevoie atat de mult.

O casa de amanet auto poate fi solutia ideala daca exista o nevoie de bani urgenta si nu exista o alta solutie sau nu se doreste sa se astepte timp indelungat pentru acordarea unui credit bancar. Un amanet auto este avantajos si din punct de vedere al comisioanelor, ceea ce face aceasta forma de imprumut din ce in ce mai accesata de multe persoane.

 

 

0 Shares
You May Also Like