Despre ceaiul verde si ritualul de a il bea

0 Shares
0
0
0

Ceaiurile sunt bauturi populare in multe zone ale globului, aduc sanatate, placere olfactiva, gustativa si o stare de bine interioara in momentul in care sunt consumate. Ele sunt surse de antioxidanti, de vitamine, de teina si de alte substante care aduc beneficii organismului.

Fiecare om are placerea de a bea numite tipuri de ceai, insa este bine sa experimenteze, sa incerce combinatii noi si inedite in permanenta, pentru ca ceaiul este o sursa de sanatate.

Ceaiul verde este unul dintre cele mai cunoscute tipuri de ceai, fiind consumat simplu sau fiind baza pentru amestecuri diverse de plante si fructe pentru infuziile preferate. Iata cateva informatii despre ceaiul verde si modalitati elegante de a a avea ritualul ceaiului:

  1. Ritualuri pe care le poti avea

Ceaiul este o bautura cu ritualuri in multe colturi ale lumii. Unele dintre cele mai cunoscute popoare in ceea ce priveste ceaiul sunt popoarele asiatice, care vad bautul ceaiului ca pe o forma inalta de spiritualitate, si englezii, care au renumitul ceai de la ora 5.

Indiferent de abordarea diverselor popoare, un ritual pentru oricine poate sa fie momentul din zi de relaxare. Astfel ca, pentru a fi un ritual, este necesara o pregatire in prealabil.

Se poate pune muzica linistita preferata, se poate face ceaiul si se poate servi in cana frumoasa pe care o pastrezi pentru sarbatori. Orice varianta se alege, este important ca ea sa fie conforma cu dorintele celei sau celui care o experimenteaza.

  1. Ceaiul verde sub forma de capsule

Nu toata lumea doreste sa bea ceaiul in forma sa clasica sau doreste o varianta concentrata a acestuia, cu toate beneficiile sale. Astfel ca se pot gasi capsule pentru aceste situatii de care oamenii se pot bucura. Pe site-ul Vegis.ro se gaseste Ceai Verde 30 cps QUANTUM PHARM, care contine 30 de capsule gelatinoase tari in cutie.

Acesta este concentrat foarte puternic, firma consumand 500 kg de frunze de ceai verde pentru a realiza doar 1 kg de concentrat de acest tip. Acest ceai verde este pur, este crescut in India si are proprietati de vindecare. Se stie ca ceaiul verde este benefic pentru organism, iar varianta aceasta poate sa ajute mult datorita concentratiei gasite.

Practic, elimina radicalii liberi din organism, fiind antioxidant puternic. De asemenea sustine sistemul circulator, cardiovascular, ajuta in combaterea obezitatii, dizolvand grasimile si colesterolul. Tot in domeniul sanatatii se poate vorbi si despre intarirea si mentinerea sistemului imunitar si de reglarea nivelului glicemiei.

  1. Ceaiul verde baut dimineata

Ceaiul verde este un energizant puternic si ajuta in stimularea undelor cerebrale. Astfel el induce o stare de relaxare activa, fara somnolenta asociata, insa cu beneficiile unei stari interioare bune. Practic ceaiul verde ajuta in legatura cu cresterea dopaminei si serotoninei, care sunt hormoni importanti in starea psihica.

Ei sunt secretati cand ne simtim bine, cand avem parte de o rasplata, cand suntem fericiti, cand ne simtim iubiti. De aceea o simpla ceasca de ceai poate sa aduca o stare buna.

0 Shares
You May Also Like