Diferența dintre implantul dentar și punerea de punti sau coroane dentare  

0 Shares
0
0
0

 

Implanturile dentare și punțile/coronamentele dentare sunt două dintre cele mai populare metode de refacere a zâmbetului. Dar care este diferența dintre cele două? Un implant dentar oferă o soluție mult mai permanentă pentru cei care doresc să înlocuiască dinții lipsă sau să-i stabilizeze pe cei existenți. Este o procedură mult mai implicată, dar este, de asemenea, cea mai bună opțiune pentru a vă asigura că dinții dvs. sunt siguri și intacți pentru mulți ani de acum încolo.

Punțile și coroanele, pe de altă parte, sunt o soluție mai simplă și mai economică, care poate ajuta la refacerea dinților care sunt rupți, ciobiți sau uzați. Ambele proceduri au avantajele și dezavantajele lor și este important să înțelegeți diferența dintre ele, astfel încât să puteți face cea mai bună alegere pentru nevoile dumneavoastră dentare.

Implanturile dentare sunt utilizate pentru a înlocui unul sau mai mulți dinți lipsă, precum și pentru a stabiliza și susține dinții existenți. Acestea reprezintă una dintre cele mai populare și eficiente modalități de a vă reface zâmbetul și sănătatea orală. O punte dentară este un dispozitiv fabricat care este utilizat pentru a înlocui un dinte lipsă. Aceasta este susținută de dinții vecini sau de implanturi dentare. O coroană dentară este un capac plasat peste dinte pentru a-i îmbunătăți aspectul, rezistența și funcția. Coroanele sunt folosite pentru a reface dinții care au devenit foarte slăbiți sau cariați.

Punțile și coroanele dentare sunt aparate dentare fixe care sunt susținute de dinții vecini. Acestea sunt utilizate atunci când vă lipsesc unul sau mai mulți dinți. De asemenea, acestea pot fi folosite pentru a repara dinții grav deteriorați. Acestea sunt cimentate pe dinții dvs. sau pe dinții vecini și sunt conectate prin închizători metalice. Deoarece sunt aparate fixe, acestea rămân în gură permanent.

Prezentare generală a implanturilor dentare

Un implant dentar este un șurub din titan care este plasat chirurgical în osul maxilarului. Aceasta este cea mai populară metodă de înlocuire a dinților. Pe măsură ce osul se vindecă, acesta va fuziona cu implantul, creând o fundație puternică și de lungă durată pentru un dinte de înlocuire sau o punte dentară.

Implanturile dentare sunt cel mai eficient mod de a înlocui dinții lipsă și sunt mult mai permanente decât alte metode de înlocuire a dinților.

Acestea vin într-o varietate de tipuri și dimensiuni și pot fi folosite pentru a înlocui un dinte sau mai mulți dinți. Pentru a plasa implanturi dentare, medicul dentist va face mici găuri în maxilarul dvs. și apoi va plasa implanturile în găuri.

Osul maxilarului se vindecă în jurul implantului, creând o fundație puternică și de lungă durată pentru un dinte de înlocuire. Timpul de vindecare va depinde de procesul individual de vindecare al fiecărui pacient.

Prezentare generală a punților și coroanelor dentare

O punte dentară este un dispozitiv fabricat care este utilizat pentru a înlocui un dinte lipsă. Aceasta este susținută de dinții vecini sau de implanturi dentare.

O coroană dentară este un capac plasat peste dinte pentru a-i îmbunătăți aspectul, rezistența și funcția. Coroanele sunt folosite pentru a reface dinții care au devenit foarte slăbiți sau cariați. Punțile și coroanele dentare sunt aparate dentare fixe care sunt susținute de dinții vecini. Acestea sunt utilizate atunci când vă lipsesc unul sau mai mulți dinți.

De asemenea, acestea pot fi folosite pentru a repara dinții grav deteriorați. Acestea sunt cimentate pe dinții dvs. sau pe dinții vecini și sunt conectate prin închizători metalice. Deoarece sunt aparate fixe, acestea rămân în gură permanent.

Dacă vă preocupă starea dintilor dvs., sunteți în locul potrivit. La Cabinet Stomatologic sector 5, ne angajăm să oferim servicii stomatologice de cea mai înaltă calitate, incluzând implanturi dentare.

Recunoscute de Asociatia Europeană de Implantologie, implanturile dentare sunt soluția perfectă pentru înlocuirea dintilor lipsă sau deteriorați. Echipa noastră profesionistă se va asigura că procesul de implantare se desfășoară într-un mod eficient și confortabil, astfel încât să puteți beneficoperi bucuriile unui zambet frumos și sănătos cât mai curând posibil.

Nu mai așteptați să luați o decizie în privința sănătății dvs. dentare. Contactați-ne astăzi pentru o consultație gratuită și descoperiți cum putem să vă ajutăm să obțineți un zambet sănătos și strălucitor, recunoscut de Asociatia Europeană de Implantologie.

Cu respect, Cris Smile Studio – Cabinet Stomatologic din sector 5.

office@cris-smile.ro

021.9177 – 0723.918.404

Str. Malcoci, nr.2, Bl. 36, sc.B, parter, Ap.59, Sector 5, Bucuresti

 

 

 

0 Shares
You May Also Like